marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cum să alegi uscătorul de mâini potrivit pentru afacerea ta

847 Afisari

uscator-maini-profesional

Sursa foto: Shutterstock

Cuprins:

  • Câte tipuri de uscătoare de mâini există
  • Criterii de care să ții cont în alegerea uscătorului de mâini profesional
    • Viteza
    • Puterea
    • Zgomotul
    • Consumul de energie
    • Durabilitatea
    • Igiena
  • Recomandările noastre pentru tine și afacerea ta

Uscătorul de mâini este doar unul dintre multiplele elemente pe care trebuie să le iei în considerare pentru o baie publică, dar este și unul dintre cele mai importante. Această opțiune este una ecologică, ce nu poluează, iar cantitatea de energie electrică utilizată este, în general, redusă.

Pentru a achiziționa un uscător de mâini, trebuie să ai mai multe aspecte în vedere. Acest ghid te va informa în legătură cu trăsăturile cele mai importante ale unui astfel de aparat, luând în considerare criteriile generale după care ar trebui să te orientezi.

Câte tipuri de uscătoare de mâini există

Uscătoarele de mâini pot fi împărțite după diverse trăsături, dar cel mai uzual, acestea se împart în: clasice, verticale și sub formă de V.

  • Uscătoare sub care îți introduci mâinile sau clasice au un senzor în fața duzei de aer ce pornesc aparatul în mod automat. Necesită răsucirea mâinilor de câteva ori sub jetul de aer pentru a usca ambele părți. Se recomandă să nu-ți freci mâinile cât timp folosești uscătorul, pentru a nu răspândi virușii. Așadar, ține-le la distanță una de alta.
  • Uscătoarele în care îți introduci mâinile numite și uscătoare verticale sunt modele mai recente și au o interfață prietenoasă. Acestea suflă jeturi de aer din două direcții, deci, poți să-ți menții mâinile într-o singură poziție. Modelele acestea includ mai mulți senzori. Un astfel de uscător de mâini profesional poate include lumini sau cronometre care te anunță când ai mâinile uscate.
  • Uscătoarele sub formă de V pot părea că vor sufla aerul spre exterior, însă, cele două lame sunt create pentru a sufla aerul, și implicit stropii de apă, către marginea aparatului. Deci, poți sta lângă el, fără să te uzi. Trebuie să-ți miști mâinile pentru a imita forma de V. Astfel, suprafața lor este expusă jetului de aer și se usucă mai repede. Aerul este suflat într-o singură direcție.

uscator-maini-vertical-profesional

Sursa foto: Shutterstock.com

Criterii de care să ții cont în alegerea uscătorului de mâini profesional

Deoarece există mai multe modele și variante disponibile pe piață, fiecare cu anumite caracteristici, este important să ai în vedere opțiunile cele mai importante pentru uscare după ce clienții, elevii sau angajații s-au spălat pe mâini cu săpun. În continuare, poți afla detalii despre aceste produse.

Viteza

Viteza este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui uscător de mâini, deoarece nimeni nu vrea să petreacă mai mult timp într-o toaletă publică decât este nevoie.

Costul de achiziție pentru un astfel de aparat, cu o viteză mai mare, poate fi mai ridicat, însă diferența dintre uscarea mâinilor în 10 secunde sau în 45 de secunde este considerabilă. Ia în considerare acest aspect atunci când vrei să cumperi astfel de accesorii pentru baie.

Puterea

Puterea are legătură directă cu viteza. Un aparat cu o putere mai mare își va face treaba mai repede. Desigur, un dezavantaj îl reprezintă nivelul ridicat de decibeli. Totuși, majoritatea oamenilor vor prefera un zgomot mai puternic timp de 10 secunde, comparativ cu un zgomot de nivel mediu pentru 45 de secunde.

Trebuie menționat că, doar pentru că un uscător de mâini are mai multă putere, nu înseamnă neapărat că va utiliza și mai multă energie electrică. Indiferent de tipul de săpun folosit, faptul că usucă mâinile atât de repede contribuie, de fapt, la scăderea valorii facturilor la energie.  

Zgomotul

Orice aparat creat cu scopul de a sufla aer la o viteză mare este gălăgios, prin natura sa. Majoritatea uscătoarelor de mâini tradiționale, care au o putere mai scăzută, sunt și ceva mai silențioase. Așadar, dacă zgomotul reprezintă, totuși, o problemă, poți alege un model cu o putere mai scăzută.

Unele modele mai recente includ motoare ajustabile, ce îți permit să le setezi gradul de putere. Nu există modele care să aibă un grad ridicat de putere și să fie, în același timp, silențioase. De aceea, trebuie să alegi ce vrei să prioritizezi, liniștea sau puterea, atunci când alegi un uscător de mâini cu senzor.

Consumul de energie

În general, uscătoarele de mâini cu o viteză mai mare sunt mai eficiente, din punct de vedere al energiei, comparativ cu cele tradiționale. Cele automate, de asemenea, oferă rezultate impresionante, deoarece sunt create pentru a fi active doar când sunt utilizate, fără să existe consum de energie.

Unele modele chiar au fost create special cu ideea de a fi ecologice, adică folosesc pe cât de puțină energie electrică este posibil. Modelele care doar suflă aer, fără elemente de încălzire, de asemenea, sunt mai economice. Per total, trebuie menționat că aceste aparate sunt, prin construcția lor, ecologice.

Durabilitatea

Evident, un uscător de mâini amplasat într-o clădire de birouri va avea un alt grad de durabilitate, comparativ cu unul instalat într-o școală generală. Dacă vei amplasa produsul într-un spațiu în care va fi utilizat intens, se recomandă să-ți îndrepți atenția către unul creat special pentru acest lucru.

Așadar, dacă te întrebi cum alegi uscătorul de mâini, acesta este un motiv foarte bun pentru a opta pentru un uscător de mâini profesional pentru băile publice, care îți va oferi siguranța că va rezista în timp. Poate reprezenta o investiție mai mare, însă, aceasta se amortizează în timp.

Igiena

Bacteriile și virusurile reprezintă o problemă în orice spațiu public. De aceea, este recomandat un model de uscător de mâini automat Acesta este activat fără să fie atinsă suprafața sa. În acest fel riscul de a răspândi virusurile sau bacteriile de pe o suprafață pe alta scade considerabil.

Poți găsi și modele ce au filtru HEPA, care îți oferă siguranța că aerul suflat este sanitar. Acest aspect este foarte important în anumite spații, precum unitățile medicale sau alimentare.

uscator-maini-profesional

Sursa foto: Shutterstock

Recomandările noastre pentru tine și afacerea ta

Din numeroasele opțiuni disponibile pe piață, am ales patru exemple pe care le poți lua în considerare în funcție de afacerea ta. 

  • Uscătorul de maini Esenia 1650, ABS alb face parte din categoria celor clasice. Se remarcă prin faptul că este unul dintre cele mai silențioase modele de pe piață. Produsul este recomandat pentru utilizarea în zonele cu trafic mai redus.
  • Modelul de uscător mâini Dyson Airblade V, HU02 gri este unul de tip V și folosește două straturi de aer pentru uscarea mâinilor. Instalarea sa se poate face fără încastrare, datorită motorului Airblade de dimensiuni mici. Produsul dispune de certificat care confirmă faptul că poate ucide 99,9% din bacteriile și virusurile dintr-o toaletă publică.
  • Din categoria uscătoarelor verticale se remarcă Esenia V-Plus, filtru HEPA, motor brushless. Motorul brushless, adică fără perii, are rolul de a-i oferi o rezistență mai mare, pentru o perioadă mai lungă de timp. Produsul include și un rezervor pentru colectarea apei, pentru a nu uda podeaua.
  • O altă opțiune bună este acest uscător de mâini Dyson HU03 Airblade 9kJ, cu un design deosebit/ particular. Principalul său avantaj este că poate usca mâinile într-un timp foarte scurt, în doar zece secunde. De asemenea, are un consum scăzut de energie. Încă un avantaj este că uscarea mâinilor se poate realiza fără atingerea aparatului.

Ia în considerare aspectele acestea, pentru a reuși să găsești un uscător de mâini ce se potrivește cel mai bine afacerii tale, indiferent de standardele pe care le ai. Fiecare model are ceva special, trebuie doar să decizi care trăsături sunt prioritare.


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie