marca-trusted
eLicitatie Certificari

Top 5 tipuri de hârtie igienică profesională

1618 Afisari

tipuri-hartie-igienica

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

 • Dotarea corectă a băilor profesionale
  • Dozator de săpun și dezinfectant
  • Săpun lichid de mâini și dezinfectant
  • Rolă prosop de hârtie
  • Uscător de mâini profesional
  • Hârtia igienică profesională
 • Cum se face hârtia igienică
 • Tipuri de hârtie igienică în funcție de formă
 • Tipuri de hârtie igienică în funcție de materia primă
 • Tipuri de hârtie igienica profesională

În mediul profesional, curățenia și igiena sunt elemente esențiale astfel încât toată lumea să se simtă confortabil și în siguranță, atât angajații cât și clienții și colaboratorii. De la intrare și până la băi, totul trebuie să strălucească de curățenie. 

Un rol esențial îl joacă personalul administrativ dar și produsele de curățenie pe care acesta le folosesc precum cărucioarele de curățenie, mopul, mătura, aspiratorul și lavetele dar și soluțiile și detergenții de curățat atât podelele cât și suprafețele. 

La fel de importante sunt și consumabilele de hârtie, prosoapele de bucătărie, șervețelele, hârtia igienică, săpunul lichid, dezinfectantul de mâini și nu numai,  a căror calitate trebuie să fie una de excepție.

Dotarea corectă a băilor profesionale

Băile din mediul profesional sunt spații publice în care zilnic se perindă zeci, chiar sute de oameni. Modul în care acestea arată și sunt îngrijite, reflectă într-o oarecare măsură grija companiei față de oamenii care își desfășoară activitatea în acel spațiu.

Pentru o experiență cât mai plăcută și relaxantă, pe lângă o curățenie zilnică desăvârșită, băile publice trebuie să fie dotate corespunzător și nu trebuie să lipsească următoarele:

1. Dozator de săpun și dezinfectant

Dozatoarele de săpun lichid, săpun spumă sau dezinfectant sunt extrem de utile deoarece permit o economie pe termen lung, pot fi reumplute cu ușurință ori de câte ori este nevoie, nu  pot fi sustrase cu ușurință și au un aspect elegant. 

2. Săpun lichid de mâini și dezinfectant

Ambele sunt extrem de importante pentru igiena mâinilor, atât înainte cât și după utilizarea toaletei. Datorită sistemului dozatorului care eliberează doar o cantitate mică dar suficientă pentru spălatul mâinilor, în timp se va face economie semnificativă.

3. Rolă prosop de hârtie

Rolele prosop de hârtie reprezintă o variantă igienică pentru uscarea mâinilor. Fiecare foaie are o dimensiune standard și, cu ajutorul unui dispenser pentru consumabilele de hârtie, sunt de mare ajutor în orice toaletă publică.

4. Uscător de mâini profesional

Uscătoarele de mâini profesionale din gama IgienaPHS au o calitate excelentă, uscând mâinile cu rapiditate. 

5. Hârtia igienică profesională

Dispusă într-un dispenser special, hârtia igienică este absolut obligatorie în orice toaletă. De aceea, trebuie să aibă o calitate bună pentru o experiență cât mai confortabilă. Deși este un lucru care este luat de obicei ca atare, este bine de știut că pe piață există o mulțime de variante și opțiuni potrivite pentru afacerea ta, care te pot ajuta să faci economie în timp. De aceea este bine să te pui la curent cu opțiunile pentru a ști ce să alegi, ținând cont de la materialul din care este realizată, până la modul de împachetare, numărul de straturi, textură și culori.

Cum se face hârtia igienică

Hârtia igienică trece printr-un proces destul de complex până să ajungă la utilizatorul final. Materia primă este, de cele mai multe ori, celuloza provenită din fibrele lemnoase. Pasta de celuloză trece prin diferite procese și etape, adăugându-i-se, pe parcurs, și apă, înălbitori sau coloranți în funcție de model dar și alte produse chimice. 

Celuloza, în amestec cu apa, formează o pastă ce se întinde pe plase speciale, în vederea evaporării apei. După uscare, niște lame speciale porționează hârtia pe lung, formând fâșii lungi, pentru ca ulterior să o perforeze în vederea obținerii unor pătrate egale. 

Tipuri de hârtie igienică în funcție de formă

Dacă piața abundă de oferte de tot felul, cum știi care este cea mai bună hârtie igienică pentru afacerea ta? 

Există mai multe tipuri de hârtie igienică în funcție de forma și modalitatea de dispunere:

 • Hârtie igienică tip rolă: este cel mai comun model de hârtie igienică, pe care mulți dintre noi o avem și în casele noastre. Aceasta poate avea un strat, două straturi, trei straturi sau chiar patru. 
 • Hârtie igienică pre-tăiată: folosită cu un dispenser special, acest tip de hârtie igienică este foarte potrivită pentru mediul de business, pentru aeroporturi, restaurante și hoteluri deoarece are un control foarte bun la utilizare. Statisticile arată că se consumă cu până la 30% mai puțină hârtie igienică de acest gen decât în cazul rolei obișnuite. 
 • Hârtie igienică cu derulare centrală: este ușor de folosit, pur și simplu se trag fâșiile de hârtie una câte una din aparat. Și acestea sunt porționate. 
 • Hârtie igienică umedă: acestea nu se găsesc chiar în toate toaletele publice însă utilizarea lor este recomandată pentru o igienă corectă. Este, de cele mai multe ori, o hârtie igienică ce se dizolvă în apă, astfel reducând riscul de înfundare a țevilor și scurgerilor. 

Tipuri de hârtie igienică în funcție de materia primă

Celuloza este materia primă cel mai des întâlnită în cazul fabricării hârtiei igienice. Însă, pe piață există și hârtie igienică realizată din hârtie reciclată, paie de grâu și bambus.

 • Hârtie igienică din celuloză: celuloza se obține prin prelucrarea lemnului. Cei drept afacerile cu hârtie igienică încearcă să transforme acest proces într-unul mai puțin nociv pentru mediu și, de aceea, se orientează tot mai mulți spre surse sigure de obținere a lemnului, atestate. 
 • Hârtie igienică din hârtie reciclată: reprezintă o modalitate ecologică și mai economică de producere a hârtiei igienice. Procesul de obținere este asemănător cu cel al celulozei, numai că sunt folosite deșeuri de hârtie, atent colectate și sortate. 
 • Hârtia igienică din paie de grâu: paiele de grâu folosite de către afacerile cu hârtie igienică implică folosirea unor resurse sau deșeuri, ce provin din agricultură, care altfel ar fi fost aruncate. 
 • Hârtia igienică din bambus: este un produs ecologic, ușor de obținut. Bambusul crește de până la 30% mai repede decât copacii obișnuiți și este 100% regenerabil.  

Tipuri de hârtie igienica profesională

Hârtie igienică Tork SmartOne 472242, 207 m

hartie-igienica-tork-smart-dose

Avantaje: Tork este unul dintre cei mai renumiți furnizori la nivel mondial de consumabile de hârtie. Smart Dose este considerată a fi cea mai economică hârtie igienică din gama Tork, fiind potrivită pentru toaletele cu un trafic ridicat. Aceasta este porționată, reducând considerabil, consumul cu până la 40% față de o hârtie care nu este porționată, este o hârtie igienică biodegradabilă și este delicată la atingere.

Hârtie igienică bulk Papernet 402598, 224 buc, 2 str

hartie-igienica-papernet

Avantaje: Hârtia igienică Papernet este împăturită astfel încât să fie atinsă doar de către utilizatorul final, oferind o distribuire porție cu porție. Astfel, aceasta nu permite derularea rolelor necontrolat, realizându-se o economie de consum substanțială în timp. Acest produs este certificat EU Ecolabel adică întrunește standardele de mediu impuse.

Hârtie igienică dizolvabilă în apă 7 secunde, 10 role, 22 metri, Lucart Aquatream

hartie-igienica-dizolvabila-lucart

Avantaje: Lucart Aquastream este potrivită pentru zonele în care există un risc ridicat de înfundări, iar conductele sunt foarte înguste. Se dizolvă în doar 7 secunde și este testată dermatologic. În plus, are două straturi și este certificată PEFC.

Hârtie igienică Kimberly Clark Kleenex 600, biodegradabil 72 m, 2 str

 hartie-igienica-kleenex

Avantaje: Hârtia igienică Kimberly Clark este indicată pentru toaletele publice cu un trafic mediu. Hârtia de toaletă KLEENEX® este certificată Ecolabel și FSC, adică materia primă provine doar din păduri controlate FSC. Aceasta se dizolvă rapid în apa rece, reducând costul mentenanței instalațiilor sanitare.

Hârtie igienică umedă Zewa Almond, 8 pachete, 42 bucăți

hartie-igienica-umeda

Avantaje: Hârtia igienică umedă curăță foarte bine, mult mai bine decât o hârtie igienică clasică, uscată. Are un pH neutru și se dizolvă cu ușurință în apă, este biodegradabilă și nu are în compoziția sa plastic.

Te așteptăm pe site-ul IgienaPHS să descoperi și alte tipuri de hârtie igienică ce te vor ajuta să faci economie pe termen mediu și lung, dar și produse profesionale de curățenie, consumabile de hârtie, consumabile hoteliere, aspiratoare profesionale și nu numai.


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie