marca-trusted
eLicitatie Certificari

Curățarea geamurilor termopan: Sfaturi utile și soluții recomandate

19024 Afisari
curatare-geam-termopan
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-for-a-de-munca-angaja-i-634007/

Cuprins:
  • Curățarea geamurilor termopan noi
    • Îndepărtează corect folia de protecție
    • Îndepărtează ușor urmele de vopsea/tencuială
  • Ce trebuie sa faci pentru întreținerea termopanelor
    • Aspiră/îndepărtează praful depus
    • Curăță atent ramele cu soluții speciale
    • Utilizează lavete pentru a nu zgâria geamul
    • Curățarea geamului termopan la exterior
  • Sfaturi și soluții de la IgienaPHS
    • Folosește doar lavete profesionale
    • Folosește detergenți profesionali pentru suprafețe vitrate
    • Încearcă ustensilele pentru geamuri

Geamurile de termopan sunt la mare căutare datorită faptului că sunt rezistente, au un aspect modern și plăcut, sunt versatile și izolează foarte bine. În cazul în care ești proaspătul proprietar al unor geamuri termopan noi, atunci trebuie să știi cum să le cureți eficient de la început, pentru a te bucura de ele cât mai mult timp. 


Curățarea geamurilor termopan noi


Îndepărtează corect folia de protecție

Așa cum, cu siguranță, ai observat, atunci când sunt montate, termopanele au marginile acoperite cu o folie de protecție. Aceasta trebuie îndepărtată după montaj sau imediat ce renovarea se încheie deoarece în momentul în care geamurile vor fi așezate în lumina soarelui și la temperaturi mai ridicate, plasticul foliei se va înmuia, devenind foarte greu de îndepărtat. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, ce vor fi mari consumatoare de timp deoarece se vor rupe fâșii micuțe de doar câțiva centimetri, foliile de protecție se vor îndepărta cât mai curând posibil.


Îndepărtează ușor urmele de vopsea/tencuială

Atunci când zugrăvești, cel mai bine este să lipești pe ramele de plastic scoci de hârtie, ușor de îndepărtat după ce ai terminat treaba. Rolul acestuia este foarte important deoarece te scutește de curățarea acerbă de după finalizarea renovărilor și nici nu riști să le zgârii atunci când le cureți. 

În cazul în care tot s-a murdărit de vopsea lavabilă sau glet și nu a fost curățat pe loc, folosește un burete moale îmbibat în soluție de geamuri sau apă și freacă local până petele sunt îndepărtate în totalitate. Nu folosi niciodată spaclu, lama cuțitului sau orice altă unealtă ascuțită pentru îndepărtarea mizeriei deoarece vei zgâria suprafața de plastic. Același lucru este valabil și în cazul foii de geam de termopan pătate. 


Ce trebuie sa faci pentru întreținerea termopanelor

În general, termopanele se întrețin și se curăță foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să te dotezi corespunzător cu produse de curățenie și accesoriile necesare pentru a-ți ușura munca.


Aspiră/îndepărtează praful depus

Ai nevoie de un aspirator pentru a colecta praful care poate intra în spațiile mici, pe la garnituri. Astfel pregătești baza pentru spălare. Mai ales dacă locuiești într-o zonă cu trafic intens, praful se va acumula în cantități ridicate. Așa ca aspira înainte. În cazul în care nu dispui de un aspirator, poți șterge praful cu o lavetă din microfibră uscată. 


Curăță atent ramele cu soluții speciale

Ramele termopanelor pot fi de diverse culori, de la cele albe, care sunt cel mai des întâlnite, până la cele ce imită culoarea și textura lemnului, în nuanțe de stejar, wenghe și chiar gri și negre. Atunci când cureți o ramă albă, încearcă să folosești o lavetă sau o cârpă de culoare deschisă, pentru a nu exista riscul de a păta sau transfera culoarea pe rama de plastic. Folosește cu încredere apă cu detergent de vase pentru a degresa suprafața sau un pulverizator cu detergent pentru geamuri

Este recomandat să nu se folosească bureți prea abrazivi sau soluții de curățare cu particule abrazive pentru a împiedica deteriorarea și zgârierea suprafețelor. Acestea își pot pierde luciul și vor avea un aspect tern.

Există situații, în cazul unor geamuri termopan mai vechi ca rama albă să se îngălbenească. Dacă te confrunți cu această problemă și te gândești cu ce se curăță bine termopanul alb sau cu ce se curăță termopanul îngălbenit poți opta pentru utilizarea unui detergent pentru suprafețe lavabile, ce nu lasă urme și redă luciul PVC-ului.


Utilizează lavete pentru a nu zgâria geamul

Cum se înlocuiește mai greu și este destul de costisitor, sigur nu îți dorești să zgârii geamul. De aceea, trebuie să folosești doar lavete moi sau cârpe. Acestea sunt blânde cu geamurile și le lasă curate.


Curățarea geamului termopan la exterior

Geamurile tind să fie mult mai murdare la exterior. De aceea este necesar să fie șterse de praf și după aceea spălate cu un spălător cu fibre lungi special pentru geamuri, îmbibat în apă și soluție de spălat geamuri. 

După aceea se va trece cu racleta, de sus în jos, pentru a curăța spuma și apa. Dacă ți se pare că mizeria nu a fost suficient curățată, poți repeta procesul. 
Încearcă să speli geamurile când nu este foarte cald afară pentru a nu se usca rapid soluția pe geamuri. 


Sfaturi și soluții de la IgienaPHS:

Pentru rezultate optime, alege să folosești numai produse profesionale. Acestea au grijă de suprafețe, nu le deteriorează și lasă geamurile strălucitoare. Începe să ștergi praful și să cureți geamurile și suprafețele vitrate de sus în jos. 


Folosește doar lavete profesionale

Lavetă microfibră profesională 2 fețe – sticlă și inox
laveta-microfibra
Această lavetă profesională este tratată antibacterian și este ideală pentru suprafețe din sticlă și inox deoarece nu lasă scame sau urme. Țesătura ei absoarbe remarcabil apa, elimină praful și impuritățile eficient. Este rezistentă în timp și este prevăzută cu două fețe. Una este mai pufoasă și captează praful foarte rapid iar cealaltă lustruiește suprafața.


Folosește detergenți profesionali pentru suprafețe vitrate 

Atunci când ai la îndemână produsele potrivite, reduci semnificativ timpul alocat spălării geamurilor. Alege detergenți ce nu lasă urme și curăță impecabil.

Soluție curățare geamuri Esenia Krystal Clear

solutie-curatare-geamuri

Această soluție este potrivită spălării geamurilor, uscându-se rapid, fără a lăsa urme. Pot fi spălate geamurile, oglinzile, parbrizele dar și ramele din PVC. Nu necesită diluare, are un efect antistatic și antiaburire.

Detergent geamuri cu pulverizator Sano Clear Green, 1 litru

detergent-geamuri

Soluția de curățat geamuri termopan și nu numai Sano Clear îndepărtează cu succes și rapiditate atât petele cât și urmele de grăsime în doar câteva secunde. Geamurile rămân strălucitoare, fără dâre. Detergentul profesional poate fi utilizat și pe alte materiale precum porțelan, obiecte din plastic, ceramică dar nu este indicat să fie folosit pentru curățarea zonelor în care se prepară mâncarea, precum interiorul frigiderelor.


Încearcă ustensilele pentru geamuri

Cu racleta potrivită, cureți din câteva mișcări geamurile, indiferent de suprafața acestora. Tuturor ne place ca lumina să pătrundă în casă și să avem suprafețe imense de geamuri ce dau spre exterior. Însă, de cele mai multe ori, bucuria aceasta este umbrită de efortul pe care trebuie să îl depunem atunci când trebuie să curățăm geamurile termopan.
Dacă la interior acestea se păstrează cât de cât în regulă, curățarea geamurilor exterioare poate deveni o problemă. Încearcă soluțiile și ustensilele potrivite precum raclete profesionale.

Racleta profesionala pentru sters geamuri, inox 35 cm

racleta-profesionala-sters-geamuri

Sigură în utilizare, racleta de geamuri profesională îți va lăsa geamurile impecabile. Aceasta este solidă, realizată dintr-o combinație de inox cu plastic pe mâner pentru a putea fi prinsă cu ușurință. Racleta se atașează ușor pe orice tip de mâner. Este prevăzută cu o lamă din cauciuc ce nu zgârie suprafața și nu lasă urme. Este indicat să fii precaut și să achiziționezi împreună cu racleta și o rezervă lamă de cauciuc pe care o poți tăia rapid și înlocui pe cea veche.

Mâner telescopic Vermop 120 cm

maner-telescopic


Curățarea geamurilor termopan este de acum o sarcină ușoară datorită acestui mâner telescopic care se poate extinde până la 120 cm, după necesitate. Astfel, poți curăța eficient chiar și geamurile înalte, fără să ai nevoie de scară. Este realizat din oțel inoxidabil și cauciuc pe mâner pentru a putea fi prins cu ușurință. În gama magazinului IgienaPHS se găsesc mânere telescopice de diverse dimensiuni, până la 300 cm.

Găleată plastic pentru racletă de șters geamurile

galeata-plastic
Găleata este foarte practică pentru umezirea și spălarea racletei pentru curățarea geamurilor. Este realizată din plastic de calitate superioară pentru rezistență ridicată, este prevăzută cu mâner și suport pentru racletă.

Rezervă spălător șters geamuri

spalator-geamuri
Ideală pentru geamuri foarte murdare, această rezervă spală eficient geamurile dacă este îmbibată în soluție de geamuri și apă. Astfel, acestea vor străluci de curățenie rapid, fără prea mult efort. Fibrele lungi ale rezervei captează mizeria, îndepărtând chiar și cele mai încăpățânate pete.

Ultima actualizare:
Etichete: Igienă Curățenie