marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cum cureți petele de vin roșu de pe haine? Trucuri și produse utile

10054 Afisari

pete-vin-rosu

Sursa foto: Pexels.com

Cuprins:

  • Cum scoți petele de vin roșu de pe haine: trucuri practice
   • Acționează imediat cu apă rece
   • Pune sare pe pata de vin roșu
   • Protejează straturile de material ce se află pe dedesubt
   • Aplică un tratament
   • Spală normal hainele
   • Usucă hainele doar dacă pata este îndepărtată în totalitate
  • Cu ce scoți petele de vin roșu de pe hainele albe
  • Cu ce scoți petele de vin rosu de pe haine: produse recomandate
   • Detergent Spray eliminare pete
   • Detergent lichid automat OMO Ultimate Active Clean
   • Dezinfectant lichid pentru haine Igienol Fresh Linen
   • Balsam concentrat de rufe Clax Deosoft Breeze

Vinul roșu este preferatul multor persoane, fiind savurat în momentele de relaxare, după o masă copioasă, la o cină romantică sau la o petrecere cu prietenii. Însă, când ți-e lumea mai dragă, te poți trezi cu o pată de toată frumusețea pe rochia cea nouă sau pe cămașa imaculată. Fii fără grijă, căci vei afla din articolul de față cu ce scoți petele de vin roșu de pe haine, fără efort! 

Pigmenții din vinul roșu se impregnează cu ușurință în fibrele materialelor și începe imediat să se stabilizeze. De aceea este foarte important să acționezi imediat ce incidentul a avut loc, chiar dacă s-a vărsat vin pe canapea, covor sau haina preferată. 

Poate părea descurajant la început să te ocupi de scoaterea dificilelor pete de vin roșu de pe haine, însă nu este imposibil. Iată cum poți face acest lucru simplu!

Cum scoți petele de vin roșu de pe haine: trucuri practice

Delicios, plin de arome și savoare, vinul roșu este alegerea multor persoane când vine vorba despre consumarea băuturilor alcoolice. Simplul fapt că te știi ușor neîndemânatic nu ar trebui să te descurajeze să te bucuri de un pahar cu vin pe care, sincer, și medicul îl recomandă uneori. Așadar, iată ce trebuie să faci în cazul în care ai pătat hainele tale cu minunata băutură!

Acționează imediat cu apă rece

Știm, există mari șanse să te afli în mijlocul unei declarații de dragoste sau în mijlocul petrecerii însă cu cât amâni mai mult momentul eliminării petelor de vin roșu, cu atât acestea vor deveni mai dificil de scos după uscare, când vinul va fi pătruns deja în țesătură. Toarnă apă peste pată însă evită să folosești apa fierbinte deoarece aceasta o va stabiliza mai bine.

Pune sare pe pata de vin roșu

Dacă ai din întâmplare la îndemână, toarnă sare peste pată deoarece aceasta va absorbi vinul și va deveni mai ușor de curățat ulterior. Nu te zgârci cu aceasta și toarnă un strat generos pentru a absorbi cât mai bine soluția. Lasă-l să acționeze aproximativ 10 minute după care o poți îndepărta. 

Protejează straturile de material ce se află pe dedesubt

Încearcă să micșorezi pata, nu să o mărești. Cât timp o ții umedă sau aplici pe ea apă plată sau chiar minerală, încearcă să nu o întinzi și mai mult cu o cârpă. Protejează straturile suplimentare de materiale pe cât posibil de petele de vin roșu, așezând un șervețel, cârpă sau lavetă curată între straturi. 

Până când ajungi acasă, la mașina de spălat și la soluțiile profesionale de îndepărtarea petelor, este cam tot ce poți face. 

Aplică un prim tratament

De îndată ce ai ajuns acasă, aplică pe petele de vin roșu de pe haine o soluție specială pentru îndepărtarea petelor, ce nu are clor în compoziție. Lasă puțin să acționeze, conform indicațiilor de pe etichetă și material.

Spală normal hainele

După ce ai lăsat soluția de îndepărtarea petelor să acționeze suficient, spală hainele la programul normal al mașinii de spălat, împreună cu un detergent de rufe și eventual cu balsam de rufe

Scoaterea petelor de vin roșu de pe haine nu este complicată, însă primele măsuri pe care le iei joacă un rol esențial. 

Pătarea hainelor poate avea loc în urma unor mici incidente atunci când bem ceva sau mâncăm și ne murdărim hainele cu ulei sau diferite sosuri și mâncăruri, când muncim, dar și dacă hainele stau prea mult timp în dulapuri și nu sunt aerisite sau purtate periodic. Însă atunci când alegi cel mai bun detergent profesional ce are o eficiență ridicată, poți scoate cu ușurință petele de ulei de pe hainele obișnuite și salopete sau pe cele îngălbenite de vreme. 

Usucă hainele doar dacă pata este îndepărtată în totalitate

Petele de vin roșu pe hainele albe sunt ușor de observat, iar dacă acestea nu sunt eliminate în proporție de 100%, sunt compromise și nu mai pot fi purtate. Repetă procesul de spălare și tratamentul inițial cu soluția specială pentru îndepărtarea petelor dacă acestea sunt încăpățânate. Temperaturile ridicate precum cele de la uscătorul de rufe sau fierul de călcat vor stabiliza mai bine pata și aceasta nu va mai putea fi îndepărtată. 

Cu ce scoți petele de vin roșu de pe hainele albe

Hainele albe arată foarte bine în general, sunt elegante însă și mai dificil de întreținut. Acestea își pot pierde aspectul impecabil destul de repede dacă nu sunt întreținute corespunzător și orice pată se observă imediat, de la cele de transpirație, murdărie sau pete de vin roșu, sucuri de fructe, cafea și nu numai.

În cazul unui incident cu vin roșu, hainele albe vor fi tratate la fel ca cele colorate, numai că ele au avantajul că pot intra în contact cu înălbitor. Așa că dacă nu reușești să îndepărtezi petele de vin roșu de pe hainele albe cu detergenții obișnuiți, poți adăuga înălbitor direct pe pată. Lasă să acționeze conform indicațiilor producătorului sau după eticheta hainei și spală normal, după aceea. 

Cu ce scoți petele de vin rosu de pe haine: Produse recomandate

Petele de vin roșu pe hainele albe reprezintă coșmarul multor persoane. Mai ales dacă te afli la o petrecere, la o cină oficială, când ținuta impecabilă este foarte importantă. Dar asta nu înseamnă că hainele sunt compromise în totalitate. 

Alege întotdeauna detergenți profesionali, eficienți, concentrați de la magazine de profil, ce garantează pentru calitatea lor, precum IgienaPHS.

Detergent Spray eliminare pete

detergent-pete

Cu ce ies petele de vin roșu de pe haine? Cu soluțiile potrivite. Detergentul Sano Oxygen Trigger are avantajul că poate îndepărta petele dificile de pe haine fără să afecteze țesătura sau culorile, deoarece nu conține clor. Acesta are în compoziția sa oxigen activ ce lasă hainele curate, indiferent că sunt albe sau colorate. Se recomandă utilizarea acestuia conform indicațiilor de pe etichetă ale producătorului.

Detergent lichid automat OMO Ultimate Active Clean

detergent-lichid-rufe

Pentru îndepărtarea petelor dificile, formula detergentului de rufe OMO Ultimate este ideală, chiar și atunci când nu ai suficient timp la dispoziție și setezi un ciclu scurt de spălare. Acesta este potrivit pentru haine colorate și albe și asigură obținerea unor rezultate spectaculoase de fiecare dată.

Dezinfectant lichid pentru haine Igienol Fresh Linen

dezinfectant-haine

Dezinfectantul lichid Igienol se folosește împreună cu detergentul la ciclul de spălare, dezinfectând hainele eficient. Avantajul acestuia este că nu conține clor, astfel hainele nu își pierd intensitatea culorilor, iar cele albe nu se îngălbenesc. Acesta este un aditiv eficient chiar și la 20°C, distrugând până la 99.9% din bacterii, virusuri și fungi. Cu ajutorul acestui dezinfectant pentru haine te asiguri că rufele nu vor avea mirosuri neplăcute, vor fi dezinfectate corespunzător.

Balsam concentrat de rufe Clax Deosoft Breeze

balsam-concentrat-rufe

După fiecare spălare, nu uita să adaugi și un balsam ce te va ajuta să te bucuri de prospețime mult timp. Clax Deosoft Breeze este un balsam de rufe ce are la bază tehnologia de neutralizare a maladorului. Acesta este un produs concentrat, ceea ce înseamnă că nu se va consuma repede și vei face și economie la bani. Este un produs recomandat în special pentru spălătoriile comerciale însă poate fi folosit cu succes și în gospodărie. Mirosurile neplăcute nu sunt acoperite, ci descompuse și neutralizate.

În cazul în cate te simți descurajat sau petele de vin roșu de pe haine nu par să se lase convinse să dispară, îți recomandăm să apelezi la o spălătorie profesională ce dispune de aparatura necesară pentru ca hainele tale să arate din nou impecabil. Însă îți garantăm că dacă acționezi imediat ce haina s-a pătat și urmezi pașii de mai sus, rezultatele vor fi mai mult decât suprinzătoare. 


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie