Minibarurile hoteliere – alegeri inspirate pentru dotarea camerelor
3427 Afisari
Industria hotelieră are nevoie de redresare pentru a face față pierderilor înregistrate din cauza pandemiei provocate de Sars-CoV-2 și, cu atât mai mult, necesită mici adaptări pentru a face față noilor condiții de cazare. Cum distanțarea socială și purtarea măștilor de protecție rămân măsuri obligatorii și în Perioada de Alertă, iar restaurantele și evenimentele din spațiile închise au încă suspendat cursul normal de desfășurare a activităților, hotelierii vin cu alternative care să permită respectarea acestor măsuri. Astfel, clipele de relaxare sau savurarea băuturii preferate se mută în confortul camerei care, dacă este dotată cu un minibar hotelier aprovizionat ca la carte poate ține locul, măcar temporar, barului hotelului. Interacțiunea cu alți oameni, inclusiv cu personalul ce se ocupă cu servirea, este redusă astfel considerabil.
Pe lângă găsirea unor soluții potrivite pentru a nu diminua din confortul oaspeților, antreprenorii se străduiesc să țină pasul cu noile provocări și pe lângă investiția sporită în menținerea unor standarde ridicate de igienă și dezinfecție prin produse profesionale de curățenie și noi metode de igienizare, trebuie să ia în calcul dotările necesare spațiilor de cazare.
Minibarurile hoteliere și importanța lor
Cum restaurantele din spațiile închise par să găsească cel mai greu soluții pentru respectarea noilor norme de distanțare socială și în același timp de repropulsare a industriei turismului, camera de hotel a părut o alternativă bună pentru servirea mesei. Și ce se întâmplă cu gustările dintre mese? Ei bine, un frigider hotelier pare un element cu adevărat util dotării camerelor de hotel. Minibarurile hoteliere sunt importante pentru a oferi oaspeților posibilitatea de a se bucura de băuturi reci și gustări proaspete, la orice de oră din zi și din noapte. Indiferent de numărul de stele pe care hotelul, pensiunea sau B&B-ul le are, minibarul intră la capitolul dotări esențiale, fiind întotdeauna apreciat de cei care le trec pragul. Perioada stării de urgență a lăsat timp pentru renovări, schimbări ale mobilierului, restaurări și reparații ale spațiilor de cazare care așteptau momentul potrivit pentru a-și îmbunătăți înfățișarea. Cărucioare de hoteluri, seifuri hoteliere uscătoare de păr, minibaruri și frigidere hoteliere, cosmetice și oglinzi cosmetice hoteliere sunt doar câteva elemente necesare și pe care IgienaPHS le poate pune la dispoziția managerilor care își doresc îmbunătățiri ale produselor hoteliere.
Alegerea potrivită în materie de minibaruri hoteliere
În linii mari, există trei tipuri de minibaruri hoteliere printre cele mai importante produse hoteliere:- Cu compresie. În principal, minibarurile hoteliere pe bază de compresor sunt de evitat din cauză că, de cele mai multe ori, se fac remarcate prin faptul că nu sunt deloc silențioase, iar cu cât turiștii petrec mai mult timp în preajma acestora, cu atât pot stârni mai multe reclamații legate de zgomotul produs.
- Cu absorbție. – este cel mai vandut tip de minibar hotelier din piață. Nivelul de zgomot produs? Zero decibeli. Acest tip de produs hotelier pare o alegere bună pentru locurile de cazare care își desfășoară activitatea sezonier – deoarece acesta se încadrează în clasa de consum D. Sistemul de clasificare permite atât consumatorilor cât și comercianților de a stabili eficiența și gradul de utilizare al electrocasnicelor folosite. Raportul calitate-preț a devenit o prioritate pentru bugetul hotelier. Chiar dacă și înainte exista un raport echilibrat al costurilor de întreținere și al produselor hoteliere utilizate, în prezent facturile utilităților și gestionarea eficientă a resurselor existente cât și a investițiilor a devenit prioritară.
- Termoelectric. Sistem Peltier, zero decibeli și face parte din clasa de consum A/A+! Minibarurile hoteliere termoelectrice folosesc sistemul Peltier, un sistem de răcire termoelectric descoperit de către francezul Jean Peltier. Acesta a constatat că atunci când curentul electric străbate un circuit format din diferiți conductori, joncțiunea dintre aceștia se răcește, sau se încălzește, în funcție de sensul curentului electric. Consumul de energie este unul redus iar asta face acest produs hotelier printre variantele cele mai bune de eficientizare a costurilor și de punere la dispoziția turiștilor a unui beneficiu în confortul propriei camere de cazare. Pentru cei mai pretențioși dintre turiști, care nu doresc să facă sub niciun pretext rabat de la confortul propriu și pentru care alegerea unor locații exclusiviste este o normalitate, sistemul termoelectric este ideal.
La Igiena PHS se regăsesc atât minibaruri hoteliere cu sistem de absorbție cât și cele cu sistemul Peltier. Sistemul Peltier reprezintă o tehnologie modernă folosită în producția minibarurilor în general întrucât se dovedește de o eficiență sporită. Produsele hoteliere trebuie să fie în primul rând rentabile, să dovedească costuri mici și eficiență sporită în timp. Acest sistem termoelectric este unul silențios și se dovedește funcțional și pe spațiile ce sunt înclinate. Minibarul hotelier are grijă și de mediul înconjurător deoarece nu utilizează gaze sau alți agenți de refrigerare.
Aspectul minibarurilor hoteliere – un factor ce nu trebuie neglijat
Odată creată emoția produselor disponibile în minibar, hotelierii trebuie să se asigure atunci că tot mai multe persoane sunt atrase de aceasta. În aceeastă idee au fost create minibarurile cu ușa din sticlă, ce lasă perfect la vedere întregul conținut: pentru ca el să devină...irezistibil. Exemplele cele mai bune sunt reprezentate de copii, primii care aleargă să verifice ce există în stocul minibarului din cameră. Astfel, fiind vacanță, majoritatea știu că au acces direct la diverse gustări, bomboane, ciocolată și sucuri. Hotelurile trebuie să se asigure că pot crea același gen de entuziasm și pentru oaspeții adulți, punându-le la discreție o suită de băuturi care de care mai atrăgătoare. În industria hotelieră de business, acest gen de minibar este foarte apreciat iar hotelierul trebuie să vadă frigiderul din cameră ca pe o investiție care îi va aduce profit în scurt timp, cu până la 10-15% mai mult decât în cazul camerelor care nu dispun de minibar. De asemenea, este foarte important ca hotelierii să știe cât mai multe despre oaspeții săi, practic, să le creeze un profil. Astfel, cunoscându-și targetul foarte bine, le va cunoaște și preferințele pentru a dota minibarul hotelier cu produse potrivite.
Designul camerelor contează și el foarte mult și poate determina modelul de minibar ce trebuie ales: cu ușă de sticlă, plină sau tip oglindă.
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și dorințelor oaspeților, unele hoteluri pun la dispoziția clienților săi aplicații prin care aceștia pot selecta ce fel de băuturi să se regăsească în minibarul hotelier, imediat ce au făcut check-in-ul. Astfel, clientul are exact băuturile și gustările dorite iar hotelierii fac profit. Mai mult, pentru experiențe deosebite, unele unități de cazare dotează minibarurile din camere cu băuturi locale, artizanale, pentru a introduce turistul rapid în atmosfera orașului sau stațiunii, chiar din momentul în care acesta se cazează.
Capacitatea minibarului hotelier
Minibarurile hoteliere au capacități diferite, de la 20-30 litri și până la 40 l. Există, bineînțeles, și frigidere cu capacități chiar de 60-70 litri, care se potrivesc mai bine în cazul aparhotelurilor. Pe lângă minibarurile hoteliere, IgienaPHS pune la dispoziție o serie de produse hoteliere de eficiență sporită și la un raport calitate-preț greu de neglijat. Fie că este vorba de seifuri hoteliere, uscătoare de păr hoteliere sau oglinzi cosmetice, produsele hoteliere de care un manager are nevoie pentru a adapta spațiul la cerințele pieței actuale se află la un click distanță.
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
- Practici de CSR pe care orice companie de curățenie ar trebui să le adopte
- Cum să cureți corect suprafețele din sticlă fără a lăsa urme sau pete?
- Capace WC cu senzor: Soluții igienice pentru birouri
Articole similare
- 15 sfaturi și trucuri prin care să asiguri camerelor de hotel igiena corespunzătoare
- Minibarurile hoteliere – alegeri inspirate pentru dotarea camerelor
- Camera de hotel și produsele hoteliere. Schimbări în timpul Covid-19
- Uscatoarele de mâini profesionale Esenia: Performanță și rentabilitate
- Dispensere profesionale pentru consumabile din hârtie – calitate și eficiență