marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cu ce se curăță parchetul laminat: Produse profesionale de curățenie

10963 Afisari

intretinere-parchet-laminat

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

 • Importanța îngrijirii adecvate a parchetului laminat 
 • Cum să alegi produse de curățenie potrivite în funcție de caracteristicile parchetului laminat
 • Tehnici și sfaturi pentru curățarea corectă a parchetului laminat 
 • Cum să elimini petele dificile de pe parchetul laminat? 
 • Precauții privind utilizarea produselor de curățenie și evitarea deteriorării parchetului 
 • Sfaturi pentru întreținerea parchetului laminat 

Parchetul laminat este un element estetic plăcut în orice încăpere, fiind unul dintre alegerile preferate atât în contextul casnic, cât și în mediul profesional. Acesta reprezintă o alternativă accesibilă la pardoseala din lemn natural, oferindu-ne un aspect asemănător, dar cu avantaje economice semnificative. Există totuși câteva întrebări la care vom încerca să aflăm răspuns: Cu ce se curăță parchetul laminat cel mai bine? Cum putem asigura o curățenie eficientă care să mențină aspectul impecabil și să reziste traficului intens, în special în zonele profesionale, precum clădiri de birouri, hoteluri sau pensiuni? 

În articolul de față ne propunem să explorăm opțiunile de curățare a parchetului laminat, punând în lumină produsele și detergenții pentru pardoseală profesionali. 

Importanța îngrijirii adecvate a parchetului laminat 

Îngrijirea corespunzătoare a parchetului laminat este esențială pentru a menține aspectul său atrăgător pe termen lung. Curățarea parchetului laminat în mod regulat nu doar păstrează suprafața strălucitoare, ci contribuie și la prevenirea problemelor potențiale, cum ar fi parchetul umflat sau deteriorat. Dacă te întrebi cu ce se curăță parchetul laminat, trebuie să afli că opțiunile sunt diverse, de la soluție curățare parchet laminat profesional, mopuri și până la lavete speciale. 

Atunci când echipa administrativă trebuie să se ocupe de curățarea parchetului murdar și se dorește evitarea umflării acestuia, utilizarea unei soluții de curățat parchet laminat adecvate poate face diferența între menținerea aspectului inițial și a unei suprafețe degradate. Dacă nu există la îndemână soluții speciale pentru pardoseală, se poate folosi și un detergent pentru mobilă de lemn care poate curăța în profunzime suprafețele delicate.

Cum să alegi produse de curățenie potrivite în funcție de caracteristicile parchetului laminat

Alegerea produselor de curățenie potrivite pentru parchetul laminat depinde în mare măsură de caracteristicile acestuia. Când te întrebi cu ce se curăță parchetul laminat, este important să iei în considerare modalitățile corecte de îngrijire. Pentru curățarea de bază, cum ar fi ștergerea și spălarea parchetului laminat, este recomandată folosirea soluțiilor speciale pentru curățarea parchetului laminat, care sunt formulate pentru a îndepărta murdăria și petele fără a afecta suprafața. Dacă ai de-a face cu o curățare mai intensă sau cu parchet foarte murdar, alegerea unei soluții curățat parchet laminat cu formulă eficientă devine crucială pentru a preveni deteriorarea. Atunci când apar probleme precum parchetul umflat se vor folosi produse care au și proprietăți de protecție și restaurare, fiind foarte importante pentru a recupera cât de cât aspectul inițial al pardoselii. Indiferent de situație, este recomandat să se achiziționeze soluțiile de curățenie numai de la producători de încredere care pot garanta pentru calitatea acestora. Folosirea unor produse banale din comerț sau destinate uzului casnic pot face mai mult rău decât bine pe termen lung pardoselii tale. 

Tehnici și sfaturi pentru curățarea corectă a parchetului laminat 

Este indicat ca echipa de curățenie să utilizeze un mop din microfibră pentru curățarea parchetului laminat, deoarece acesta are abilitatea de a absorbi excesul de umezeală care poate afecta pardoseala. Mopurile de tip spaghete rețin o cantitate considerabilă de apă și de aceea cel mai bine ar fi ca ele să fie evitate. De asemenea, mopurile cu aburi nu vor fi folosite, întru-cât căldura și umiditatea pot deteriora suprafața parchetului laminat. Se recomandă utilizarea soluțiilor profesionale emoliente, care nu doar curăță eficient, dar și lustruiesc și hidratează suprafața. Asigură-te că soluția curățat parchet laminat este aplicată pe o lavetă moale și că se îndepărtează rapid excesul de umezeală pentru a preveni infiltrarea în pardoseală. Respectarea acestor tehnici concrete va contribui semnificativ la menținerea frumuseții și durabilității parchetului laminat în fața curățării regulate.

Cum să elimini petele dificile de pe parchetul laminat? 

În restaurant, hotel sau în clădirile de birouri, parchetul laminat este supus unei uzuri mari. Acesta este tranzitat zilnic de zeci de oameni și se poate murdări cu ușurință de noroi, pete de cerneală, grăsime și nu numai. Iată cu ce se spală parchetul laminat și ce ar trebui să aibă în vedere echipa ta de curățenie atunci când se ocupă de îndepărtarea murdăriei și a petelor dificile!

Când există pete dificile, cum ar fi cele de cerneală sau de marker, este recomandat să se acționeze cu promptitudine. Se va folosi o lavetă moale și uscată pentru a îndepărta petele proaspete. Dacă petele persistă, acestea vor fi abordate cu precauție, aplicând o soluție curățat parchet laminat non-abrazivă pe o lavetă profesională și se va șterge delicat, evitând excesul de umezeală. Pentru a evita umflarea parchetului, se va preveni pătrunderea petelor în straturile superioare ale pardoselii. Recomandăm întotdeauna ca soluția să fie testată pe o zonă ascunsă pentru a observa cum interacționează cu suprafața laminată, evitând deteriorarea sau decolorarea acesteia. În cazul petelor dificile precum cele de vopsea sau substanțe chimice, se vor consulta recomandările producătorului parchetului sau a unor specialiști în curățenie. Respectarea acestor sfaturi va ajuta la menținerea aspectului parchetului laminat în fața provocărilor zilnice din mediul profesional.

Precauții privind utilizarea produselor de curățenie și evitarea deteriorării parchetului 

Amenajarea hotelului sau a clădirii de birouri cu parchet laminat a costat o avere și, cu siguranță, nimeni nu își dorește ca acesta să fie înlocuit prea curând. De aceea, merită atenție deosebită iar echipa ta de curățenie are un rol crucial în protejarea și întreținerea corespunzătoare a pardoselii. În timpul instruirii angajaților și a explicării acestora cu ce se spală parchetul laminat, asigură-te că membrii echipei sunt informați despre precauțiile esențiale pentru evitarea deteriorării parchetului. 

În primul rând, evitarea utilizării excesive de apă este esențială pentru a preveni umflarea și deformarea parchetului și se va acționa cu prioritate asupra lichidelor vărsate pentru a evita infiltrarea în stratul de protecție. Substanțele abrazive, cum ar fi cele ce conțin clor sau înălbitor, ar trebui evitate cu strictețe, deoarece pot provoca decolorarea și deteriorarea finisajului. În plus, echipa trebuie instruită să evite utilizarea lamelor sau racletelor dure, care pot zgâria pardoseala. În schimb, încurajează utilizarea produselor specifice pentru parchet laminat, cum ar fi soluțiile curățat parchet laminat emoliente, ce îndepărtează eficient murdăria fără a afecta suprafața. Prin aplicarea acestor precauții și utilizarea corectă a produselor de curățenie, echipa ta de curățenie poate contribui la menținerea pardoselii într-o stare impecabilă și la prelungirea duratei de viață a acestuia.

Sfaturi pentru întreținerea parchetului laminat

Urmând sfaturile de mai jos, echipa administrativă poate contribui la menținerea frumuseții și calității parchetului laminat, asigurând un mediu curat și atrăgător în spațiul profesional de care este responsabilă:

 1. Aspirarea sau măturarea regulată: Întotdeauna se va începe întreținerea cu o aspirare sau măturare atentă a parchetului laminat. Acest pas este esențial pentru a îndepărta resturile, firimiturile și alte particule fine ce pot zgâria suprafața în timp. Se va utiliza o perie sau o mătură cu peri moi pentru a evita deteriorarea pardoselii.
 2. Evitarea excesului de umezeală: Atunci când se curăță parchetul laminat, responsabilul trebuie să se asigure că mopul din microfibră este bine stors pentru a evita umezeala excesivă. Prea multă apă poate pătrunde în fibrele parchetului sau la îmbinările plăcilor și te poți trezi cu un parchet umflat.
 3. Utilizarea soluții profesionale: Pune la dispoziția echipei administrative soluții specifice pentru parchet laminat. Aceste soluții sunt create pentru a păstra finisajul și strălucirea originală a pardoselii, în timp ce îndepărtează eficient murdăria. Verifică furnizorul de unde achiziționezi produsele de curățenie, reputația acestuia și producătorii cu care lucrează. Astfel știi întotdeauna ce cumperi și nu faci rabat de la calitate. 
 4. Folosirea mopului și a lavetei din microfibră: Se va utiliza un mop din microfibră sau o lavetă moale pentru ștergerea parchetului laminat. Aceste materiale sunt blânde cu suprafața și ajută la îndepărtarea prafului și a murdăriei fără a provoca zgârieturi.
 5. Ștergerea imediată a lichidului vărsat pe pardoseală: Dacă lichidele ajung accidental pe parchet, acestea se vor îndepărta imediat cu ajutorul șervețelelor de hârtie și a unei lavete absorbante. 
 6. Evitarea unor piese de mobilier greoaie: Dacă mobila este prea grea sau prevăzută cu roți, este recomandat să se folosească protecții sub picioarele mobilei pentru a preveni zgârierea și deteriorarea parchetului laminat în timpul mutării.
 7. Evitarea utilizării produselor abrazive: Produsele abrazive nu sunt deloc prietenoase cu suprafața unui parchet laminat care se poate zgâria foarte ușor. Așadar este recomandat ca acestea și instrumentele aspre să fie evitate. 
 8. Curățarea imediată a petelor: Murdărie de pe încălțăminte? Zgârieturi? Încearcă să le rezolvi cât mai repede. Îngrijirea zilnică, precum aspirarea cu un aspirator profesional sau măturarea, și lucrările de întreținere regulată vor contribui semnificativ la menținerea aspectului impecabil și a durabilității parchetului laminat.

Întreținerea parchetului laminat nu trebuie să fie o problemă, acesta având nevoie doar de puțină atenție pentru a arăta la fel de bine ca atunci când a fost montat. Însă, utilizarea unor produse profesionale de calitate superioară este crucială. Te așteptăm în shop-ul nostru online, cu produse profesionale de curățenie potrivite pentru orice spațiu.


Ultima actualizare:
Etichete: Igienă Curățenie