Dozatoare de săpun lichid profesionale
1892 Afisari
Cum alegi cel mai bun dozator de săpun lichid profesional?
Unul dintre echipamentele esențiale din dotarea toaletelor – fie că vorbim despre cele utilizate în domeniul business sau chiar cele personale – este dozatorul de săpun lichid. În special în cazul spațiilor comerciale, dar și a sediilor de birouri, unităților HoReCa, în domeniul medical si educațional, în instituțiile bancare etc. decizia de a cumpăra un anumit tip de dozator de săpun lichid este bine să fie realizată după o analiză atentă a produselor și opțiunilor existente pe piață.
De ce aspecte să ții cont atunci când alegi dozatorul de săpun profesional
1. Dozator de săpun lichid manual sau automat?
Un dozator de săpun manual este cel prevăzut printr-un sistem prin apăsarea căruia o anumită cantitate de săpun va fi eliberată. Dozatorul de săpun automat are un senzor care eliberează săpunul printr-o simplă apropiere a palmei de senzor, fără a fi necesar contactul direct. Ce ar trebui să influențeze alegerea între cele două tipuri de dozatoare de săpun:
- - Riscul de contaminare cu germeni. Acesta este mai mare în centrele medicale de exemplu, dar și în numeroase alte medii, așa cum sunt centrele de înfrumusețare, halele de producție alimentare sau bucătăriile profesionale, unde din nou recomandăm instalarea unor dozatoare automate.
- - Imaginea – dozatorul automat de săpun perceput de cele mai multe ori ca o variantă modernă, mai ușor de întrebuințat, multe business-uri alegând să ia acest lucru în considerare atunci când își dotează băile.
- - Numărul de persoane care folosesc baia respectivă. Germeni există peste tot, dar cu cât este mai mare numărul persoanelor care folosesc o baie, cu atât crește și riscul contaminării. Este motivul pentru care recomandăm ca în cazul băilor utilizate de mai multe persoane – așa cum sunt cele din centre comerciale, săli de fitness, centre de înfrumusețare, etc să se opteze pentru dozatorul automat.
2. Tipul de săpun utilizat
Multe persoane optează pentru un dozator cu săpun lichid clasic, dar este bine să știi că, în special în ultimii ani, a apărut ca variantă dozatorul cu spumă, preferat deja de mulți dintre cei care doresc în primul rând cele mai bune condiții de igienă.
Astfel, poți opta pentru:
- - Dozator de săpun lichid. Ai mai multe variante de săpun din care să alegi, de la cel clasic la cel antibacterian sau dezinfectant, ce se adresează în primul rând mediilor în care igiena are un rol esențial (așa cum sunt centrele medicale, centrele SPA, școlile, grădinițele, halele de producție alimentare, centrele de înfrumusețare etc).
- - Dozator de săpun cu spumă, important în special pentru zonele în care igiena trebuie să primeze (cabinete medicale, bucătării profesionale, școli sau grădinițe). Din această categorie, unul dintre cele mai apreciate de clienții noștri este dozatorul cu spumă Tork din inox, care are un design modern si robust, potrivit pentru toate grupurile sanitare. Dozatorul este ușor de curățat, realizat din oțel inoxidabil și are anti-amprente de protecție /acoperire.
3. Tipul de rezervor: reîncărcabil sau cu cartuș de unică folosință
Aceasta este o altă alegere pe care trebuie să o faci încă de la început, atunci când alegi modelul de dozator pentru săpun sau dozatorul pentru dezinfectant de mâini. La prima vedere avantajoase sunt cele cu rezervor reîncărcabil, dar trebuie să ții cont și de faptul că utilizarea de cartușe de unică folosință este o variantă mai practică, mai rapidă, igienică și, de ce nu, mai modernă.
Din ce în ce mai multe business-uri o aleg mai ales în ultimul timp, ținând în special seama de toate aceste aspecte.
4. Siguranța utilizării dozatorului
În mod normal, un dozator de săpun profesional este dotat cu un sistem de siguranță (anti vandalism), dar există medii în care este necesar să iei măsuri suplimentare, așa cum sunt zonele aglomerate, industriale, barurile și restaurantele, industria HORECA în general. Indicată ar fi instalarea unui dozator de săpun din inox, un material mai gros și mult mai dificil de deteriorat. Unul dintre cele mai apreciate produse din această categorie este dozatorul de săpun lichid Esenia din inox satinat, cu capacitate de 1l și rezervor reîncărcabil.5. Alte caracteristici ale dozatoarelor de care poți ține cont
Materialul din care este alcătuit dozatorul de săpun. În general vorbim despre plastic sau inox, otel sau aluminiu vopsit in câmp electrostatic, fiecare cu avantajele sale. Dozatoarele de săpun profesionale sunt dotate și cu o supapă antipicurare, un aspect esențial pentru a se evita risipa. Culoarea. Poate că ai observat că majoritatea dozatoarelor de săpun sunt albe sau argintii (cele din inox) sau transparente, dar de multe ori se optează pentru dozatoare negre.———————
În speranța că micul nostru ghid al dozatoarelor de săpun profesionale existente pe piață ți-a fost de folos, te așteptăm pe site-ul IgienaPHS.ro cu o gamă variată de dispensere și dozatoare profesionale, dar și produse și accesorii pentru curățenie și igienă de la cele mai cunoscute branduri de pe piață, produse de calitate la prețuri competitive așa cum sunt Tork, Losdi, Esenia sau Kimberly Clark.
Tot de pe site-ul IgienaPHS.ro vei putea achiziționa și săpunul, dar și celelalte accesorii atât de necesare echipării unei băi, așa cum este dispenserul de hârtie, hârtia, coșul de gunoi sau uscătorul de mâini.
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- De ce să alegi un aspirator cu filtru HEPA? Avantaje și recomandari
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
- Practici de CSR pe care orice companie de curățenie ar trebui să le adopte
- Cum să cureți corect suprafețele din sticlă fără a lăsa urme sau pete?
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare