marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cele mai bune ustensile pentru spălarea geamurilor mari

95 Afisari

ustensile-spalat-geamuri

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

  • Importanța alegerii ustensilelor potrivite
  • Evaluarea nevoilor tale
  • Ustensile esențiale pentru spălarea geamurilor mari
   • Raclete de dimensiuni mari
   • Perii și mânere telescopice
   • Lavete din microfibră
  • Soluții de curățare și tehnici recomandate
   • Alegerea soluției de curățare potrivite
   • Tehnici de spălare eficiente
  • Ustensile curățat geamuri recomandate de IgienaPHS

Într-un mediu profesional, curățenia generală este un aspect esențial pentru buna desfășurare a activităților, confortul angajaților și pentru a crea o bună impresie în rândul clienților. Fiecare detaliu trebuie să fie bine pus la punct și igienizat, de la spațiul de primire al oaspeților/clienților, până la birouri, holuri, băi și cantina. Geamurile joacă un rol extrem de important, mai ales dacă vorbim despre cele ale unor centre comerciale sau spații de birouri, ce beneficiază de o mulțime de spații vitrate. Deși mai dificil de întreținut, acestea contribuie la crearea unei atmosfere primitoare, lăsând să pătrundă lumina naturală la interior.  

Pentru a menține aceste geamuri strălucitoare, este necesară utilizarea celor mai bune ustensile și echipamente de curățare. Dispozitivele de spălat geamuri la înălțime devin astfel indispensabile în arsenalul oricărui departament administrativ. 

Importanța alegerii ustensilelor potrivite

Alegerea adecvată a ustensilelor pentru curățat geamurile mari din spațiile comerciale stă la baza eficienței și calității procesului de curățare. O racletă de geamuri bine aleasă și o soluție de curățare profesională pot face diferența între un rezultat impecabil și unul mai puțin satisfăcător. În primul rând, trebuie să avem în vedere dimensiunea și accesibilitatea geamurilor. Clinicile și birourile au adesea geamuri de mari dimensiuni, iar utilizarea unor ustensile care să acopere eficient aceste suprafețe este importantă. Investiția în produse de curățenie profesionale de calitate poate reduce timpul și efortul necesare pentru curățarea geamurilor, oferind un aspect plăcut.

Evaluarea nevoilor tale

Înainte de a alege ustensilele potrivite pentru curățat geamuri mari din clădirile profesionale este important să faci o analiză a spațiului. Geamurile mari, situate la înălțime sau în zone mai greu accesibile, pot necesita dispozitive specializate pentru a asigura o curățare eficientă și sigură. De asemenea, ia în considerare tipul de suprafață a geamurilor și gradul de murdărie. După ce ai făcut o astfel de evaluare, poți realiza o listă pertinentă cu tipurile de dispozitive de spălat geamuri necesare, inclusiv cele pentru curățat geamuri exterioare, la înălțime, și soluțiile profesionale necesare, lavete, mănuși și nu numai.  

Spațiile comerciale mari pot dispune de geamuri simple, duble sau chiar triple, geamuri termoizolante sau geamuri cu tratamente speciale. Fiecare tip de geam necesită o abordare diferită în ceea ce privește curățenia și întreținerea. De exemplu, geamurile termoizolante pot fi mai sensibile la anumite substanțe chimice de curățare, iar geamurile situate în zone cu poluare sau mult praf pot necesita o curățare mai frecventă și intensivă. În acest mod poți adapta tehnicile și produsele de curățat geamuri în consecință, pentru a te bucura de cele mai bune rezultate. 

Ustensile esențiale pentru spălarea geamurilor mari

Curățarea geamurilor din spațiile generoase necesită utilizarea unor ustensile profesionale și eficiente. Iată câteva dintre ustensilele pentru spălat geamuri ce nu trebuie să lipsească din dotările personalului administrativ: 

Raclete de dimensiuni mari

Racletele de dimensiuni mari reprezintă un instrument fundamental în arsenalul oricărei echipe de curățare profesională. Acestea sunt proiectate să acopere o suprafață mare a geamului într-o singură trecere, ceea ce face procesul de curățare mai rapid și eficient. Având o lamelă flexibilă din cauciuc sau silicon, racleta îndepărtează eficient apa și murdăria de pe suprafața geamului, lăsând în urmă sticla strălucitoare și fără urme. Avantajele utilizării racletelor de dimensiuni mari includ acoperirea rapidă a suprafeței, reducerea timpului și efortului necesar pentru curățare și obținerea unui rezultat impecabil într-un timp scurt.

Perii și mânere telescopice 

Periile, pămătufurile și chiar bureții sunt esențiali pentru curățarea eficientă a geamurilor mari, în special a celor situate la înălțime sau în zone greu accesibile. Acestor perii dar și racletelor li se pot atașa mânere telescopice profesionale ce permit curățarea geamurilor aflate la înălțime, fără a fi necesară utilizarea unei scări sau al unui echipament special. 

Spălarea geamurilor se va efectua întotdeauna de sus în jos, spălând geamurile cu soluție de curățare și apoi prin utilizarea racletei pentru a îndepărta apa în exces și pentru a obține un finisaj impecabil.

Lavete din microfibră

Lavetele din microfibră sunt esențiale în întreg procesul de igienizare al unui spațiu, nu doar pentru curățatul geamurilor. Însă și în acest caz acestea sunt foarte importante deoarece ajută la ștergerea ramelor ferestrelor și la desprăfuire. Sunt fabricate din fibre subțiri și moi, ce au capacitatea de a capta și reține murdăria, praful și grăsimile fără a lăsa urme sau zgârieturi pe suprafața geamului. Deși uneori subestimate, lavetele din microfibră își dovedesc întotdeauna eficiența în îndepărtarea murdăriei și în obținerea unui finisaj strălucitor și fără urme.

Printre avantajele principale ale utilizării lavetelor din microfibră trebuie să amintim despre absorbția ridicată a apei și a soluției de curățare, făcând procesul eficient. De asemenea, acestea sunt durabile, pot fi spălate și reutilizate, ceea ce le face o opțiune economică și ecologică pentru întreținerea geamurilor. Pentru a folosi eficient lavetele din microfibră, este recomandat să fie umezite în soluția de curățare și să se șteargă geamurile cu mișcări circulare sau de sus în jos, în funcție de preferințe. 

Soluții de curățare și tehnici recomandate

Curățarea geamurilor mari din spațiile comerciale necesită atât utilizarea adecvată a ustensilelor potrivite, cât și a soluțiilor de curățare eficiente. 

Alegerea soluției de curățare potrivite

Este indicat să se opteze pentru soluții de curățare non-abrazive și non-corozive, care sunt sigure pentru toate tipurile de geamuri, ce nu vor deteriora suprafața acestora. Soluțiile pe bază de apă sunt de obicei preferate, deoarece sunt mai puțin toxice și mai prietenoase cu mediul înconjurător. Este recomandat să se testeze soluția pe o mică porțiune a geamului înainte de a continua curățarea pentru a avea siguranța că nu provoacă vreo reacție neașteptată.

Tehnici de spălare eficiente

Primul pas constă în îndepărtarea murdăriei vizibile și a prafului, cu ajutorul unei lavete din microfibră, a unei cârpe din bumbac sau a unei perii cu mâner lung. După aceea, se poate aplica soluția de curățare pe întreaga suprafață a geamului și se va lăsa să acționeze pentru câteva minute pentru a dizolva murdăria încăpățânată. Apoi, cu ajutorul racletei și cu mișcări ferme se va trece pe întreaga suprafața a geamului, de sus în jos. 

Ustensile curățat geamuri recomandate de IgienaPHS

IgienaPHS, unul dintre liderii în furnizarea de soluții profesionale de curățenie și igienă, oferă o gamă variată de produse specializate pentru spălarea geamurilor din mediile profesionale precum clădiri de birouri, clinici, hoteluri, restaurante etc. Iată câteva dintre produsele recomandate de IgienaPHS pentru curățarea geamurilor mari:

Pachet detergent Esenia Office Cleaner + racleta profesionala 45 cm

solutie-geamuri-racleta-spalat-geamuri

Pachetul Esenia Office Cleaner + racleta profesională de 35 cm include detergent mobilier și suprafețe lavabile Esenia Office Cleaner și racletă profesională de 35 cm din inox.

Detergentul Esenia Office Cleaner este perfect pentru toate suprafețele lavabile, inclusiv sticlă, plastic, mobilier lăcuit, gresie și faianță. 

Racleta profesională de 35 cm din inox este sigură și eficientă, fiind ideală pentru curățarea geamurilor și a altor suprafețe netede. Designul său simplu permite atașarea ușoară la orice tip de mâner, fix sau telescopic. Lama din cauciuc curăță perfect, fără să lase urme sau zgârieturi pe suprafețe.

Racletă profesională șters geamuri și spălător Lewi vice-versa 45 cm

racleta-geamuri-cu-spalator_lewi

Pentru eficiență cât mai ridicată, este recomandat ca personalul administrativ să fie dotat cu un produs 2 în 1, cum ar fi racleta profesională pentru șters geamuri și spălătorul Lewi. Această unealtă aderă perfect la suprafață, lăsând geamurile impecabile fără a necesita mult efort.

Pentru a face față unei curățări extinse, racleta profesională poate fi echipată cu un mâner ergonomic, iar lama de cauciuc poate fi înlocuită ușor cu o rezervă atunci când este necesar.

Racletă răzuitoare Vermop mâner 25 cm

 racleta-geamuri

Racleta medie cu lamă răzuitoare Vermop este un instrument de încredere pentru îndepărtarea murdăriei dificile, mai ales de pe geamuri și podele, după lucrări de renovare sau vopsire când este necesară o curățare temeinică a spațiului. Lama sa este eficientă în îndepărtarea stickerelor, a vopselei și a altor reziduuri. Mânerul ergonomic de 25 cm previne alunecarea mâinilor și este dotat cu agățătoare pentru o depozitare sigură.

Pachet pulverizator profesional + lavetă microfibră albastră

laveta-microfibra-pachet-pulverizator 

Setul de curățare profesionist conține o lavetă din microfibră albastră și un pulverizator profesional cu cap albastru.

Pulverizatorul profesional este recomandat pentru activitățile de curățenie și, datorită gradațiilor sale, este extrem de eficient în utilizarea soluțiilor ce trebuie diluate. Împreună cu laveta vor deservi personalul responsabil cu spălarea geamurilor.

Spațiile vitrate foarte mari pot fi o provocare majoră atunci când vine vorba de curățenie și întreținere. Este recomandat ca personalul administrativ să fie instruit corespunzător pentru a-și desfășura activitatea în siguranță și cu maximă eficiență. Dotarea acestora cu ustensile și soluții de curățat profesionale precum cele din gama noastră este importantă pentru a face față acestor provocări și pentru a menține geamurile impecabile și strălucitoare. 

Dacă ai nevoie să îți refaci stocul de produse profesionale de curățenie, te invităm să plasezi cât mai curând o comandă pe site-ul nostru. Nu uita să verifici periodic și secțiunea de oferte speciale!


Ultima actualizare: