marca-trusted
eLicitatie Certificari

Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă

516 Afisari

covor-dezinfectant-autoadeziv

Sursa foto: Shutterstock

Cuprins:

 • Ce este un covor dezinfectant antibacterian și care este rolul său? 
 • Cum se folosesc covorașele dezinfectante? 
 • Avantajele utilizării covoarelor dezinfectante la locul de muncă 
 • Cum să alegi un covor dezinfectant profesional potrivit pentru locul de muncă? 
 • Top 3 tipuri de covoare dezinfectante 
  • Covor dezinfectant tip tăviță, 60 x 100 cm 
  • Covor dezinfectant antibacterian 30 file, albastru - 115 x 45 cm
  • Pachet covor dezinfectant tip tăviță + Cif dezinfectant Pro Formula 2 in 1, 5 litri

Curățenia și igiena sunt extrem de importante în orice mediu profesional, indiferent de tipul de activitate desfășurată. Fie că vorbim de un birou, o fabrică sau o instituție medicală, mediul de lucru trebuie să fie curat și igienic pentru a asigura o condiție de muncă sigură și sănătoasă pentru toți angajații și colaboratorii. Utilizarea corectă a dezinfectanților și produselor de curățenie specifice mediilor profesionale poate ajuta la prevenirea răspândirii bacteriilor și virusurilor, ceea ce reduce absenteismul și poate îmbunătăți productivitatea angajaților. Este important ca toate companiile să acorde o atenție deosebită curățeniei, inclusiv prin formarea și instruirea angajaților în privința standardelor de igienă și a utilizării corecte a produselor de curățenie și dezinfectanților profesionali.

Ce-i drept, noțiunea de igienă la locul de muncă a căpătat alte valențe în urma pandemiei de Covid-19, iar regulile privind dezinfectarea spațiilor au devenit mai stricte, accentul fiind pus pe utilizarea unor produsele profesionale de curățenie de calitate superioară, detergenți profesionali, dezinfectanții puternici, atât cei pentru suprafețe, mâini cât și pentru instrumentar și chiar covoare intrare dezinfectante ce întâmpină angajații, vizitatorii sau pacienții.

Ce este un covor dezinfectant antibacterian și care este rolul său?

În contextul actual, în care igiena și sănătatea sunt mai importante ca oricând, covoarele dezinfectante reprezintă o soluție eficientă și practică pentru prevenirea răspândirii microbilor și a altor agenți patogeni. Aceste covoare intrare antibacteriene sunt proiectate pentru a îndeplini rolul de barieră de protecție împotriva bacteriilor și virusurilor, eliminând particulele de murdărie și germeni de pe încălțăminte, roțile cărucioarelor sau tărgilor din spațiile medicale, reducând astfel riscul de contaminare în mediile cu trafic intens de persoane. În acest articol vom explora mai detaliat ce sunt covoarele dezinfectante și care sunt avantajele acestora. 

Cum se folosesc covorașele dezinfectante?

Covoarele dezinfectante sunt o metodă eficientă de a preveni răspândirea bacteriilor și virusurilor, precum și de a menține un mediu igienic în spațiile cu trafic intens. Acestea pot fi de două feluri: cu straturi autoadezive sau covorașe dezinfectante intrare din cauciuc, tip tăviță, în care se toarnă o cantitate generoasă de dezinfectant. 

Primul tip de covoare dezinfectant profesional este realizat din multiple straturi autoadezive, ce rețin și elimină murdăria și agenții patogeni de pe încălțăminte, reducând astfel riscul de contaminare în încăperi. Acesta se poate așeza atât pe interior cât și pe exterior și, ori de câte ori un strat își pierde din aderență, se va dezlipi. Următorul strat îi va prelua funcția. 

Al doilea tip de covor dezinfectant intrare este realizat din cauciuc ceva mai rigid și se îmbibă cu un dezinfectant covor intrare eficient. După ce soluția antibacteriană se evaporă, se va umple tăvița din nou.

Covoarele dezinfectante sunt ideale pentru a fi utilizate în intrările și ieșirile clădirilor publice, cum ar fi birouri, magazine, restaurante sau spitale, dar și în locuințe. Ele sunt ușor de instalat și de întreținut, iar variantele profesionale pot fi personalizate pentru a se potrivi cu designul și dimensiunile spațiului în care sunt amplasate.

Un covor intrare dezinfectant sau un covor dezinfectant antibacterian este perfect pentru a asigura un mediu sigur indiferent de domeniul de activitate. Investiția într-un covor dezinfectant profesional poate aduce beneficii semnificative în ceea ce privește menținerea igienei și prevenirea aparițiilor infecțiilor, în special în aceste vremuri post-pandemie.

Avantajele utilizării covoarelor dezinfectante la locul de muncă 

 • Covoarele dezinfectante reprezintă un instrument eficient în menținerea unei igiene corecte în diverse medii, în special în blocurile operatorii, clinici medicale și spitale.
 • Prețul acestor covoare dezinfectante este avantajos, fiind o soluție economică și eficientă pentru protejarea sănătății și igienei în orice mediu.
 • Sunt ușor de montat și utilizat, având mai multe straturi autoadezive ce asigură o protecție maximă împotriva bacteriilor și virusurilor.
 • Covorașele dezinfectante de intrare reprezintă o modalitate practică și accesibilă de a preveni răspândirea germenilor și a infecțiilor în interiorul spațiilor publice sau private.
 • Covoarele dezinfectante profesionale pot fi utilizate în diverse locații, asigurând protecție maximă împotriva bacteriilor și virusurilor și prevenind astfel răspândirea infecțiilor.
 • Sunt produse non-toxice, care nu pun în pericol sănătatea celor din jur.

Cum să alegi un covor dezinfectant profesional potrivit pentru locul de muncă?

Covoarele dezinfectante sunt o soluție practică și eficientă pentru a menține igiena în mediile profesionale, cum ar fi spitale, clinici medicale, birouri și fabrici. Cu toate acestea, alegerea covorului dezinfectant potrivit poate fi o sarcină dificilă.

Primul pas în alegerea unui covor dezinfectant potrivit este de a lua în considerare mediul în care va fi utilizat. De exemplu, pentru blocurile operatorii sau clinici medicale, este important să optezi pentru un covor dezinfectant cu proprietăți antibacteriene și anti-microbiene puternice, pentru a preveni răspândirea infecțiilor și pentru a asigura o igienă corectă.

De asemenea, este important să iei în considerare dimensiunea și forma covoarelor dezinfectante. Pentru zonele de trafic intens, cum ar fi holurile, ar trebui să alegi covoare mai mari și mai late, pentru a putea fi utilizate de mai mulți oameni în același timp. Pentru zonele mai mici, cum ar fi birourile, puteți alege un covor dezinfectant profesional mai mic, care să se potrivească perfect în spațiul disponibil.

Un alt aspect important de luat în considerare este prețul. În general, covoarele dezinfectante au un preț avantajos în comparație cu alte soluții de dezinfectare, cum ar fi dispozitivele cu raze ultraviolete sau produsele chimice. Asigură-te că alegi un covor dezinfectant profesional care se încadrează în buget.

În cele din urmă, ar trebui să alegi un covor intrare dezinfectant care este ușor de montat și utilizat iar un covor autoadeziv facilitează instalarea și schimbarea periodică a straturilor. Un covor intrare dezinfectant de calitate poate ajuta la menținerea igienei și la prevenirea răspândirii infecțiilor în mediile profesionale.

Top 3 tipuri de covoare dezinfectante

Covoarele antibacteriene au devenit tot mai populare în ultima vreme, având în vedere importanța igienei și a prevenirii răspândirii bacteriilor în medii profesionale și publice. Aceste covoare sunt concepute pentru a asigura o protecție suplimentară împotriva bacteriilor și virusurilor, în special în locurile cu trafic intens de oameni, cum ar fi spitalele, școlile, birourile și zonele publice. Venim cu câteva recomandări de modele de covoare antibacteriene de pe piață, astfel încât să poți alege cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Covor dezinfectant tip tăviță, 60 x 100 cm

covor-dezinfectant-intrare

Covorul antibacterian Tray Brush este unul dintre cele mai eficiente modele de covoare dezinfectante. În special în medii medicale, alimentare sau de cercetare, unde igiena este o prioritate absolută, acest covoraș este o alegere ideală. Recomandat pentru condiții de trafic intens, Tray Brush este potrivit pentru utilizare atât in interior, cât si in exterior, la intrări în spații comerciale, spații rezidențiale, spitale, instituții de învățământ, farmacii, laboratoare medicale și multe altele. Prin proprietățile sale unice, cum ar fi capacitatea de a răzui noroiul și de a fi folosit cu dezinfectant, covorul Tray Brush este o soluție ideală pentru a asigura o igienă corespunzătoare și o curățenie impecabilă în mediile profesionale.

Covor dezinfectant antibacterian 30 file, albastru - 115 x 45 cm

covor-antibacterian

Covorul adeziv antibacterian este format din 30 de straturi și fabricat din materiale sigure, cu adezivi solubili în apă. Aceste covoare sunt ideale pentru zonele cu cerințe de igienă ridicate și ajută la captarea murdăriei înainte de a ajunge în zonele curate. Respectă standardele de calitate ISO și sunt recomandate în diverse medii, precum zone de producție, laboratoare sau zone alimentare, unde este necesar un filtru antibacterian.

Pachet covor dezinfectant tip tăviță + Cif dezinfectant Pro Formula 2 in 1, 5 litri

covor-dezinfectant-tip-tavita 

Acest covor din cauciuc, utilizat în special în medii medicale, alimentare și de cercetare, precum spitale, laboratoare și restaurante, are un spate striat pentru o aderență mai bună și rezistă la substanțe de dezinfectare precum alcoolul, clorul și iodul. Capacitatea sa de reținere a lichidelor este de 2000 ml, iar dimensiunea sa standard este de 60 x 100 cm, fiind potrivit pentru utilizare intensă și în diverse spații, precum comerciale, rezidențiale, instituții medicale și farmaceutice. 

Sănătatea angajaților și a clienților sau pacienților este întotdeauna o prioritate pentru orice companie, indiferent de dimensiune. De aceea, când vine vorba despre realizarea curățeniei, aceasta ar trebui efectuată utilizând doar produse de curățenie profesionale, ce prezintă garanția producătorului. La IgienaPHS punem la dispoziția clienților noștri o gamă vastă de produse de top ce își fac treaba eficient, fără a compromite în vreun fel nici desfășurarea în condiții optime a activităților și nici reputația companiilor.


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie