marca-trusted
eLicitatie Certificari

Spalarea si curatarea periodica a geamurilor cladirilor de birouri

340 Afisari

curatare-geamuri-cladiri-birouri

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

 • Cât de des ar trebui spălate și curățate geamurile clădirilor de birouri? 
 • Pași esențiali pentru o spălare și curățare eficientă a geamurilor clădirilor de birouri
 • Echipamente și instrumente utile pentru spălarea geamurilor clădirilor de birouri
 • Produse recomandate pentru spălarea și curățarea geamurilor clădirilor de birouri
  • Folosește doar lavete profesionale
  • Folosește detergenți profesionali pentru suprafețe vitrate 
  • Folosește raclete profesionale
 • Beneficiile spălării și curățării periodice a geamurilor clădirilor de birouri

Dat fiind faptul că angajații își petrec multe ore zilnic la birou, este crucial ca acest spațiu să fie confortabil, primitor și să le ofere o atmosferă plăcută. Este important ca o clădire de birouri să fie întreținută în mod adecvat, nu numai din punct de vedere al aspectului, ci și din perspectiva eficienței sale funcționale. Un element cheie în acest sens îl reprezintă geamurile clădirii, care nu numai că oferă lumina naturală necesară, dar sunt și o componentă estetică esențială. Prin urmare, spălarea periodică a geamurilor reprezintă o necesitate incontestabilă pentru menținerea unei atmosfere de lucru pozitive și productive în orice birou.

Cât de des ar trebui spălate și curățate geamurile clădirilor de birouri? 

Curățarea și spălarea geamurilor clădirilor de birouri reprezintă o sarcină importantă în menținerea aspectului estetic și curat al clădirii, dar și pentru a menține o bună calitate a aerului în interior. Întrebarea care se pune este cât de des ar trebui să se facă această activitate? Răspunsul este că frecvența spălării geamurilor depinde de mai mulți factori, cum ar fi localizarea clădirii, condițiile meteorologice, nivelul de trafic și poluarea din zonă. În general, se recomandă ca geamurile să fie curățate și spălate de două până la patru ori pe an, iar în unele cazuri chiar mai des, pentru a evita acumularea murdăriei și a petelor.

Pași esențiali pentru o spălare și curățare eficientă a geamurilor clădirilor de birouri

 spalare-geamuri-mediul-profesional

Sursa foto: Freepik.com

Pentru a asigura o curățare eficientă, trebuie să urmăm anumiți pași esențiali.

 1. Alegerea momentului potrivit: Este important ca echipa administrativă să aleagă o zi senină și însorită pentru a șterge geamurile. De asemenea, zilele ploioase sau foarte înnorate sunt de evitat, în primul rând că nu se vor vedea urmele dacă acestea rămân.
 2. Alegerea soluției de curățat potrivite: Există o varietate de soluții de curățare pentru geamuri disponibile pe piață, însă este esențial ca cei care vor spăla geamurile să folosească soluții pentru geamuri profesionale, care au o putere mare de spălare, ce curăță eficient, fără a lăsa pete. 
 3. Folosirea unui dispozitiv potrivit pentru spălare: Pentru geamurile de la nivelul solului, se poate folosi un dispozitiv de spălare cu mâner lung, precum o racletă și o rezervă din microfibră. Pentru geamurile de la înălțime, este recomandat să se utilizeze un dispozitiv special de spălare a geamurilor sau să se apeleze la o companie specializată.
 4. Curățarea tocurilor și mânerelor: Nu doar sticla trebuie spălată ci și tocul geamurilor, indiferent că acesta este realizat din lemn sau PVC. Este locul în care praful se depune de fiecare dată și este esențial să fie îndepărtat. Mânerele sunt atinse de multe persoane. Așadar acestea sunt murdare și trebuie igienizate periodic pentru a nu favoriza dezvoltarea unor colonii de bacterii și microbi. Pentru tocărie și mânere se poate folosi o lavetă din microfibră, ce nu zgârie suprafața, împreună cu un detergent profesional. 
 5. Spălarea geamurilor într-un mod corect: Întotdeauna se va începe prin a spăla geamurile din partea de sus și apoi se înaintează treptat spre jos, folosind o lavetă sau un mop. Angajații se vor asigura că nu rămân urme sau pete pe geamuri.
 6. Ștergerea geamurilor: După spălarea geamurilor, acestea trebuie șterse cu un ștergător și racletă care, datorită lamelei cauciucate, va colecta apa de pe suprafață.  
 7. Igienizarea ustensilelor folosite: La sfârșit, toate dispozitivele utilizate pentru spălarea geamurilor se vor spăla și igieniza corespunzător, pentru a fi pregătite pentru următoarea utilizare.

Echipamente și instrumente utile pentru spălarea geamurilor clădirilor de birouri

Atunci când vine vorba de curățenia generală în clădirile de birouri și spălarea geamurilor clădirilor, există o varietate de echipamente și instrumente care pot fi utilizate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Pentru început, este important să descoperi cu ce se spală geamurile termopan. Sunt disponibile multe tipuri de soluții pentru curățarea geamurilor, iar cele mai indicate sunt cele care nu conțin substanțe chimice agresive care pot deteriora sau păta geamurile.

Un dispozitiv de spălare a geamurilor este, de asemenea, esențial pentru a ajunge la toate suprafețele geamurilor, în special la cele de la înălțime. Există o varietate de ustensile disponibile, inclusiv cele cu brațe telescopice și cele cu jet de apă presurizat pentru curățarea geamurilor exterioare.

Un ștergător de geamuri de înaltă calitate este, de asemenea, important pentru a asigura o curățare eficientă a geamurilor. Cele mai bune ștergătoare sunt cele care au un design ergonomic și sunt fabricate din materiale durabile și de înaltă calitate pentru o performanță de lungă durată.

Dacă geamurile sunt foarte murdare sau pătate, este posibil să fie nevoie să se utilizeze o soluție de curățat geamuri termopan specială. Aceste soluții sunt concepute pentru a curăța murdăria grea și petele de pe geamuri și sunt disponibile în variante comerciale sau pot fi realizate manual acasă.

În general, spălarea geamurilor clădirilor de birouri necesită atenție la detalii și utilizarea echipamentelor și instrumentelor potrivite pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Produse recomandate pentru spălarea și curățarea geamurilor clădirilor de birouri

Pentru o spălare și curățare eficientă a geamurilor clădirilor de birouri, este important să se folosească produse special concepute pentru acest scop. Cele mai bune soluții de spălat geamuri sunt cele profesionale, care pot fi găsite în magazinele specializate sau online. Printre acestea se numără soluțiile de curățare a geamurilor, care sunt concepute să elimine orice urmă de murdărie sau depunere fără a lăsa pete sau urme. De asemenea, există soluții de curățat geamuri termopan special concepute pentru acest tip. În plus, un alt produs esențial pentru o curățare eficientă a geamurilor este un ștergător de calitate, care poate fi reglat în funcție de înălțimea geamurilor și poate asigura o curățare uniformă și fără urme.

Folosește doar lavete profesionale

Folosirea unor lavete profesionale este esențială pentru o spălare și curățare eficientă a geamurilor clădirilor de birouri. Acestea sunt special concepute pentru a nu lăsa urme sau pete pe geamuri și pentru a elimina murdăria cu ușurință. În plus, lavetele profesionale sunt durabile și pot fi reutilizate, fiind astfel o investiție pe termen lung pentru orice companie care dorește să aibă geamurile clădirii sale curate și impecabile.

Folosește detergenți profesionali pentru suprafețe vitrate 

Folosirea detergenților profesionali pentru suprafețe vitrate este extrem de importantă pentru a obține o curățare eficientă și de calitate a geamurilor clădirilor de birouri. Acești detergenți sunt fabricați pentru a fi mai concentrați și pentru a putea îndepărta cu ușurință murdăria și petele de pe geamuri. În plus, acești detergenți au un raport preț-calitate foarte bun, ceea ce este foarte important pentru bugetul companiei pe termen lung. De asemenea, utilizarea unui detergent profesional poate preveni deteriorarea sau zgârierea geamurilor termopan sau a oricărei alte suprafețe vitrate, astfel încât acestea să arate mereu bine și să fie în siguranță pentru a fi utilizate. 

Folosește raclete profesionale

Pentru o curățare eficientă a geamurilor clădirilor de birouri, este esențial să folosești raclete profesionale. Acestea au lamele din cauciuc de înaltă calitate, care îți asigură o curățare fără urme sau pete. În plus, racletele profesionale sunt durabile și au o rezistență mare la uzură, astfel încât investiția în acestea se va dovedi rentabilă pe termen lung.

Racletele profesionale sunt un instrument esențial pentru curățarea geamurilor clădirilor de birouri, fiind disponibile în diferite lungimi, pentru a acoperi suprafețe cât mai mari. Oferă o curățare precisă și uniformă, fără a lăsa pete sau urme. Pentru a ajunge chiar și în zonele mai dificil de accesat, racletele pot fi echipate cu mânere telescopice reglabile. Astfel, se poate realiza o curățare completă și eficientă a geamurilor, indiferent de înălțimea lor.

Beneficiile spălării și curățării periodice a geamurilor clădirilor de birouri

 • Geamurile curate și strălucitoare îmbunătățesc aspectul estetic al clădirii și creează o impresie pozitivă asupra clienților și angajaților;
 • Spălarea și curățarea periodică a geamurilor poate preveni deteriorarea și uzura acestora în timp, ceea ce poate duce la costuri mari de înlocuire;
 • Un flux mai bun de lumină naturală prin geamuri curate poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și a productivității angajaților;
 • Reducerea costurilor cu energia electrică prin utilizarea mai eficientă a luminii naturale, mai ales în perioada de vară, când soarele este puternic;
 • Geamurile curate permit o vizibilitate mai bună și îmbunătățesc siguranța în clădire, mai ales în cazul în care există nevoia de a observa activitățile exterioare ale clădirii;
 • Împiedicarea acumulării de praf și murdărie pe geamuri, ceea ce poate duce la apariția alergiilor și altor probleme de sănătate;
 • Oferirea unui mediu de lucru mai plăcut și mai confortabil angajaților, prin crearea unui mediu mai curat și mai luminos.

Spălarea și curățarea periodică a geamurilor clădirilor de birouri nu ar trebui să fie o activitate de trecut cu vederea. Pentru ușura sarcina personalului administrativ este important să acesta să aibă în permanență la îndemână echipamente și produse profesionale, care să asigure o curățare eficientă și să protejeze suprafețele vitrate. Dacă ești în căutarea celor mai bune soluții de spălat geamuri și nu numai, îți recomandăm să faci o vizită magazinului online IgienaPHS, unde vei găsi o gamă variată de produse de curățenie, dezinfectanți și detergenți profesionali. Alege calitatea și eficiența pentru a asigura întreținerea optimă a clădirii de birouri!


Ultima actualizare: