marca-trusted
eLicitatie Certificari

Articole / stiri din domeniul curateniei si igienei profesionale

Clasificarea hotelurilor. Ce dotări trebuie să aibă un hotel de 5 stele

Când își fac rezervări pentru a se caza la un anumit hotel, turiștii au la dispoziție o mulțime de opțiuni. Clasificarea hotelului, zona in care este amplasat, distanța față de anumite obiective de interes pentru oaspete, facilitățile și prețul sunt detalii ce stau la baza oricărei alegeri. Cum piața abundă în oferte, este foarte importantă realizarea unui research amănunțit, pentru a fi pe deplin mulțumit de alegerea făcută. Sistemul de oferire al stelelor este utilizat de ani buni în industria hotelieră pentru ghidarea turiștilor cu privire la nivelul costurilor, facilităților, a luxului în cadrul diferitelor spații de cazare.

Importanța curățeniei în casă: beneficii importante pentru sănătate

A avea în permanență curățenie în casă pare a fi o misiune imposibilă. Mai ales atunci când ai copii, un job full-time și multe lucruri de făcut zilnic. Însă nu trebuie să fie așa. Cu puțină organizare și disciplină, te poți bucura de un cămin curat, aerisit și confortabil, în fiecare zi.  În contextul pandemiei actuale de SARS-COV-2 igiena, atât cea personală cât și cea din locuință, a devenit un subiect foarte important. Deși virusul se transmite în principal prin picături respiratorii răspândite de persoanele infectate care tușesc, strănută sau doar expiră, aceste picături, fiind grele, se așază pe diverse obiecte din jurul nostru. Atingând suprafețele contaminate oamenii pot contacta virusul foarte ușor. De aceea, toate obiectele cu care intrăm în contact atât de la birou, spațiile comune cât și de acasă, trebuie curățate și dezinfectate în permanență.

Cum cureți și dezinfectezi corect fiecare cameră din casă: ghid complet

Casa ta este locul în care te relaxezi împreună cu familia și prietenii. Aici trebuie să te simți în siguranță și tocmai din acest motiv casa trebuie să fie curată și dezinfectată. Numai că păstrarea curățeniei nu este cel mai simplu lucru din lume, necesită energie, timp și cunoașterea unor trucuri care îți pot face munca mai ușoară. Foarte important! Membrii familiei trebuie să se spele pe mâini cu apă și săpun cel puțin 20 de secunde, inclusiv după îndepărtarea mănușilor și după contactul cu persoana aflată în izolare la domiciliu. Dacă apa și săpunul nu sunt disponibile, se poate utiliza un dezinfectant pe bază de alcool (cel puțin 70%).

Cum alegi cele mai bune produse de curatenie

Alegerea celor mai bune produse de curatenie pentru casa poate fi o adevarata provocare, mai ales cand vine vorba de sanatatea noastra. Majoritatea produselor de curatenie contin substante toxice, adevarati factori declansatori pentru alergii, iritatii sau afectiuni. In plus, multe din aceste substante lasa in urma reziduuri si contribuie, de asemenea, la poluarea mediului. Asa ca pentru a alege cele mai bune produse de curatenie, iti venim in ajutor cu unele sfaturi care te vor ajuta sa achizitionezi solutii de calitate, care sa nu iti puna sanatatea in pericol.

15 sfaturi și trucuri prin care să asiguri camerelor de hotel igiena corespunzătoare

Curățenia este unul dintre cele mai importante aspecte de care orice client va ține cont, atunci când se va caza într-o cameră de hotel. Chiar dacă o unitate de cazare asigură cele mai bune condiții pentru oaspeți, camere spațioase, recepționeri cu experiență și servicii de primă clasă, aceste lucruri s-ar putea să nu mai conteze, dacă igienizarea camerelor nu este corespunzătoare. Așa că iată 15 lucruri de care trebuie să ții cont, pentru a asigura o igienă corespunzătoare camerelor de hotel. 

Totul despre normele de igienă în industria alimentară și instituțiile publice sau private

Normele de igienă și sănătate publică reprezintă o serie de cerințe, valabile în industria alimentară dar și în instituțiile publice sau private, reglementate în conformitate cu standardele internaționale. Standardele H.A.C.C.P (Hazard Analysis and Critical Control Point/ Analiza Riscurilor în cadrul Sistemelor de Control al Punctelor Critice), CODEX ALIMENTARIUS (un set de reguli și standarde prestabilite de marile corporații de produse chimice și alimentare) și G.H.P. (Good Hygiene Practice/Bune Practici de igienă) sunt termeni ce țin de reglementarea industriei alimentare.

Minibarurile hoteliere – alegeri inspirate pentru dotarea camerelor

Industria hotelieră are nevoie de redresare pentru a face față pierderilor înregistrate din cauza pandemiei provocate de Sars-CoV-2 și, cu atât mai mult, necesită mici adaptări pentru a face față noilor condiții de cazare. Cum distanțarea socială și purtarea măștilor de protecție rămân măsuri obligatorii și în Perioada de Alertă, iar restaurantele și evenimentele din spațiile închise au încă suspendat cursul normal de desfășurare a activităților, hotelierii vin cu alternative care să permită respectarea acestor măsuri. Astfel, clipele de relaxare sau savurarea băuturii preferate se mută în confortul camerei care, dacă este dotată cu un minibar hotelier aprovizionat ca la carte poate ține locul, măcar temporar, barului hotelului.

Camera de hotel și produsele hoteliere. Schimbări în timpul Covid-19

Ultimele luni au adus schimbări majore stilului de viață cu care am fost obișnuiți până acum. Dacă restricțiile au adus activitatea hotelieră la limita inferioară a rentabilității, noile prevederi pun la încercare întreprinderile din industria hotelieră și nasc cerințe mai exigente pentru produsele hoteliere și așteptările pe care acestea trebuie să le îndeplinească în contextul noilor restricții. Dacă până acum produsele hoteliere puteau fi lăsate pe locul doi din punct de vedere al priorităților managerilor, în prezent reducerea costurilor și desfășurarea cât mai eficient a turismului proaspăt readus la viață reprezintă o prioritate absolută și naște întrebări vis-a-vis de produsele oferite turiștilor.

Uscatoarele de mâini profesionale Esenia: Performanță și rentabilitate

Traversarea unei perioade atât de dificile și de incerte precum pandemia de SARS-CoV-2 ne-a făcut să ne îndreptăm atenția asupra unei activități considerată până acum banală, cum ar fi igienizarea corectă a mâinilor - un gest simplu care s-a dovedit a fi o armă redutabilă în lupta cu un virus despre care știm mult prea puțin până în momentul de față. Igienizarea corectă a mâinilor nu se oprește doar la spălatul acestora ci și la uscarea lor, într-un mod rapid si eficient. Iar în acest caz ne putem bucura de avantajele unui uscător de mâini profesional, care usucă rapid mâinile. Uscătoarele de mâini profesionale au parcurs un drum lung, iar producătorii lucrează la eliminarea stereotipurilor negative pe care le auzim în ceea ce privește utilizarea unui asemenea aparat.

Coronavirus - Recomandări eficiente pentru dezinfectarea suprafețelor din propria locuință

Igiena personală și curățenia din locuință au fost dintotdeauna importante, însă acum, în timpul pandemiei de COVID-19, mai mult ca niciodată, trebuie să acordăm atenție acestor aspecte, ca să ne protejăm sănătatea. Spălarea frecventă și corectă pe mâini este primul pas, dar coronavirusul poate supraviețui zile în șir pe diferite suprafețe din locuința noastră. De aceea, este esențial să folosim produse și pentru curățarea și dezinfectarea casei. Iată cum trebuie să procedăm. Chiar dacă nimeni din familie nu este bolnav, este bine să fim mult mai atenți în această perioadă și să curățăm, dar și să dezinfectăm frecvent suprafețele care sunt atinse cel mai des. Curățarea și dezinfectarea suprafețelor ar trebui făcută zilnic, dar și ori de câte ori cineva străin intră în casă sau după ce ne întoarcem de afară. Virusul poate trăi chiar și 2-3 zile pe obiecte din plastic sau oțel, de aceea aceste măsuri de protecție sunt esențiale.
161 - 170 din 206 articole