marca-trusted
eLicitatie Certificari

Top consumabile și accesorii ce nu ar trebui să lipsească dintr-o toaletă publică

456 Afisari

igiena-maini-consumabile-toaleta-publica

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

 • Dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant de mâini
 • Dispenser pentru prosoape de mâini
 • Dispenser pentru hârtia igienică
 • Uscător de mâini profesional
 • Consumabile hârtie: Hârtie igienică și prosoape de hârtie
 • Săpun lichid 
 • Dezinfectant pentru mâini
 • Coșuri de gunoi
 • Odorizant de cameră
 • Acoperitori pentru toaletă
 • Site odorizante pentru pisoar
 • Salteluță pentru înfășat

Băile din clădirile de birouri, instituții publice, clinici medicale, restaurante și hoteluri ar trebui să combine funcționalitatea cu o estetică deosebită, pentru ca oricine le folosește să se simtă confortabil. Modul în care acestea sunt amenajate și dotate contează foarte mult însă când vine vorba despre curățenia în băile comune, așteptările publicului sunt foarte mari. Sigur, un designer de interior poate veni cu idei pentru amenajarea băii foarte bune însă, dacă în timp, aceasta devine insalubră și nu este curățată, lucrurile pot deveni cu adevărat neplăcute. 

Probabil ni s-a întâmplat multora să ajungem într-o baie publică, la un moment dat, și să plecăm val-vârtej deoarece aceasta nu era igienică și reprezenta un risc pentru sănătate. 

Pentru un aspect îngrijit, pe lângă o curățenie temeinică făcută de mai multe ori în fiecare zi, băile publice ar trebui echipate și dotate corespunzător cu toate consumabilele necesare pentru ca oamenii care ajung acolo să se simtă confortabil și în siguranță.

Dar tu știi ce anume nu ar trebui să lipsească din baia unei clădiri de birouri, mall sau restaurant? Am întocmit un top al consumabilelor de toaletă și accesorii ce nu trebuie să lipsească. Urmărește sfaturile noastre din articolul de față și vezi dacă și lista ta este completă!

1. Dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant de mâini

Cu cât se ating mai puțin accesoriile de baie publică, cu atât mai bine. De aceea, este o idee bună să investești în dozatoare pentru săpun lichid pe bază de senzor, ce eliberează o cantitate suficientă de lichid pentru igiena mâinilor. Prevăzute, de cele mai multe ori, cu sistem anti-vandalism, cu fereastră pentru verificarea cantității rămase și ușor de umplut, acestea sunt o soluție optimă și elegantă pentru săpunul lichid și dezinfectanții pentru mâini.

Dozatoarele profesionale pot fi de mai multe feluri: cu senzor, cu clapetă, cu buton. În funcție de buget și de dorințe se poate alege oricare din modelele anterior menționate.

2. Dispenser pentru prosoape de mâini

dispenser-prosoape-bucatarie

Sursa foto: Freepik.com

Ușor de utilizat, acesta permite porționarea hârtiei pentru șters mâinile. Nu ocupă mult spațiu, nu are nevoie de întreținere specială și poate fi realizat din inox sau plastic. Se poate alege un dispenser pentru prosoape de hârtie argintiu, alb sau negru.

3. Dispenser pentru hârtia igienică

Dispenserele pentru hârtia igienică fac parte din categoria de accesorii de baie absolut obligatorii în fiecare toaletă. În funcție de modelul de hârtie igienică pentru care s-a optat (rolă normală, rolă jumbo, porționată sau cu derulare centrală) se alege și dispenserul potrivit. Acestea se prind de perete și, datorită sistemului, nu permit derularea necontrolată a hârtiei igienice pe podea. În plus, utilizatorul final atinge doar bucata de hârtie pe care o va folosi. 

4. Uscător de mâini profesional

În unele băi există dispensere pentru prosoape de hârtie, în altele uscătoare pentru mâini profesionale sau ambele. Uscătoarele de mâini profesionale pot fi verticale, în care se inserează mâinile, sau clasice. Acestea pot fi albe, argintii sau negre și au diverse forme. Uscătoarele de mâini se aleg atât din considerente economice cât și din punct de vedere al performanțelor. Un uscător de mâini cu putere ridicată de uscare, în doar câteva secunde, economisește energia. 

5. Consumabile hârtie: Hârtie igienică și prosoape de hârtie

Indiferent de cum este amenajată baia și care este aparatura cu care este dotată, dacă nu există hârtie igienică totul este compromis. Știi cât de frustrant poate fi să intri într-o toaletă și să constați în ultimul moment că hârtia igienică s-a terminat. În acest caz, personalul administrativ trebuie instruit să verifice periodic fiecare cabină a toaletelor pentru a vedea unde trebuie înlocuită hârtia igienică. 

În funcție de buget și de tipul dispenserelor disponibile, se pot alege role hârtie igienică, hârtie împăturită și porționată, hârtie igienică cu derulare centrală cu unul, două sau trei straturi.  

Prosoapele de hârtie sunt igienice și nelipsite din zona cu acces general, unde sunt amplasate chiuvetele. Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută angajaților și clienților îți recomandăm să achiziționezi prosoape de hârtie și hârtie igienică provenite numai de la producători de renume precum Tork, Kimberly – Clark, Papernet și nu numai. 

6. Săpun lichid 

Într-o baie publică, utilizată de foarte mulți oameni, săpunul solid nu este o opțiune foarte igienică. De aceea, se optează întotdeauna pentru un săpun lichid. Dacă este dispus într-un dozator, se va face economie pe termen lung, evitându-se risipa inutilă deoarece acesta eliberează doar o cantitate mică de soluție pentru curățat.

7. Dezinfectant pentru mâini

Dezinfectantul pentru mâini nu este neapărat obligatoriu însă este bine-venit, mai ales în urma pandemiei. Astfel, după spălarea mâinilor și uscarea acestora, utilizatorii își pot dezinfecta mâinile eficient, ținând virusurile și microbii la distanță. În plus, existența unui dezinfectant pentru mâini poate crește încrederea celor care ajung în baia respectivă. 

8. Coșuri de gunoi

Coșurile de gunoi sunt nelipsite atât din zona de spălat mâinile pentru aruncarea prosoapelor de hârtie cât și în fiecare toaletă în parte pentru hârtia igienică, punguțele igienice pentru absorbante, șervețele umede și nu numai. Astfel se va evita înfundarea toaletelor.

9. Odorizant de cameră

Este știut faptul că unele băi pot avea un miros neplăcut, respingător. Nimănui nu îi place să intre într-un spațiu în care miroase urât. De aceea, pentru a crea un mediu prietenos și primitor, poți opta pentru amplasarea unui odorizant de cameră în baie. Acesta va dispersa un parfum ambiental plăcut, preferabil pe bază de ulei esențial, ce va oferi o calitate mai bună a aerului. Un odorizant de cameră dispersează parfum la intervale regulate de timp, păstrând atmosfera proaspătă. 

10. Acoperitori pentru toaletă

Nu sunt obligatorii, dar sunt apreciate de către utilizatori. Acestea oferă confort și siguranță la folosirea toaletei. Acoperitorile sunt de unică folosință iar dacă lipsesc, oamenii tind să își tapeteze toaleta cu hârtie igienică, lucru care poate duce la înfundarea scurgerilor, la murdărie suplimentară în toalete dar și la creșterea costurilor consumabilelor de hârtie

11. Site odorizante pentru pisoar

Uneori, în jurul pisoarelor se poate face foarte multă murdărie. Utilizarea unor site odorizante de pisoar ajută la menținerea unui spațiu mai curat și mai parfumat. Acestea au forme, culori și mirosuri diferite și sunt realizate dintr-un silicon ce permite o bună aderență pe diferite forme și suprafețe. Sitele au proiectate nervuri pentru reducerea stropirii și sunt impregnate cu un neutralizant de miros. 

12. Salteluță pentru înfășat

Nu de puține ori mamele cu bebeluși întâmpină dificultăți atunci când merg în toaletele publice și trebuie să schimbe scutecul celui mic. Spațiile incomode, lipsa unei măsuțe speciale sau a saltelei pentru înfășat le fac pe acestea să se simtă neglijate și chiar descurajate de a merge cu bebelușii în spații publice. Pentru ca o baie să fie dotată corespunzător, salteluțele pentru înfășat sunt niște accesorii baie bine-venite pentru proaspetele mămici. Acestea trebuie păstrate în permanență curate și dezinfectate după fiecare utilizare, pentru ca cei mici să fie în siguranță mereu. 

Indiferent de stilul de amenajare al wc-ului de serviciu și oricât de bine dotată ar fi o toaletă publică, dacă aceasta nu este curată și igienizată în permanență, tot va fi insalubră. De aceea, vigilența și angajamentul personalului administrativ va cântări foarte mult întotdeauna. Dar ca acesta să își poată respecta programul de igienă, trebuie să aibă mereu la îndemână produse de curățenie profesionale, cărucioare de curățenie care să le ușureze munca, echipament de protecție, inclusiv mască și mănuși de unică folosință.

Igiena toaletelor cu trafic mediu sau ridicat din cadrul spațiilor de birouri, a instituțiilor publice, spitalelor și clinicilor ar trebui să fie prioritară pentru conducere în vederea menținerii unui mediu curat și igienizat. Pentru cele mai bune produse de curățenie și top consumabile toaletă, provenite de la furnizori de încredere, te așteptăm la IgienaPHS cu cele mai bune oferte!


Ultima actualizare: