marca-trusted
eLicitatie Certificari

Echipamente potrivite pentru curățarea suprafețelor mari a halelor sau a depozitelor

37 Afisari

masini-de-curatenie-pardoseli-dure

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

 • Tipuri de echipamente pentru curățenie
 • Alegerea echipamentelor de curățenie profesionale. Factori de luat în considerare
 • Recomandări de top și furnizori
 • Beneficiile utilizării echipamentelor profesionale de curățenie

Halele și depozitele sunt deseori spații mari, unele având chiar mii de metrii pătrați, ce necesită soluții de curățenie industrială specializate pentru a asigura o funcționare optimă și pentru a preveni accidentele de muncă. Utilizarea echipamentelor profesionale de curățenie, precum mașini de curățenie, aspiratoare profesionale și mașini de curățat pardoseala, nu doar că îmbunătățește semnificativ eficiența procesului de curățenie, dar contribuie și la prelungirea duratei de viață a infrastructurii și echipamentelor din aceste spații.

Într-un depozit întotdeauna va fi un trafic mare, marfa se mută zilnic pe diferite rafturi, se realizează inventare, se împachetează colete. Practic marfa vine și pleacă într-un ritm rapid. 

Dacă luăm în considerare și ambalajele de plastic, foliile pentru ambalat, polistirenul ce ajută la protejarea bunurilor fragile, cutiile, etichetele, plus traficul efectiv al motostivuitoarelor care ridică praful de pe pardoseală...am putea spune că devine o misiune aproape imposibilă menținerea curățeniei. Însă, cu ajutorul echipamentelor potrivite, aceasta poate deveni mai ușor de gestionat și mai eficientă. 

Prin integrarea mașinilor de curățenie în rutina zilnică de întreținere, companiile pot asigura un mediu de lucru curat și sigur pentru angajați, reducând riscurile de accidente și îmbunătățind moralul și productivitatea echipelor.

Alegerea corectă a echipamentelor de curățenie potrivite pentru hale și depozite poate aduce beneficii semnificative, atât din punct de vedere al economiei de timp, cât și al costurilor pe termen lung. Astfel, este esențial ca managerii de facilități să investească în mașini de curățenie performante și eficiente, adaptate nevoilor specifice ale fiecărei locații industriale.

Tipuri de echipamente pentru curățenie

Pentru a menține halele și depozitele la un nivel optim de curățenie, este bine să se achiziționeze echipamente de curățenie adecvate și performante. Fiecare spațiu industrial are nevoi specifice, iar alegerea corectă a echipamentelor poate face o diferență semnificativă în eficiența și calitatea curățeniei. În continuare vom explora diverse tipuri de echipamente de curățenie, de la mașini de curățat pardoseala, până la mașini de curățenie multifuncționale care pot spăla, aspira și usca suprafețele. Înțelegerea caracteristicilor și avantajelor fiecărui tip de echipament te va ajuta să faci cele mai bune alegeri pentru necesitățile specifice ale spațiilor industriale.

În cadrul curățeniei industriale, mașinile de curățat pardoseala joacă un rol esențial în menținerea suprafețelor curate și sigure. Există diverse tipuri de mașini de curățenie pentru pardoseli, fiecare având caracteristici și aplicații specifice:

 • Scrubber-ele: Aceste mașini sunt ideale pentru spălarea și frecarea pardoselilor dure. Ele sunt echipate cu perii rotative ce ridică murdăria de la podea cu ușurință și un sistem de apă și detergent, care asigură o curățare profundă a suprafețelor. Mașinile de curățat și aspirat pardoselile dure sunt potrivite pentru hale și depozite cu trafic intens și murdărie persistentă.
 • Monodiscurile: Acestea sunt cunoscute pentru versatilitatea și eficiența lor în diverse aplicații de curățenie, fiind capabile să îndeplinească multiple funcții, cum ar fi curățarea, lustruirea și șlefuirea diferitelor tipuri de suprafețe. Monodiscurile sunt echipate cu un singur disc rotativ de curățare, care se învârte la viteze diferite, în funcție de model și aplicație. Datorită varietății de perii și paduri care pot fi atașate, monodiscurile pot fi utilizate pe o gamă largă de suprafețe, inclusiv gresie, marmură, linoleum și pardoseli din lemn. 
 • Aspiratoarele industriale: Aceste aparate de curățenie profesionale sunt esențiale pentru îndepărtarea prafului, murdăriei și resturilor de pe pardoseli. Aspiratoarele industriale sunt potrivite pentru toate tipurile de suprafețe și sunt indispensabile în menținerea unui mediu de lucru curat și sigur.

Alegerea echipamentelor de curățenie profesionale. Factori de luat în considerare

Alegerea echipamentelor de curățenie profesionale implică evaluarea mai multor factori pentru a se asigura că investiția făcută este cea mai potrivită pentru nevoile specifice ale spațiului industrial.

 • Dimensiunea suprafeței: Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare este dimensiunea suprafeței care trebuie curățată. Pentru suprafețe mari, cum ar fi halele și depozitele extinse, sunt necesare mașini de curățenie robuste, cu o capacitate mare de acoperire și rezervoare mari pentru soluții de curățare și apă.
 • Tipul suprafeței: Diferite tipuri de suprafețe necesită echipamente specifice. Pardoselile din beton, de exemplu, pot necesita un scrubber industrial puternic, în timp ce suprafețele delicate sau lucioase pot necesita o mașină ce lustruiește pentru a menține un aspect impecabil. De asemenea, pardoselile acoperite cu covor industrial pot necesita aspiratoare cu performanțe ridicate.
 • Frecvența curățeniei: Frecvența cu care trebuie realizată curățenia este un alt factor crucial. Dacă aceasta trebuie realizată zilnic, echipamentele trebuie să fie durabile și eficiente pentru a face față utilizării frecvente. În schimb, pentru spațiile care necesită curățenie ocazională, se pot alege echipamente cu o capacitate mai mică, dar la fel de eficiente.

Recomandări de top și furnizori

Pentru a te ajuta să alegi echipamentele potrivite, iată câteva recomandări de top pentru echipamente de curățenie profesionale și furnizori de încredere în domeniu:

 • Mașini de curățat pardoseala: Printre cele mai recomandate mașini de curățat pardoseala și monodiscuri se numără cele de la Tennant, Sprintus, Taski. Aceste mașini sunt recunoscute pentru durabilitatea și eficiența lor în curățarea pardoselilor industriale și se regăsesc și în portofoliul magazinului nostru, IgienaPHS.ro.

Sunt echipamente curățenie profesionale, fiabile, compacte pentru a curăța chiar și cele mai înguste spații. Spre exemplu, mașina de spălat pardoseala Taski Swingo 455E este ideală pentru spălarea și uscarea pardoselilor. Are o performanță ridicată (performanță teoretică de 1290 mp/h și reală de 455 mp/h), o lățime a frontului de lucru de 68 cm și un bazin pentru soluție de curățat de 20 litri. Un alt exemplu este TASKI Swingo 2100μicro ce reprezintă o evoluție în tehnologia scrubber-elor micro ride-on, combinând un design compact cu performanțe și flexibilitate remarcabile, fiind capabil să îmbunătățească eficiența curățeniei în diverse medii datorită caracteristicilor sale avansate și a costurilor reduse de operare.

 • Aspiratoare profesionale de lichid și praf: Taski, Sprintus, Ghibli & Wirbel și Limpio oferă aspiratoare industriale de înaltă performanță, ideale pentru îndepărtarea prafului și murdăriei din hale și depozite. Spre exemplu, aspiratorul profesional lichide și praf Taski Vacumat 44T are o putere mare de curățare, colectând apa eficient și oferind rezultate de uscare deosebite, datorită accesoriilor cu care este echipat precum talpă de aspirare lichide, racletă fixomat și nu numai. 

Investiția în echipamente de curățenie profesionale de calitate și alegerea furnizorilor de încredere sunt esențiale pentru menținerea unui mediu de lucru curat, sigur și eficient în hale și depozite. De aceea trebuie să te asiguri că alegi echipamentele potrivite spațiului de care dispui, pentru a putea optimiza procesele de curățenie și reduce costurile pe termen lung.

Beneficiile utilizării echipamentelor profesionale de curățenie

Menținerea unei curățenii optime într-un mediu industrial are o mulțime de beneficii atât pentru angajați cât și pentru produsele depozitate acolo deoarece acestea vor fi protejate de murdărie sau umezeală care ar putea să le deterioreze. Astfel, echipamentele profesionale de curățenie în hale și depozite nu doar că îmbunătățesc calitatea curățeniei, dar și optimizează timpul și resursele alocate pentru aceste activități. 

Eficiență și eficacitate

Echipamentele profesionale de curățenie sunt proiectate pentru a oferi performanțe superioare în diverse condiții industriale, ceea ce se traduce printr-o eficiență și eficacitate sporite în procesele de curățenie. Utilizarea aparatelor de curățenie profesionale asigură îndepărtarea eficientă a murdăriei, prafului și reziduurilor, contribuind la menținerea unui mediu de lucru curat și sănătos. Aceste echipamente sunt dotate cu funcții speciale, cum ar fi perii rotative și sisteme de filtrare avansate, ce asigură o curățenie profundă și consistentă.

 • Reducerea timpului de curățenie: Aparatele curățenie profesionale, precum mașinile de curățat pardoseala sau aspiratoarele industriale, sunt concepute pentru a acoperi suprafețe mari într-un timp scurt. Acestea au o capacitate mare de colectare a murdăriei și sunt echipate cu tehnologii avansate ce permit curățarea rapidă și temeinică a pardoselilor și a altor suprafețe.
 • Reducerea costurilor pe termen lung: Investiția în echipamente de curățenie profesionale de calitate superioară aduce beneficii semnificative pe termen lung, atât în ceea ce privește durabilitatea, cât și economiile financiare. Aparatele curățenie profesionale sunt construite pentru a rezista în medii industriale dure și pentru a face față utilizării frecvente. Materialele de înaltă calitate și designul robust asigură o durată de viață îndelungată, reducând astfel necesitatea de înlocuire frecventă a echipamentelor. Deși echipamentele profesionale de curățenie pot avea un cost inițial mai mare, acestea sunt proiectate pentru a necesita mai puțină întreținere pe termen lung. Tehnologiile avansate și componentele durabile contribuie la minimizarea problemelor tehnice și a defecțiunilor, ceea ce se traduce prin costuri mai mici de reparații și întreținere.

Prin reducerea frecvenței de înlocuire și a costurilor de întreținere, echipamentele de curățenie profesionale reprezintă o investiție rentabilă pe termen lung. În plus, eficiența crescută a acestor echipamente duce la economii de timp și resurse, permițând alocarea acestora către alte activități esențiale în cadrul operațiunilor industriale.

Dacă ești în căutarea unor mașini de curățenie nu ezita să iei legătura cu noi și te vom îndruma spre achiziția celor mai potrivite echipamente curățenie profesionale de la producători de renume. Reprezentanții IgienaPHS sunt mai mult decât bucuroși să te ajute în acest sens!


Ultima actualizare: