Codul de culori al produselor profesionale de curatenie. IgienaPHS
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe Am ințeles

Cum se aplică codul de culori al produselor profesionale de curățat

Vineri, 24 Ian 2020


De cele mai multe ori, culoarea roșie a mopului de curățat, laveta galbenă sau căruciorul de curățenie albastru nu ridică nicio curiozitate, însă în spatele cromaticii stau explicații ce nu pot fi neglijate. Codul de culori al produselor profesionale de curățenie are o importanță ridicată și anume prevenirea contaminării cu microbi și bacterii între zonele care prezintă risc înalt de răspândire al infecțiilor.
 

Divizarea produselor de curățenie profesionale pe coduri de culori

Institulul Britanic al Serviciilor de Curățenie folosește un cod de 4 culori, fiecare sugerând o suprafață cu un grad mai ridicat sau mai scăzut de periculozitate a infectării:
  • Roșu este o culoare care în general este asociată cu pericolul - atribuită spațiilor unde există zone cu un risc ridicat de contaminare a bolilor. Produsele de curățenie, fie că vorbim despre lavete, mopuri sau găleți, care se identifică prin culoarea roșu, marchează zonele predispuse la un grad înalt de contaminare bacteriană, așa cum sunt de exemplu blocurile operatorii ale spitalelor, saloanele pacienților și nu numai. Folosirea exclusivă a produselor de curățat doar în acele zone minimizează răspândirea bacteriilor în afara ariei cu potențial ridicat de contaminare. Este absolut obligatoriu ca acestea să fie depozitate corespunzător, separat de restul ustensilelor pentru curățenie și, mai ales, să nu fie scoase din zona respectivă. Doar în această manieră, se evită răspândirea unor microorganisme periculoase pentru sănătatea oamenilor.
  •  
  • Galben - cod de culoare folosit pentru utilizare în alte spații ale băii, inclusiv chiuvete, oglinzi, pereți din gresie, sticlă și metal. Prin împărțirea adecvată a produselor de curățenie profesională pe coduri de culoare nu vom risca să le încurcăm între ele.
  •  
  • Verde. Suport de mop și găleată pentru curățenie verzi? Înseamnă că ne aflăm în zona de preparare a mâncărurilor și băuturilor. Expunerea la diverse tipuri de carne în stare crudă facilitează contaminarea încrucișată. Zonele vizate sunt bucătăriile și barurile, dar și alte zone unde se procesează alimente. Aici, pericolul cel mai mare este reprezentat de alimentele crude, în principal carnea. După tranșarea, curățarea și prepararea acesteia este obligatoriu ca suprafețele să fie curățate cu detergenți profesionali speciali care să înlăture orice urmă de microbi.
  •  
  • Albastru este folosit pentru zone cu risc scăzut - săli de birouri, săli de clasă, tocuri ale ferestrelor și alte zone expuse doar la praf, în general. Produsele de curățenie în codul de culoare albastru pot fi folosite pe o gamă mai largă de suprafețe.


Codul de culori al produselor profesionale de curatenie. IgienaPHSCodurile de culoare sunt intuitive și ușor de folosit. Deși importanța folosirii selective a mopurilor, lavetelor, bureșților și mănușilor sau a găleților de curățenie este evidentă în urma expunerii riscurilor care pot aparea în cazul contaminării încrucișate între zonele cu grad înalt de infectare bacteriană, nu toate companiile de curățenie aleg să respecte codurile de culoare - ceea ce poate duce la urmări grave și periclitări ale standardelor minime de igienă.

IgienaPHS pune la dispoziția companiilor de curățenie o gamă largă de produse profesionale care respectă codurile de culoare și inhibă contaminarea încrucișată între zone cu risc crescut. Mopurile sau lavetele, chiar dacă îndeplinesc cele mai exigente cerințe de funcționalitate și fiabilitate, nu se pot ridica la standarde înalte de curățenie fără detergenții profesionali.

Așadar, pentru rezultate de excepție se recomandă achiziția unui set complet de produse profesionale de curățenie. Există o responsabilitate ridicată cu privire la igiena și curățarea corespunzătoare a spațiilor de lucru cât și a suprafețelor tranzitate intens cu un grad ridicat de transmitere a virușilor și bacteriilor.

Lucrurile nu sunt atât de dificile pe cât par a fi în menținerea unui standard ridicat, însă respectarea anumitor reguli, precum cele evidențiate mai sus, este esențială - IgienaPHS se străduiește întotdeauna să facă munca mai ușoară clienților săi!
Categorii

Promoții


Alte articole


BRANDURI