marca-trusted
eLicitatie Certificari

Curățarea cuptorului cu microunde. Sfaturi de care să ții cont și greșeli pe care să le eviți

7365 Afisari

curatare-cuptor-microunde

Sursa foto: Pexels.com

Cuprins:

  • Cum se curăță cuptorul cu microunde?
  • Soluții naturale
    • Curățarea cuptorului cu microunde cu oțet
    • Curățarea cuptorului cu microunde cu lămâie
    • Curățarea cuptorului cu microunde cu bicarbonat
  • Soluții profesionale
    • Detergent Sum Grill D9
    • Detergent curățare frigidere și cuptor microunde, Sano Cleaner, 750 ml 
    • Detergent degresant Suma Extend D3

Cuptorul cu microunde este unul dintre aparatele electrocasnice care se murdărește cel mai ușor. Fie că ai decis să încălzești mâncarea sau să dezgheți carnea scoasă din congelator și ai uitat să îi pui capacul de protecție, te poți trezi cu interiorul acestuia murdar în doar câteva secunde. Îți vom arăta în articolul de față câteva trucuri pentru curățarea cuptorului cu microunde rapid și eficient.

Cum se curăță cuptorul cu microunde?

Igienizarea acestuia este extrem de importantă și poate fi realizată atât cu ingrediente naturale, găsite în gospodărie, cât și cu detergenți profesionali. Acestea te vor ajuta să cureți în profunzime cuptorul cu microunde, dar și să înlături mirosurile neplăcute ce pot persista după ce ai încălzit mai multe feluri de mâncare. Fii gata să îți iei la revedere de la mirosul de popcorn ars care te izbește de fiecare dată când deschizi ușa cuptorului!

Soluții naturale

Uneori, avem soluțiile potrivite la îndemână. Există o mulțime de persoane care preferă să apeleze la ingrediente ce nu conțin chimicale, fiind potrivite pentru utilizarea în preajma alergicilor și chiar a bebelușilor. De aceea, oțetul este întotdeauna o variantă la care multe gospodine apelează nu numai la gătit, dar și la curățenie.

Curățarea cuptorului cu microunde cu oțet

Pentru obținerea unei soluții de curățat cuptorul, trebuie să încălzești, într-un bol, aproximativ două căni de apă la care adaugi două linguri de oțet. Dacă nu îți place foarte tare cum miroase, poți adăuga câteva picături de ulei esențial. Pune bolul în cuptor și încălzește pentru aproximativ 5 minute. 

Aburul ce se va forma va înmuia mizeria și resturile de alimente întărite din interiorul cuptorului cu microunde. De aceea, este recomandat ca după ce s-au scurs cele 5 minute, să lași bolul la interior încă 15 - 20 minute. 

După scoaterea bolului, foloșește o lavetă din microfibră pentru a șterge pereții interiori ai cuptorului, iar în cazul în care există pete încăpățânate, poți folosi un burete mai abraziv înmuiat în oțet. Freacă local până ce pata este îndepărtată. 

Farfuria interioară rotativă poate fi scoasă și spălată separat sau poate fi ștearsă pe loc. 

Curățarea cuptorului cu microunde cu lămâie

Dacă nu ești mare fan al oțetului, poți urma aceleași etape descrise mai sus și înlocui ingredientul principal cu lămâia. Curățarea cuptorului cu microunde cu lămâie este la fel de ușoară ca cea cu oțet sau bicarbonat.   

Avantajul lămâii este că aceasta conține acid citric, ce îndepărtează eficient grăsimea și murdăria, lăsând în urmă un miros proaspăt și plăcut. 

Curățarea cuptorului cu microunde cu bicarbonat

În cazul în care dorești să cureți cuptorul cu microunde cu bicarbonat, tot ce ai de făcut este să amesteci apă caldă, oțet și să dizolvi bicarbonat într-un bol. Înmoaie o lavetă și șterge atât interiorul cât și exteriorul aparatului. Repetă procedura ori de câte ori este necesar. 

Nu uita să cureți fiecare colțișor și să acorzi aceeași atenție și exteriorului și chiar suportului pentru cuptorul cu microunde. 

Soluții profesionale

Dacă totuși îți dorești să folosești soluții profesionale pentru curățarea apraturii electrocasnice, la IgienaPHS îți punem la dispoziție o gamă variată de detergenți profesionali și produse de curățenie care să te ajute la treburile casnice. Astfel câștigi timp și diminuezi efortul pe care îl depui ori de câte ori te ocupi de curățarea și igienizarea gospodăriei. 

Detergent Sum Grill D9 

detergent-curatare-cuptor

Acest detergent îndepărtează cu succes grăsimea de pe diferite suprafețe, din ariile de producție alimentară. Este un detergent profesional, eficient și ușor de folosit, ce are în compoziția sa ingrediente alcaline, surfactanți și solvenți. 

Detergent curatare frigidere si cuptor microunde, Sano Cleaner, 750 ml 

solutie-curatare

Cu soluția pentru curățat cuptorul cu microunde Sano poți îndepărta cu ușurință grăsimea  și orice urmă de mizerie. Aceasta se poate folosi cu succes și pentru curățarea frigiderului și se folosește rapid, printr-o simplă pulverizare a produsului. Se șterge cu o lavetă din microfibră sau un burete. 

Detergent degresant Suma Extend D3 

 solutie-curatare

Acest degresant lichid are avantajul că este gata de utilizat și poate fi folosit pe majoritatea echipamentelor din bucătărie, precum cuptoare, grătare, tăvi, suprafețele din interiorul mașinilor de spălat vase și nu numai. 

Sfaturi de care să ții cont

În timpul rutinei de curățenie este ușor să omiți igienizarea interiorului cuptorului cu microunde pentru că nu este la vedere. Dar acesta poate fi un bun motiv pentru ca resturile de mâncare să se întărească și grăsimea să devină mai greu de îndepărtat, iar mirosurile înțepătoare. 

Indiferent de modelul cuptorului cu microunde, păstrarea unei rutine este necesară. Ține cont de sfaturile următoare pentru a-ți ușura procesul de curățare al cuptorului cu microunde:

  • Curăță ușile cuptorului cu microunde cu o combinație de 50-50 apă și oțet și cu o lavetă din microfibră. Poți șterge după fiecare utilizare sau o dată la câteva zile.
  • Pentru grăsimea coaptă și întărită folosește o soluție profesională de curățat și lasă la înmuiat câteva minute. În cazul în care nu ai la îndemână, poți folosi și detergent de vase.
  • Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute de la interior, lasă ușa cuptorului deschisă între utilizări, măcar câteva minute.
  • Cel mai simplu este să cureți sau să ștergi interiorul cuptorului cu microunde după fiecare utilizare. Deși poate mâncarea este peste tot în interior, fiind proaspătă se va curăța cu ușurință. Poți folosi chiar un prosop de hârtie.

Greșeli de evitat

Pentru a te bucura cât mai mult timp de un cuptor cu microunde trebuie să eviți anumite lucruri atunci când îl cureți. Spre exemplu, încearcă să eviți să folosești un burete din sârmă pentru curățarea cuptorului cu microunde. Acesta îi poate distruge suprafața, atât la interior cât și la exterior, favorizând apariția ruginii. 

Nu este recomandat să folosești produse pe bază de înălbitor sau clor la interior. Poți șterge cu șervețele umede exteriorul. La interior folosește produse destinate utilizării în unitățile alimentare.

Înainte de curățarea cuptorului cu microunde este bine ca aparatul să fie scos din priză. Astfel te asiguri că acesta nu se strică și riscul accidentărilor dispare. 

Sperăm că toate sfaturile și produsele noastre îți vor fi de ajutor și nu vei mai privi cu teamă momentul curățării cuptorului cu microunde. Pentru soluții profesionale de curățare și produse de igienă poți verifica portofoliul magazinului nostru, IgienaPHS. Mergi pe mâna profesioniștilor!


Ultima actualizare:
Etichete: curatare igienizare spalare cuptor microunde