marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cum să cureți frigiderul din bucătăria unui restaurant: Reguli și produse recomandate

670 Afisari

curatare-frigider-profesional

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins: 

 • De ce este importantă igiena frigiderului din bucătăria unui restaurant
 • Când și cât de des trebuie curățat frigiderul din bucătăria unui restaurant
 • Cum să cureți frigiderul din bucătăria unui restaurant
  • Curățarea frigiderului pe interior
  • Curățarea frigiderului pe exterior
 • Produse recomandate pentru curățarea frigiderului din bucătăria unui restaurant
 • Reguli de igienă și siguranță alimentară în frigiderul din bucătăria unui restaurant
 • Beneficiile unei rutine constante de curățare și igienizare a frigiderului 

Siguranța alimentară este o prioritate absolută în orice locație în care se prepară și se servesc alimente. Este fundamental să se respecte toate normele și reglementările referitoare la manipularea, depozitarea și prepararea alimentelor, pentru a asigura că produsele servite sunt sigure pentru consum. Respectarea acestor normative nu reprezintă doar o obligație legală, ci și o responsabilitate etică. Orice încălcare a normelor de igienă alimentară poate avea consecințe grave, inclusiv riscul de îmbolnăvire a clienților sau suspendarea activității localului respectiv. De aceea, normele de igienă alimentară trebuie respectate cu sfințenie în toate aspectele operațiunilor de alimentație.

Igiena și curățenia în bucătăria unui restaurant sunt esențiale, iar frigiderul nu face excepție. Un frigider curat și bine întreținut este o componentă vitală a unei bucătării sigure și eficiente. De la păstrarea alimentelor la o temperatură sigură până la prevenirea mirosurilor urâte și a înmulțirii bacteriilor, un frigider curat îmbunătățește igiena și productivitatea bucătăriei.

De ce este importantă igiena frigiderului din bucătăria unui restaurant

Frigiderul este esențial în păstrarea și conservarea alimentelor într-un restaurant. În orice moment, frigiderul poate găzdui o gamă variată de alimente, de la carne proaspătă la legume și de la mâncăruri preparate la băuturi. Prin urmare, este vital să se mențină igiena frigiderului pentru a preveni contaminarea alimentelor și răspândirea bolilor. Un frigider murdar sau necurățat poate deveni un mediu propice pentru dezvoltarea coloniilor de bacterii și a mucegaiului, ceea ce poate duce la alterarea alimentelor și poate prezenta un risc pentru sănătatea clienților dar și a angajaților.

Când și cât de des trebuie curățat frigiderul din bucătăria unui restaurant

Curățarea frigiderului se va face în mod regulat, ideal o dată pe săptămână sau cel puțin o dată la fiecare două săptămâni. Însă, frecvența curățării frigiderului poate depinde de cât de intens este folosit și de tipul de alimente păstrate în el. De asemenea, orice vărsare sau scurgeri trebuie curățate imediat pentru a preveni contaminarea altor alimente și apariția mirosului urât în frigider.

Cum să cureți frigiderul din bucătăria unui restaurant 

Curățarea frigiderului dintr-un restaurant este, de obicei, responsabilitatea echipei de bucătărie sau a personalului de curățenie, în funcție de organizarea internă și de sarcinile atribuite. În timpul curățării, este esențial ca personalul să poarte mănuși de protecție și să aibă la îndemână lavete curate și un detergent special profesional, adecvat pentru utilizarea în spații în care se manipulează alimente. Acesta trebuie să fie un produs care elimină eficient murdăria și bacteriile, dar care nu lasă reziduuri toxice care ar putea contamina alimentele. De asemenea, este recomandat ca personalul să aibă la îndemână o soluție dezinfectantă pentru a elimina bacteriile și a asigura o curățare profundă și eficientă a frigiderului.

Curățarea frigiderului pe interior

Primul pas în curățarea frigiderului este de a-l deconecta de la sursa de alimentare și de a scoate toate alimentele și rafturile. După ce a fost făcut acest lucru, se poate începe curățarea interiorului frigiderului. Dar cu ce se spală frigiderul la interior? Cu o soluție curățare frigidere, special concepută pentru așa ceva ce are și rol de eliminare a mirosului urât din frigider. Se va pune accentul pe toate colțurile și crăpăturile frigiderului. 

Curățarea frigiderului pe exterior

Curățarea frigiderului pe exterior este la fel de importantă ca și curățarea interiorului. Este recomandat să se utilizeze o cârpă umedă sau o lavetă din microfibră și o soluție curățat frigidere pentru a șterge ușa și părțile laterale ale frigiderului. Se va pune accentul pe mânerele și butoanele aparatului, deoarece acestea sunt adesea cele mai murdare, fiind atinse de nenumărate ori pe parcursul unei zile.

Produse recomandate pentru curățarea frigiderului din bucătăria unui restaurant

O întrebare pe buzele multora este: ce soluție de curățat frigiderul să folosesc? Există o serie de produse disponibile pe piață ce pot ajuta la curățarea și dezinfectarea frigiderului și la îndepărtarea mirosului urât din frigider. Acestea includ soluții de curățare profesionale concepute special pentru frigidere, spray-uri dezinfectante și nu numai. Este important să alegi un produs care este eficient, sigur pentru alimente și care nu lasă reziduuri chimice în frigider.

Detergent curatare frigidere si cuptor microunde, Sano Cleaner, 750 ml

 detergent-profesional-frigider

Sano Cleaner, cu o capacitate de 750 ml, este un detergent specializat pentru curățarea frigiderelor și cuptoarelor cu microunde. Acest produs oferă o soluție rapidă, eficientă și accesibilă pentru eliminarea murdăriei cu ușurință. Capacitatea sa de a îndepărta grăsimile și a igieniza complet echipamentele face ca acest produs să fie ideal pentru bucătăriile profesionale. Un avantaj major este că nu necesită clătire după utilizare. 

Soluție pentru curățare congelatoare și camere frigorifice, Suma Freeze D2.9

 detergent-congelator-suma-freeze

Sma Freeze D2.9 este un soluție curățat frigidere și congelatoare, inclusiv a pardoselilor, pereților și ușilor, chiar și la temperaturi de până la -25°C. Această formulă specializată permite utilizarea fără a fi necesară decongelarea prealabilă a echipamentului frigorific. Datorită faptului că este gata de utilizare, diluarea nu este necesară, ceea ce facilitează și mai mult procesul de curățare. Uma Freeze D2.9 se distinge prin puterea mare de curățare, datorită ingredientelor sale active. 

Detergent profesional universal - Suma Multi D2

detergent-profesional-restaurant 

Suma Multi D2 este un detergent concentrat, ideal pentru curățarea suprafețelor dure și lavabile din zonele de producție și manipulare a alimentelor. 

Beneficiile evidente ale utilizării Suma Multi D2 includ eliminarea grăsimilor și a resturilor alimentare uscate, lăsând suprafețele lucioase, eficiența în diverse condiții de duritate a apei și multifuncționalitatea, fiind adecvat pentru utilizarea pe majoritatea tipurilor de suprafețe, inclusiv aluminiu și alte metale sensibile la coroziune.

Reguli de igienă și siguranță alimentară în frigiderul din bucătăria unui restaurant

Asigurarea igienei și siguranței alimentelor în frigiderul unui restaurant implică mai mult decât curățarea regulată. Este esențial să se respecte anumite reguli, cum ar fi păstrarea alimentelor în recipiente închise, separarea alimentelor crude de cele gătite și păstrarea alimentelor la temperaturi sigure. De asemenea, este important să se verifice regulat datele de expirare ale alimentelor și să fie eliminate alimentele alterate sau expirate.

Beneficiile unei rutine constante de curățare și igienizare a frigiderului 

 • Menținerea siguranței alimentare: Un frigider curat și bine întreținut ajută la prevenirea contaminării alimentelor și a creșterii bacteriilor. 
 • Prevenirea mirosurilor urâte: Curățarea regulată a frigiderului ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și la menținerea unui mediu proaspăt și plăcut în bucătărie. 
 • Optimizarea eficienței frigiderului: Un frigider curat funcționează mai eficient, ceea ce poate duce la economii de energie și la o mai bună păstrare a alimentelor. 
 • Creșterea încrederii: Un frigider curat și bine organizat îmbunătățește imaginea și prezentarea bucătăriei unui restaurant, reflectând profesionalismul și atenția la detalii.

Un frigider igienic este o componentă esențială a unei bucătării de restaurant eficiente și sigure. Prin urmare, este important să menții o rutină regulată de curățare și de igienizare a frigiderului pentru a asigura calitatea și siguranța alimentelor servite clienților.

Dacă vrei să te bucuri de o bucătărie a restaurantului impecabilă îți recomandăm să folosești detergenții profesionali din gama Horeca, de la IgienaPHS. Aceștia provin de la producători de renume și au o eficiență dovedită. Profită și tu de calitatea lor incontestabilă!


Ultima actualizare: