marca-trusted
eLicitatie Certificari

De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie

6305 Afisari

echipament-firma-curatenie

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins: 

 • Care sunt principalele tehnici pentru a face o curățenie profesională? 
  • Aparate cu apă sub presiune pentru curățenie profesională 
  • Utilizarea aburului uscat la curățenia profesională
  • Aparate cu ultrasunete pentru curățenie profesională 
 • Ce fel de produse de curățenie profesionale trebuie? 
  • Detergenți profesionali 
  • Înălbitori 
  • Dezinfectanți profesionali
 • Ce echipamente curățenie se folosesc în mediile profesionale? 
  • Aspiratoare profesionale 
  • Aparat de curățat pe bază de injecție-extracție

Deschiderea unei firme de curățenie profesionale poate fi o oportunitate excelentă de a oferi servicii de calitate superioară clienților care caută soluții rapide și eficiente pentru a-și păstra spațiile curate și ordonate. Un aspect esențial în furnizarea unor servicii profesionale de curățenie este utilizarea unor echipamente curățenie profesionale, ce pot garanta o eficiență sporită și o igienă mai bună a spațiilor curățate. În acest articol vom explora mai detaliat beneficiile și importanța echipamentelor curățenie profesionale în cadrul unei firme specializate și vom discuta despre cum acestea pot contribui la succesul și creșterea afacerii tale.

Care sunt principalele tehnici pentru a face o curățenie profesională?

Curățenia profesională implică utilizarea unor tehnici, echipamente specializate și produse de curățenie profesionale pentru a asigura o igienă sporită și eliminarea eficientă a murdăriei și bacteriilor de pe diverse suprafețe. 

Aparate cu apă sub presiune pentru curățenie profesională

Curățenia profesională cu aparate cu apă sub presiune poate fi o soluție eficientă și rapidă pentru a curăța suprafețe mari sau murdăria dificil de înlăturat. Pentru a efectua o curățenie profesională în această manieră, este important să folosești produse de curățenie profesionale, care să asigure o igienizare eficientă și fără să provoace daune suprafețelor curățate. De asemenea, mopurile profesionale și alte ustensile specializate (precum raclete, mături și făraș, lavete din microfibră) pot fi utilizate pentru a asigura un grad ridicat de igienă și pentru a evita deteriorarea suprafețelor.

Utilizarea aburului uscat la curățenia profesională

Curățenia profesională cu abur uscat poate fi o soluție eficientă și ecologică pentru a îndepărta murdăria dar și bacteriile de pe diverse suprafețe într-un mod rapid și fără a utiliza produse chimice dăunătoare. 

Pentru a efectua o curățenie profesională cu abur uscat, este important să folosești un echipament adecvat, care să ofere o presiune ridicată a aburului și să asigure o curățenie eficientă. Accesoriile  specializate, cum ar fi duzele pentru curățarea covoarelor sau pentru îndepărtarea petelor, pot fi utilizate pentru a curăța zone dificile sau pentru a trata diverse tipuri de suprafețe.

Acest tip de aparat poate asigura o curățenie eficientă și rapidă a diferitelor suprafețe, cum ar fi podele, tapet, covoare și tapiserii. În plus, această metodă este mai ecologică decât alte metode de curățare, deoarece nu produce deșeuri sau emisii dăunătoare, fiind potrivită mai ales pentru persoanele care suferă de anumite alergii la produse chimice.

Aparate cu ultrasunete pentru curățenie profesională 

Curățenia profesională cu ultrasunete poate fi utilă în curățarea obiectelor delicate, cum ar fi bijuteriile sau instrumentele medicale, care necesită o curățenie delicată. În plus, utilizarea produselor de curățenie profesionale și a ustensilelor specializate poate spori eficiența procesului de curățare cu ultrasunete.

Ce fel de produse de curățenie profesionale trebuie folosite?

Curățenia profesională implică utilizarea de produse specializate care sunt mai puternice și mai eficiente decât cele obișnuite. Aceste produse sunt create pentru a oferi o curățenie profundă și eficientă, fără a compromite siguranța și sănătatea oamenilor sau a mediului înconjurător.

Printre cele mai comune produse utilizate în curățenia profesională se numără soluțiile profesionale de curățenie, care sunt adaptate la nevoile specifice ale fiecărei aplicații. Acestea pot fi utilizate pentru a elimina petele, murdăria și bacteriile de pe o gamă largă de suprafețe, inclusiv podele, geamuri, mochete și multe altele.

În plus, mopurile profesionale, bureții și alte ustensile specializate sunt utilizate pentru a asigura o curățenie completă și pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei din zonele greu accesibile. Echipamentele de curățenie, cum ar fi aspiratoarele, mașinile de curățat și aspirat pardoselile dure și alte utilaje specializate sunt, de asemenea, utilizate pentru a spori eficiența procesului de curățare și pentru a oferi un serviciu rapid și de înaltă calitate.

Detergenti profesionali

Detergenții profesionali sunt produse utilizate în curățenia profesională pentru a îndepărta murdăria și petele de pe o gamă largă de suprafețe, precum podele, geamuri, mobilier și multe altele. Acești detergenți sunt specializați pentru a oferi o curățenie profundă și eficientă, fără a dăuna suprafețelor sau sănătății oamenilor.

Avantajele utilizării detergenților profesionali sunt multiple. În primul rând, acești detergenți sunt mai puternici și mai eficienți decât cei obișnuiți, permițând o curățenie mai rapidă și mai completă. 

Un alt avantaj al detergenților profesionali este adaptabilitatea lor la nevoile specifice ale fiecărei aplicații. Există diferite tipuri de detergenți, care sunt specializați pentru curățarea anumitor suprafețe, cum ar fi podele, geamuri sau mochete. Acest lucru permite o curățare eficientă, în timp ce reduc timpul necesar procesului de curățare.

În plus, detergenții profesionali sunt adesea disponibili în cantități mai mari, ceea ce îi face ideali pentru utilizarea în medii comerciale și industriale. Aceștia au, de asemenea, un raport preț-calitate-cantitate mai bun decât produsele obișnuite, deoarece pot fi achiziționați în cantități mai mari și folosiți pentru o perioadă mai mare de timp. 

Detergent pardoseală Esenia Floor Cleaner – Bubble Gum 5 L

detergent-pardoseala-profesional-esenia

Detergentul Esenia Floor Cleaner - Bubble Gum este ideal pentru spălarea manuală sau automată a suprafețelor din diverse materiale, precum marmură, gresie, faianță, PVC sau linoleum. Acest detergent profesional este formulat astfel încât să protejeze luciul și să nu deterioreze suprafețele delicate. Formula sa concentrată și economică permite obținerea unor rezultate semnificative cu o cantitate mică de produs utilizat.

Detergent pardoseli - Jontec Forward Diversey

detergent-profesional-jontec

Jontec Forward este un detergent alcalin pentru spălări grele, special conceput pentru mașinile automate de curățat pardoseala. Acesta are la bază o formulă cu o spumare redusă ce are capacitatea de a îndepărta cu succes chiar și cea mai rezistentă murdărie, acționând chiar și asupra grăsimilor. 

Jontec Forward prezintă o combinație eficientă de surfactanți și substanțe alcaline, având o putere bună de emulsifiere, cu spumare redusă și acțiune rapidă.

Înălbitori

Înălbitorii sunt produse chimice utilizate în curățenia profesională pentru a îndepărta petele și a da un aspect curat și proaspăt hainelor, lenjeriilor, prosoapelor și altor textile. Acești înălbitori sunt specializați pentru a oferi o acțiune rapidă și eficientă, îndepărtând murdăria și petele chiar și din țesături delicate.

Unul dintre avantajele principale ale utilizării înălbitorilor este acela că sunt capabili să îndepărteze petele dificile, cum ar fi cele de sânge sau cele de murdărie persistentă. 

În plus, utilizarea înălbitorilor în curățenia profesională poate ajuta la reducerea timpului și a efortului necesare pentru curățarea articolelor textile. Acest lucru se datorează faptului că înălbitorii sunt capabili să îndepărteze petele și murdăria înainte ca acestea să se instaleze profund în țesături. 

Dezinfectanți profesionali

Utilizarea dezinfectanților profesionali este extrem de importantă în mediile profesionale, precum industria Horeca, instituții publice, clădiri de birouri și alte tipuri de afaceri. 

În industria Horeca, dezinfecția adecvată este crucială pentru a preveni răspândirea bolilor alimentare și a altor infecții, deoarece acestea pot afecta nu numai oamenii, ci și reputația afacerilor. Instituțiile publice, cum ar fi școlile, spitalele și clinicile medicale, sunt, de asemenea, obligate să asigure un mediu curat și sigur pentru pacienți și personalul medical.

În clădirile de birouri, utilizarea dezinfectanților profesionali poate preveni răspândirea gripei și a altor boli transmisibile prin intermediul suprafețelor comune, cum ar fi clanțele de uși, lifturile și birourile.

Este important să se utilizeze dezinfectanți profesionali care sunt eficienți împotriva unei game largi de agenți patogeni și care sunt siguri pentru utilizarea pe diverse suprafețe. De asemenea, trebuie respectate instrucțiunile producătorului și aplicate corect, astfel încât să se asigure o dezinfecție adecvată a suprafețelor și un mediu de lucru sigur și curat.

Ce echipamente curățenie se folosesc în mediile profesionale? 

curatenie-aspirator-profesional

Sursa foto: Freepik.com

Igiena profesională implică utilizarea de echipamente curățenie specializate și aparate care sunt concepute pentru a oferi o curățare eficientă și rapidă. Două dintre cele mai importante echipamente curățenie sunt aspiratoarele profesionale și aparatele de curățat pe bază de injecție-extracție.

Aspiratoare profesionale

Aspiratoarele profesionale sunt concepute pentru a oferi o putere de suflare și aspirare ridicată, pentru a îndepărta rapid și eficient murdăria și praful din diferite suprafețe și încăperi. Acestea sunt ideale pentru curățarea podelelor, covoarelor, tapițeriilor și altor suprafețe textile. De asemenea, aspiratoarele profesionale sunt dotate cu filtre de înaltă calitate, ce permit captarea particulelor fine de praf și murdărie, precum și a alergenilor, cum ar fi acarienii.

Aspirator profesional - TASKI AERO 15

 aspirator-profesional-taski

Aspiratoarele TASKI AERO oferă un concept modular flexibil, ce permite configurații și dimensiuni variate, adaptate la nevoile specifice ale fiecărei aplicații. Acestea sunt extrem de silențioase, datorită unei tehnologii inovatoare și brevetate de atenuare a zgomotului, iar eticheta Eco de nivel superior certifică caracteristicile ecologice. De asemenea, aceste aspiratoare sunt puternice si eficiente, asigurând o curățenie impecabilă în orice mediu.

Aparat de curățat pe bază de injecție-extracție

Aparatele de curățat pe bază de injecție-extracție sunt utilizate pentru a curăța covoarele, tapițeriile și alte suprafețe textile. Acestea utilizează o combinație de apă și soluții profesionale de curățenie, pentru a injecta soluția în material, urmată de extragerea acesteia împreună cu murdăria. Aparatele de curățat pe bază de injecție-extracție sunt eficiente în îndepărtarea petelor și murdăriei, lăsând suprafețele textile curate și proaspete în birouri, săli de așteptare și nu numai.

Aspirator injecție extracție - Ghibli & Wirbel M26, ULKA

aspirator-profesional-injectie-extractie

Ghibli & Wirbel M26 este un aspirator profesional de tip injecție-extracție montat pe un cadru mobil, dotat cu un recipient fabricat din oțel inoxidabil pentru o durabilitate extinsă. Aspiratorul este echipat cu o protecție termică pe pompa și un sistem de evacuare standard pentru rezervor. În plus, vine complet accesorizat cu un furtun de absorbție, un mâner metalic, o perie pentru spălarea covoarelor și a mochetelor, precum și o perie specială pentru tapițerii.

Așadar, după cum am putut observa în articolul de față, echipamentele curățenie și soluțiile profesionale de curățenie sunt esențiale pentru a oferi o igienizare eficientă și rapidă într-un mediu comercial sau industrial. Cu o echipă serioasă și bine instruită și cu un plan de afaceri bine pus la punct, cu siguranță afacerea ta în domeniul curățeniei profesionale va fi un adevărat succes. Pentru produse profesionale de calitate superioară, te așteptăm la IgienaPHS, furnizorul tău de încredere!


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie