marca-trusted
eLicitatie Certificari

Ordinea în care se face curățenie. Cu ce începi?

9775 Afisari
curatenie-casa
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-uz-casnic-igiena-3867613/

Cuprins:
 1. Stabilește-ți prioritățile
 2. Asigură-te că ai toate produsele de curățenie necesare
 3. Etapele curățeniei
 4. Produse de care ai nevoie pentru o curățenie exemplară
 • Produse pentru geamuri
  • Soluție pentru geamuri Esenia Krystal Clear
  • Racletă profesională pentru sters geamuri, inox 35 cm
 • Produse pentru suprafețe
  • Detergent spray pentru mobilă Sano Furniture Cleaner, 500 ml
  • Soluție pentru suprafețe lavabile Sprint Flower Diversey
  • Lavetă din microfibră multisuprafețe
 • Produse pentru baie
  • Sani 4in1 Taski SD - dezinfectant virucid concentrat grupuri sanitare 
  • Bureți și mănuși de unică folosință
 • Produse curățenie bucătărie
  • Detergent profesional pentru vase Esenia
  • Detergent plite grătare Suma GRILL D9 - 5 litri
 • Produse curățenie pentru pardoseală
  • Aspirator profesional lichide și praf Limpio LWD 20X
  • Detergent pentru pardoseală Sano Floor Lilac, 2 l
  • Mop profesional Soft Microfibra 50 cm

O locuință curată ne dă o stare de bine, ne ajută să ne simțim mai relaxați în propriul cămin și să fim mai creativi. Însă curățenia în sine nu este o activitate pe placul tuturor, mulți considerând că pierd o mare parte din zi doar cu strânsul lucrurilor și igienizarea lor. Trecerea prin fiecare cameră te poate demotiva rapid și poate părea copleșitoare. Însă, pentru a economisi timp prețios tot ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași și o ordine anume, pentru a fi cu adevărat eficient. Îți promitem că timpul va fi diminuat considerabil.


Stabilește-ți prioritățile 

Fă o listă cu ce anume îți propui să realizezi în ziua respectivă. Strânge lucrurile personale înainte de toate, pentru a-ți pregăti terenul în vederea curățării tuturor spațiilor, indiferent cât de mici sunt acestea. Pune jucăriile copiilor la locul lor, în cutii unde sunt și ferite de praf, strânge produsele de make-up de pe blatul lavoarului de la baie, pune hainele murdare la spălat.


Asigură-te că ai produsele de curățenie la îndemână

Ia-ți toate produsele de curățenie la îndemână, specifice pentru camera respectivă. Ai grijă să nu îți lipsească soluția pentru geamuri, raclete pentru geamuri, lavete din microfibră pentru praf și soluție antistatică pentru praf.


Etapele curățeniei

După ce totul este organizat și pus la locul lui și ai în jurul tău și produsele de curățenie atât de necesare, poți începe treaba propriu-zisă. Atenție, însă! Un rol extrem de important îl joacă ordinea în care se face curățenie. Începe cu cele mai înalte suprafețe, precum tavanul, pereții, continuă cu polițele, masa și de abia după aceea curăță podeaua. Astfel, nu vei munci de două ori pentru a igieniza același loc. 
 • Curăță zonele umede, precum baia și bucătăria: fiind cele mai murdare spații din casă, acestea iau și cel mai mult timp, de aceea este indicat să începi cu ele. Poți lăsa substanțele să acționeze câteva minute pe suprafețe, pentru a îndepărta cât mai repede și eficient murdăria încăpățânată, depunerile de calcar dar și microbii.
 • Curăță de sus în jos: înlătură cu un pămătuf de praf pânzele de păianjen de la colțuri, din jurul obiectelor de iluminat și tavan. Tot cu ajutorul acestuia poți curăța și pereții de praf. 
 • Șterge praful de pe suprafețe: Înarmat cu soluțiile potrivite, poți face ca praful să dispară în doar câteva secunde. O lavetă și o soluție profesională antistatică fac adevărate minuni la casa omului. Îndepărtează fiecare obiect în parte de pe rafturile cele mai de sus, de pe mobilier. Nu le pune la loc fără să le ștergi și pe ele de praf. 
 • Schimbă așternuturile și aspiră tapițeria: O lenjerie curată îți schimbă cu siguranță starea de spirit. Însă înainte de a așeza pe pat noile așternuturi te sfătuim să aspiri și salteaua, la fel și canapelele și fotoliile, iar astfel îndepărtezi acarienii ce pot provoca alergii și chiar astm. 
 • Curăță podeaua: După ce te-ai asigurat că totul strălucește în jurul tău, este momentul să te ocupi de podele. În funcție de materialul din care acestea sunt realizate, îți poți alege și soluția corectă care nu doar o curăță dar o și protejează. Aspiră covoarele, spală podeaua și bucură-te de un spațiu curat.
 • Aerisește: După utilizarea produselor chimice este indicat să deschizi larg geamul, măcar pentru 30 de minute, indiferent de anotimp. Aerul curat ce va pătrunde la interior va face adevărate minuni.


Produse de care ai nevoie pentru o curățenie exemplară

Pentru a-ți ușura treaba și a nu pierde timp prețios, alege să folosești produse profesionale de calitate, superioare, ce distrug atât murdăria persistentă cât și microbii sau virusurile, precum Sars-Cov-2. Produsele de curățenie pe care le folosești se reflectă în munca ta.


Produse pentru geamuri:

Soluție pentru geamuri Esenia Krystal Clear
solutie-geamuri
Soluția pentru geamuri este foarte practică și se utilizează nediluată, pentru eficiență maximă. Aceasta poate fi folosită împreună cu un pulverizator, utilizând doar cantitatea dorită. Soluția are în componența sa alcool și se usucă foarte repede.

Racletă profesională pentru sters geamuri, inox 35 cm
racleta-profesionala-geamuri

Robustă dar ușor de manevrat, racleta pentru geamuri este prevăzută cu o lamelă ce curăță geamurile cu ușurință, lăsându-le impecabile. Aceasta se atașează oricărui tip de mâner, fie el fix sau telescopic, pentru a ajuta la curățarea suprafețelor vitrate înalte. 


Produse pentru suprafețe:


Detergent spray pentru mobilă Sano Furniture Cleaner, 500 ml
detergent-mobila-praf

Curăță și lustruiește suprafața mobilei tale cu doar câteva mișcări, protejând în același timp materialul. Sano Furniture Cleaner îndepărtează praful eficient, fără a lăsa urme și creează un strat protector.

Soluție pentru suprafețe lavabile Sprint Flower Diversey
detergent-suprafete

Sprint Flower de la Diversey este o soluție concentrată, ideală pentru suprafețe diverse, de la email, faianță, suprafețe sintetice, piatră naturală sau artificială și nu numai. Aceasta are un miros plăcut și se usucă repede, fără a lăsa urme.

Lavetă din microfibră multisuprafețe
laveta-microfibra


Produse pentru baie:

Sani 4in1 Taski SD - dezinfectant virucid concentrat grupuri sanitare Sani 4in1 Taski SD
detergent-detartrant

Sani 4in1 Smart Dose este un produs super concentrat iar dintr-un recipient se pot realiza până la 87 de pulverizatoare. Acesta îndepărtează eficient calcarul de pe suprafețe, dezinfectează, fiind indicat pentru utilizarea în băi. Formula sa pe bază de acid îi asigură eficiența însă și o putere ridicată de dezinfecție, fiind eficient împotriva unui spectru larg de microorganisme. 

Bureți și mănuși de unică folosință

Bureții sunt eficienți pentru a curăța anumite suprafețe mai dure iar mănușile de protecție sunt indicate în cadrul curățeniei pentru a oferi protecție mâinilor și pentru a acționa precum un scut între epidermă și soluțiile periculoase de curățare.


Produse curățenie bucătărie:

Detergent profesional pentru vase Esenia
detergent-vase

Detergentul profesional Esenia este ideal atât pentru veselă, inclusiv tacâmuri, cât și pentru suprafețe din bucătărie, lăsându-le strălucitoare și curate ca lacrima după clătire. Această soluție se diluează într-un raport  de 1/20, astfel se face o economie substanțială pe termen lung. 

Detergent plite grătare Suma GRILL D9 - 5 litri

detergent-plite-gratare

Suma Grill este potrivit pentru a curăța cuptoarele, grătarele și plitele. Este foarte prietenos cu suprafețele, protejându-le dar nu și cu murdăria, pe care o elimină eficient. Acest detergent este folosit cu succes și în domeniul Horeca, unde bucătăriile sunt utilizate la capacitate maximă. Acțiunea puternic alcalină îndepărtează depunerile persistente, carbonizate.


Produse curățenie pardoseală:

Aspirator profesional lichide și praf Limpio LWD 20X
aspirator-profesional
Atunci când ai un aspirator potrivit, praful va fi extras cu putere, asigurând un mediu mai sănătos. Aspiratorul Limpio aspiră atât lichidele cât și praful eficient și este ușor de manevrat datorită dimensiunii reduse. Acesta este dotat cu un furtun generos pentru libertate de mișcare. Puterea sa maximă este de 1320 W iar cea de aspirare de 190W. Nivelul de zgomot este redus, având doar 72 dB.

Detergent pentru pardoseală Sano Floor Lilac, 2 l
detergent-pardoseala
Podelele sunt deseori supuse unui trafic intens și suprafața lor trebuie protejată cu un detergent de pardoseală eficient, ce îi redă strălucirea. Sano Floor Lilac lasă în urma sa un miros floral, plăcut dar și podele sclipitoare.

Mop profesional Soft Microfibra 50 cm
mop-profesional-microfibra

Acesta este un mop cu putere ridicată de absorbție, ușor de manevrat și de atașat la diferite suporturi. Inserțiile de pe suprafață ajută la curățarea în profunzime a pardoselii, permițând să curețe chiar și cele mai dificile pete de mizerie, pe sub mobilă, în colțuri și locurile înguste.

Pe IgienaPHS.ro găsești cele mai bune opțiuni atunci când vine vorba despre produse de curățenie de calitate. Gama este foarte generoasă, iar produsele sunt fabricate de producători de top, recunoscuți la nivel mondial. Fă-ți lista cu cele necesare, intră pe site și comandă rapid! Curățenia va fi ca o joacă de copii.

Ultima actualizare:
Etichete: Igienă Curățenie