marca-trusted
eLicitatie Certificari

Amenajarea camerei de hotel cu un minibar: Sfaturi și produse recomandate

377 Afisari

minibar-camera-hotel

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

 • Ce este un minibar?
 • Unde și cum se amplasează minibarul?
 • De ce să optezi pentru dotarea camerei de hotel cu un minibar?
 • Cum alegi cel mai bun minibar pentru amenajarea camerei de hotel? 
  • Mărimea camerei
  • Mobila din cameră
  • Raportul cost-beneficii
 • 3 avantaje ale unui minibar bine echipat în camera de hotel 
 • Top 3 modele de minibaruri pentru amenajarea unei camere de hotel

Atunci când ai în vedere amenajarea unui hotel, confortul și satisfacția clientului trebuie să fie pe primul loc. De aceea, nu putem subestima importanța curățeniei. O cameră de hotel impecabilă, curată și proaspătă, transmite nu doar profesionalism și respect pentru oaspeți, dar și atenție la detaliile care contează. Curățenia și igiena sunt esențiale în crearea unei prime impresii favorabile și în asigurarea unui mediu plăcut de odihnă și relaxare.

Totodată, alegerea dotărilor de calitate, precum minibarul, uscătoarele de păr hoteliere și consumabilele joacă un rol fundamental, pe lângă mobilierul și decorațiunile de top. 

Ce este un minibar?

Un minibar, în contextul amenajărilor de hotel, este un mic frigider special amplasat în camera de hotel, ce oferă oaspeților acces la o varietate de băuturi și gustări. Minibarul poate fi dotat cu o gamă largă de produse, de la băuturi non-alcoolice sau alcoolice până la gustări și produse mici de alimentație. Oaspeții pot folosi minibarul oricând, oferindu-le astfel un grad ridicat de comoditate și autonomie.

Unde și cum se amplasează minibarul?

Amplasarea minibarului în camera de hotel este o decizie ce depinde de designul specific și de amenajarea camerei. De regulă, minibarul hotel este amplasat într-un loc ușor accesibil, adesea în apropiere de zona de lucru sau de relaxare, pentru a permite oaspeților să acceseze rapid și ușor conținutul acestuia. Ideal, minibarul ar trebui să fie integrat într-un mod care să nu perturbe estetica camerei și să nu ocupe spațiu util.

De ce să optezi pentru dotarea camerei de hotel cu un minibar?

Dotarea camerelor de hotel cu un minibar oferă numeroase beneficii. În primul rând, minibarul poate îmbunătăți semnificativ experiența oaspeților, permițându-le să aibă acces la băuturi și gustări în orice moment al zilei sau al nopții. Pe lângă acest fapt, minibarul poate reprezenta o sursă suplimentară de venituri pentru hotel, întrucât oaspeții pot fi tentați să cumpere produsele oferite, mai ales dacă acestea sunt variate și de calitate superioară.

Cum alegi cel mai bun minibar pentru amenajarea camerei de hotel?

Alegerea unui minibar hotel potrivit este o componentă esențială a procesului de amenajare a camerei de hotel. Există mai multe criterii pe care trebuie să le iei în considerare atunci când evaluezi ce tip de minibar se potrivește cel mai bine cu nevoile tale și cu stilul amenajărilor interioare ale hotelului.

Un aspect important este confortul pe care îl oferă minibarul turiștilor. Oaspeții se așteaptă la un anumit nivel de confort și comoditate atunci când se cazează într-un hotel. Prin dotarea camerelor cu minibaruri, le oferi acestora oportunitatea de a se bucura de băuturi și gustări în orice moment al zilei, direct în confortul camerei lor. Minibarul devine valoros mai ales pentru turiștii care se cazează la ore târzii și nu mai au de unde să își cumpere apă sau băuturi răcoritoare. Acesta este un detaliu care poate aduce un plus de valoare experienței oaspeților și poate crește gradul de satisfacție a acestora.

În al doilea rând, alegerea de a dota camerele de hotel cu minibaruri dar și cu alte produse hoteliere precum: seifuri hoteliere, uscătoare de păr hoteliere, papuci hotelieri cât și consumabile reprezintă o strategie eficientă de a te diferenția de concurență. Într-o piață foarte competitivă, furnizarea unui minibar în cameră poate fi un avantaj competitiv care îți poate ajuta unitatea de cazare să iasă în evidență. Oaspeții pot aprecia acest plus de serviciu, iar acesta poate fi un factor decisiv în alegerea hotelului tău.

Mărimea camerei

Mărimea camerei de hotel este un factor cheie în alegerea minibarului. Trebuie să te asiguri că minibarul se va încadra fără a îngreuna circulația sau a ocupa prea mult spațiu. Un minibar prea mare poate face camera să pară aglomerată, în timp ce un minibar prea mic ar putea fi insuficient pentru nevoile turiștilor.

Mobila din cameră

Designul și stilul mobilierului din camera de hotel pot influența alegerea minibarului. Acesta trebuie să se potrivească cu mobila existentă pentru a menține un aspect elegant și armonios. De asemenea, este important ca minibarul să fie funcțional și să se potrivească cu restul amenajărilor interioare ale hotelului.

Raportul cost-beneficii

Costul minibarului și beneficiile pe care le aduce trebuie să fie evaluate atent. Un minibar de calitate superioară poate costa mai mult inițial, dar poate aduce mai multe beneficii pe termen lung, cum ar fi satisfacția oaspeților și posibilitatea de a genera venituri suplimentare. Pe de altă parte, un minibar mai ieftin poate fi mai economic, dar dacă nu este durabil sau funcțional, poate avea un impact negativ asupra experienței oaspeților.

3 avantaje ale unui minibar bine echipat în camera de hotel

Într-o lume în care nevoile și așteptările turiștilor evoluează constant, este esențial ca proprietarii de hoteluri să caute noi metode pentru a îmbunătăți experiența acestora. O soluție simplă, dar eficientă, care adaugă un plus de confort și utilitate este dotarea camerelor cu un minibar hotel bine echipat. Iată câteva dintre avantajele acestuia:

 • Comoditate și accesibilitate - Un minibar oferă oaspeților posibilitatea de a avea acces la băuturi și gustări oricând, fără a fi nevoie să iasă din cameră. Acesta contribuie la o experiență mai plăcută și mai relaxantă în cadrul hotelului.
 • Personalizare - Un minibar bine echipat poate contribui la personalizarea experienței de cazare a oaspeților. Aceștia pot alege băuturile și gustările preferate dintr-o selecție variată, ceea ce le permite să se bucure de produsele pe care le apreciază.
 • Economisirea timpului - Un minibar bine dotat poate ajuta oaspeții să economisească timp, deoarece nu vor fi nevoiți să aștepte la bar sau să comande prin room-service. Acesta poate, de asemenea, să reducă presiunea asupra personalului hotelului, permițându-le să se concentreze asupra altor sarcini importante.

Top 3 modele de minibaruri pentru amenajarea unei camere de hotel

Un hotel are nevoie de un minibar în fiecare cameră care să reflecte stilul și standardele proprii. În acest sens, IgienaPHS, expert în dotările hoteliere și furnizarea de produse curățenie profesionale, recomandă trei modele de minibaruri care se disting prin calitate, funcționalitate și design. Iată care sunt acestea:

Minibar hotel termoelectric sticla 30 litri, nivel zgomot 0 db

 minibar-hotel

Dacă ești în căutarea unei soluții de minibar pentru amenajările interioare ale hotelului tău, acest model poate fi exact ce ai nevoie. Acesta se distinge prin utilizarea tehnologiei C-Pentan, fiind 100% eco-friendly, și a sistemului de răcire Peltier cu dezghețare automată.

Cu o capacitate de 30 litri, minibarul se încadrează perfect în orice spațiu. În plus, este dotat cu două rafturi interne, dintre care unul este reglabil, oferind astfel o flexibilitate maximă.

Designul este modern și atractiv, cu ușa din sticlă. Minibarul funcționează la un nivel de zgomot de 0 db, iar oaspeții nu sunt deranjați de acesta. 

Pachet minibar hotelier 38 litri + seif semi automat cu display

minibar-seif-hotel

Pachetul nostru hotelier, compus din minibar și un seif semi-automat cu afișaj, oferă toate avantajele necesare pentru a îmbunătăți experiența oaspeților și pentru a aduce un plus de valoare camerei de hotel.

Minibarul hotelier SM40 Eco, prin sistemul său de refrigerare prin absorbție, oferă o funcționare silențioasă, garantând astfel confortul oaspeților. 

Seiful hotelier semi-automat este ideal pentru protejarea valorilor oaspeților precum acte importante, bani, telefon și tabletă. Acesta dispune de un display LED și poate fi utilizat atât mecanic cât și electronic. Grosimea ușii este de 3mm, iar a corpului de 1.5mm, oferind un nivel ridicat de securitate. Codul de acces poate fi format din 3 până la 8 cifre, iar în plus, există posibilitatea de a programa un cod master, folositor pentru managerul hotelului. În caz de urgență, seiful poate fi deschis cu o cheie specială. 

Minibar hotel termoelectric 30 litri, nivel zgomot 0 db

minibar-hotel

Acest minibar din gama noastră se remarcă prin utilizarea tehnologiei C-Pentan, 100% eco-friendly, oferind astfel o alternativă sustenabilă pentru echiparea camerelor de hotel. Alături de această tehnologie, minibarul dispune și de un sistem de răcire Peltier cu dezghețare automată, care asigură o funcționare eficientă și silențioasă, cu un nivel de zgomot de 0 db.

Designul minibarului este practic și modern, cu o ușă reversibilă ce poate fi adaptată conform necesităților spațiului. 

Alegerea echipamentelor potrivite pentru amenajarea camerei de hotel poate fi o provocare, dar cu informațiile potrivite și accesul la produse de calitate, sarcina devine mult mai simplă. 

La IgienaPHS, ne mândrim cu oferirea unei game largi de produse de curățenie și produse hoteliere de înaltă calitate, ce pot contribui la conturarea camerei de hotel ideale. De la minibaruri la seifuri și până la produsele de curățenie, avem tot ce ai nevoie pentru a asigura o experiență memorabilă oaspeților tăi.


Ultima actualizare: