marca-trusted
eLicitatie Certificari

Curățarea grăsimii întărite. Produse recomandate și ponturi care îți vor fi de ajutor

15453 Afisari

indepartare-pete-grasime

Sursa foto: Pixabay.com

Cuprins:

    • Cu ce se curăță grăsimea arsă și întărită din cuptor?
      • Geamul
      • Interiorul
      • Grătarul
    • Cu ce se curăță grăsimea arsă de pe tigăi și alte vase?
    • Ponturi pentru scoaterea petelor de grăsime vechi
      • De pe hotă
      • De pe mobilă
      • De pe aragaz
      • De pe faianță și gresie

Ori de câte ori gătim, chit să folosim ochiurile aragazului sau cuptorul, atât vasele folosite, cât și electrocasnicele se murdăresc de grăsime. Dacă se iau măsuri imediat, aceasta se poate curăța destul de ușor cu produse de curățenie profesionale. Însă, pe măsură ce trece timpul, curățarea grăsimii întărite poate deveni dificilă.

Însă nu trebuie să te îngrijorezi căci îți venim în ajutor cu soluții (aproape) magice cu ajutorul cărora te vei putea bucura din nou de o bucătărie impecabilă.

Cu ce se curăță grăsimea arsă și întărită din cuptor?

Inevitabil, atunci când prepari ceva la cuptor, interiorul acestuia va avea de suferit. Grăsimea, apa, sosurile vor stropi cu siguranță atât pe pereții cuptorului, cât și pe geam și grătar. Pentru a putea curăța fără să te arzi, este foarte important ca mai întâi să lași cuptorul să se răcească. Însă, în momentul în care s-a răcit, grăsimea deja s-a întărit. Încearcă să abordezi pe segmente curățarea grăsimii întărite din cuptor, pentru eficiență și rapiditate.

Geamul

curatare-geam-aragaz-grasime

Sursa foto: Pexels.com

Nu numai că nu este igienic să lași geamul cuptorului necurățat, dar acesta va arăta și neîngrijit. Așadar, oricâtă atenție am acorda bucătăriei, trebuie să ne asigurăm că și la interior este curățată și igienizată.

În cazul multor cuptoare, geamul se poate scoate cu ușurință. Dacă și cuptorul tău îți permite să faci această operațiune îți recomandăm să nu sari peste ea. Astfel vei putea curăța și geamul secundar de petele de grăsime întărită. 

Cum scoaterea petelor de grăsime veche este mai dificilă, îți recomandăm să cureți electrocasnicele și cuptorul după fiecare sesiune de gătit. Îți va fi și ție mai ușor dar prelungești și viața electrocasnicelor acordându-le îngrijirea necesară. 

Curățarea geamului se poate face cu o soluție degresantă specială pentru cuptoare sau cu un detergent cremă ce are puterea de a dispersa particulele de grăsime. Aceasta se lasă să acționeze câteva minute, în funcție de recomandările de pe etichetă, după care se clătește cu apă și se curăță soluția cu o lavetă din microfibră. După spălarea geamurilor de la interiorul cuptorului, acestea se vor monta la loc. 

Interiorul

Trebuie să recunoaștem faptul că nu este tocmai confortabilă curățarea cuptorului de grăsimea arsă. Suporturile laterale de la interior, ușa și ventilatorul trebuie și ele îngrijite, iar poziția de lucru poate fi una chiar incomodă. Pentru a-ți ușura sarcina, alege o soluție de curățat cuptorul electric profesională, precum detergentul degresant Sano Forte Plus Lemon, ce îndepărtează eficient grăsimea arsă și murdăria întărită. Lăsat câteva minute să acționeze, acesta își va face treaba ca un adevărat profesionist, iar tu reduci din stres. Nu uita totuși să clătești foarte bine interiorul cuptorului și să lași ușa deschisă până ce este complet uscat pentru eliminarea unor eventuale mirosuri.

Grătarul

Partea bună la grătarul cuptorului este că acesta poate fi scos și spălat în chiuvetă sau chiar în cadă. Așa te poți desfășura mai bine, și ai loc să-l manevrezi. Cu siguranță îți dorești să găsești cea mai bună soluție de curățat cuptorul, iar pe piață există o varietate mare de detergenți degresanți ce te pot ajuta în lupta cu murdăria întărită. 

Pentru a curăța grătarul cuptorului, folosește un burete cu o parte abrazivă și pulverizează grătarul cu un degresant, precum Suma Extend D3, un lichid gata preparat, ideal pentru îndepărtarea mizeriei persistente și întărite de pe echipamentele din bucătărie. Poate fi folosit cu succes și pentru a te ajuta să redobândești strălucirea grătarului, dar și pentru hota din bucătărie și interiorul cuptorului și al mașinii de spălat vase. 

Unele cuptoare sunt prevăzute cu funcția de autocurățare. În cazul acestora, curățarea interiorului cuptorului se poate face periodic și te poate scuti de mult timp și efort. În gama magazinului IgienaPHS regăsești detergentul profesional cuptoare autocurățare Suma Auto Oven Clean, care conține un ingredient alcalin și agenți pentru controlul și prevenirea depunerii calcarului pe componentele cuptorului. 

Cu ce se curăță grăsimea arsă de pe tigăi și alte vase?

Tigăile și vasele de gătit sunt de cele mai multe ori supuse unor adevărate suplicii. Resturile mâncărurilor delicioase pe care le prepari pentru cei dragi se depun pe vasele de gătit și uneori, oricât de vigilent ești, exteriorul tigăilor și al oalelor tot se înegresc sau rămân pătate de grăsimea întărită. 

Iată cu ce se curăță grăsimea arsă de pe tigăi:

- cu produse naturale, precum oțet sau lămâie, bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte versatil, folosit în gospodărie. Acesta are rol degresant, este natural și sigur de folosit. Poți încerca să amesteci câteva lingurițe de bicarbonat cu apă fierbinte, cât să se formeze o pastă. Asigură-te că apa este fierbinte pentru ca bicarbonatul să se activeze și să acționeze împotriva grăsimii întărite. Întinde pasta pe exteriorul tigăilor sau al tăvilor și lasă bicarbonatul să acționeze cel puțin 10 minute. După aceea, folosește un burete pentru a îndepărta depunerile de grăsime. Se vor evita periile de sârmă sau bureții abrazivi deoarece aceștia pot zgâria suprafețele tigăilor. 

- cu detergenți degresanți profesionali - dacă nu ești adeptul soluțiilor naturiste și știi că cea mai bună soluție de curățat cuptorul este una profesională, atunci te îndrumăm spre portofoliul magazinului IgienaPHS, unde găsești o mulțime de soluții. Iată câteva dintre opțiunile cu care se poate curăța grăsimea arsă de pe tigăi, fără efort:

- Detergent degresant concentrat Sano Forte Plus Gel - este ideal pentru curățarea oalelor, tigăilor, cuptoarelor și a altor tipuri de suprafețe din bucătărie. Are o formulă vâscoasă, ce permite un timp mai ridicat de contact al produsului cu suprafața ce trebuie curățată.

- Detergent profesional spălat vase concentrat Suma Star - este destinat pentru curățarea manuală a ustensilelor și vaselor de bucătărie. Acesta are în compoziție un amestec de surfactanți anionici ce îndepărtează rapid și eficient grăsimea întărită și resturile alimentare. 

Ponturi pentru scoaterea petelor de grăsime vechi

Bineînțeles că mâncarea preparată acasă este și mai sănătoasă și mai gustoasă însă gătitul atrage după sine murdărirea bucătăriei și, uneori, parcă ne taie din elan gândul că trebuie să curățăm tot spațiul după un singur fel de mâncare. În procesul de gătire sunt implicate atât chiuveta, hota, aragazul cât și cuptorul și multe vase. Nu te descuraja însă, căci soluții există pentru curățarea grăsimii întărite.  

De pe hotă

Hota captează nu vor fumul și aburul ci și grăsimea. Așadar, nu ezita ca ocazional să scoți filtrul pentru ca aceasta să funcționeze corect în continuare și să nu îi fie diminuată puterea de absorbție din cauza depunerilor de grăsime întărită. Vei fi cu adevărat uimit de câtă grăsime și praf lipit vei găsi pe el. Așadar, scoate filtrul și lasă-l la înmuiat în apă cu detergent de vase sau un detergent special pentru inox, cu o putere mare de degresare. După aceea, ia un burete abraziv și curăță filtrul. Clătește cu apă din abundență și lasă-l la uscat înainte de a-l monta din nou.  O altă soluție poate fi curățarea filtrului hotei cu bicarbonat împreună cu apă. 

Exteriorul hotei nu se va freca cu substanțe abrazive deoarece s-ar putea zgâria. Dacă hota este din inox, poți apela cu succes la un produs destinat acestui tip de material ce îi va reda strălucirea. 

De pe mobilă

Poate nu este chiar necesar să curățăm întreaga mobilă ori de câte ori facem câte ceva de mâncare. Însă blatul de la bucătărie trebuie să fie în permanență curățat și igienizat, mai ales dacă ai tăiat sau preparat carne crudă. Asigură-te că suprafețele sunt curățate, dezinfectate și poți pune accentul în primul rând pe zona din apropierea aragazului, unde sare uleiul și grăsimea în timpul prăjelilor. Folosește un degresant mobilă bucătărie ce nu lasă urme sau poți oferi luciu mobilei și utilizând o combinație de apă cu oțet. Șterge cu o lavetă din microfibră sau chiar cu prosop de hârtie pentru a nu rămâne urme. 

De pe aragaz

curatare-aragaz

Sursa foto: Pexels.com

Aragazul este acel obiect din bucătărie care trebuie curățat aproape după fiecare utilizare. Pentru curățarea aragazului, trebuie să îndepărtezi mai întâi grătarele. Dar cu ce se curăță aragazul din inox astfel încât suprafața acestuia să nu aibă de suferit? Din fericire, pe piață există o mulțime de detergenți speciali pentru a curăța grăsimea întărită și pentru protejarea articolelor din inox. Astfel, indiferent de cât de des este utilizat, își va recăpăta strălucirea, având rezistență și împotriva amprentelor de degete. Încearcă să cureți și duzele și butoanele pentru a nu rămâne lipicioase și murdare. Șterge cu o lavetă la final pentru a te bucura de un aragaz sau o plită curate ca lacrima.

De pe faianță și gresie

Pentru mulți dintre noi, bucătăria este inima casei. Locul perfect pentru mic-dejun, prânz sau cină, locul de descoperit rețete noi, de a sta și savura cafeaua dimineața și loc de împărtășit povești. Tocmai pentru că este o cameră multifuncțională, aceasta tinde să se murdărească excesiv uneori. Însă cu tehnica potrivită și cu detergenți profesionali și produse de menaj, te poți bucura de o bucătărie impecabilă, de la aragaz, cuptor și până la faianța de pe pereți. 

Aceasta din urmă pare avea mult de suferit în urma sesiunilor de gătit. De aceea, periodic trebuie curățată. Trebuie să observi ce tip de faianță ai, dacă este poroasă sau, dimpotrivă, are o suprafață lucioasă etc.

Ai nevoie de un burete non-abraziv sau o lavetă, apă caldă și un detergent profesional pentru curățarea gresiei și a faianței care să aibă putere să îndepărteze mizeria acumultată și să curețe grăsimea întărită. 

După ce ai aplicat soluția profesională și ai curățat cu buretele, șterge faianța cu o lavetă înmuiată în apă pentru a îndepărta urmele de detergent. 

Înainte de orice, gresia trebuie măturată sau chiar aspirată de mai multe ori pe zi, pentru a îndepărta firimiturile, resturile de mâncare și murdăria vizibilă. După aceea, poți opta pentru un mop plat, o găleată de mop și un detergent pentru pardoseală care să dezintegreze grăsimea întărită de pe podelele tale. 

Curățenia în gospodărie are o mulțime de beneficii pentru sănătate dar și pentru starea de spirit a celor ce locuiesc acolo. Acum, că întreaga ta bucătărie strălucește și este un spațiu igienic, te poți concentra pe descoperirea unor noi savori cu care să îți încânți familia și oaspeții.


Ultima actualizare:
Etichete: curățenie igienă