Cum alegi odorizantul pentru fiecare încăpere?
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe Am ințeles

Cum alegi odorizantul pentru fiecare încăpere?

Miercuri, 30 Dec 2020
odorizante-cameraSursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/alternativa-aroma-aromat-aromoterapie-161599/ 

Cuprins:
  • Ce trebuie să știi despre simțul mirosului
  • Cum alegi odorizantul pentru fiecare încăpere?
  • Cum ne influențează parfumurile de cameră?
  • Cum să alegi și să armonizezi parfumurile odorizantelor din întreaga casă?


Ce trebuie să știi despre simțul mirosului


În urma unor studii realizate în anul 2014 de către specialiștii de la Rockefeller University când oamenilor li s-a testat simțul mirosului folosind diferite combinații moleculare, s-a concluzionat că aceștia pot detecta până la un trilion de mirosuri diferite. Impresionant, nu-i așa? Mirosul este singurul simț legat în mod direct de creierul uman și singurul ale cărui celule se reînoiesc la fiecare 30 – 60 de zile, astfel că acesta este foarte puternic. 

Fiind și cel mai sensibil dintre simțuri, oamenii pot rememora mirosuri cu o acuratețe de până la 65% chiar și după un an și este cel mai strâns de amintirile noastre încărcate de emoție. Acesta este primul care ni se dezvoltă încă din pântecul mamei însă este mai dezvoltat la femei decât la bărbați. Oamenii reacționează diferit la mirosuri, însă există unele care au un efect benefic pentru ambele tabere. 

Fără ca măcar să realizăm, mirosul dintr-o cameră are un impact major asupra noastră, atât din punct de vedere al stării noastre generale, al sănătății dar și din punct de vedere emoțional. Parfumurile ne influențează direct trezind amintiri, diverse sentimente, purtându-ne înapoi într-o anumită perioadă când am trăit anumite momente. 

Cum timpul petrecut în căminul propriu a crescut simțitor în acest ultim an, a crescut și dorința oamenilor de a-și amenaja un spațiu confortabil, care să le servească atât ca locuință, spațiu de relaxare, loc de întâlnire cu prietenii și chiar birou. Astfel că, pe lângă piese de mobilier și decorațiuni, aromoterapia a câștigat și ea tot mai mulți adepți, beneficiile acesteia fiind cunoscute încă din antichitate. În zilele noastre, avem la dispoziție o gamă complexă de odorizante profesionale pentru cameră, odorizante de cameră electrice, naturale, bețișoare parfumate, difuzer, lumânări parfumate și nu numai.

  
Cum alegi odorizantul pentru fiecare încăpere?

parfum-cameraSursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-sticla-pahar-3745320/

Deși pare ușor să alegi un odorizant de cameră, atunci când ai la dispoziție o mulțime de aparate odorizante profesionale și o paletă generoasă de parfumuri parcă procesul devine ușor anevoios.

Aparatele odorizante de cameră sunt de mai multe feluri: programabile și semi-programabile, cu sisteme inteligente ce permit o personalizare a dispersării parfumului, fără să încarce atmosfera sau să aibă urmări asupra sănătății, cu tehnologie de neutralizare a mirosurilor, afisaj LCD și telecomandă. 

Odorizantele se aleg în funcție de dimensiunea camerei în care vor fi amplasate, fiind indicate pentru uzul casnic dar și pentru cel din mediul profesional: clădiri de birouri,  săli de așteptare, clinici medicale, magazine, școli și chiar hale industriale. Astfel, cei care îți trec pragul vor identifica business-ul tău sau căminul cu un parfum delicat, ce le răsfață simțurile, făcând șederea mult mai plăcută.

În funcție de dorințe, poți opta pentru aparate odorizante integrate în mobilă, ascunse sau chiar integrate în sistemul de HVAC, crescând volumul de aer odorizat de peste 10 ori. În cazul în care dorești să nu ai grija difuzorului de parfum, poți alege un aparat odorizant programabil, ce va elimina doar la anumite intervale cantitățile potrivite pentru spațiul în care este amplasat. Acesta nu necesită mentenanță costisitoare, este ușor de utilizat, rezistând mulți ani. 

Alege un odorizant profesional care are o interfață prietenoasă și un aspect modern ce îl face ușor de integrat în spațiile casnice. Există și posibilitatea ca acesta să fie așezat într-un loc mai ferit de ochii curioși dar, cu siguranță, își va face treaba la fel de eficient.

Spre exemplu, odorizantele de camera ScentEvo nu numai că arată foarte bine și sunt create pentru a se adapta diferitelor tipuri de spațiu, dar sunt foarte prietenoase cu mediul. Acestea au la bază o tehnologie de ultimă generație ce ajută la difuzia parfumului prin nebulizare la rece, poate fi programat și personalizat după dorințe. Aparatul odorizant profesional ScentEvo 100 are 9 programe de difuzie a parfumului, în funcție de intensitatea dorită. Se pot alege minutele, orele cât și zilele când aparatul poate porni sau opri, acest lucru ajutându-te atunci când ești plecat în vacanță, spre exemplu. 


Cum ne influențează parfumurile de cameră?

parfum-ulei-esential-cameraSursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/zambind-zambe-te-zambet-sticla-3969197/

Așa cum menționam la începutul articolului, parfumurile ambientale joacă un rol foarte important, fiind o manieră subtilă de a crea senzații și momente plăcute, de a trezi amintiri. În mediul propriu, în locuințele noastre, tindem să alegem parfumuri ambientale cu care ne identificăm, care ne plac, ne ajută să ne relaxăm și să avem o dispoziție bună. 

În mediul profesional, marile companii tind să apeleze la ajutorul parfumurilor odorizante de cameră pentru a-și întări brandul și pentru a fi mai ușor de identificat de către clienți, ori de câte ori aceștia le vor trece pragul. Mai mult, se creează o atmosferă plăcută și pentru angajați, mai ales că aceștia petrec cel puțin 8 ore pe zi într-un anumit spațiu. Un alt beneficiu constă în creșterea capacității de concentrare, a creativității și productivității. 

Clienții sunt “ademeniți” de mirosurile subtile și plăcute, anumite studii arătând faptul că aceștia tind să petreacă mai mult timp într-un magazin și a cheltui mai mulți bani.

Așadar, din punct de vedere al unui business, parfumurile ambientale au o mulțime de beneficii:
  • Aduc un plus de valoare deoarece cumpărătorii tind să asocieze mai ușor un brand cu un miros anume și, în plus, creează percepția unui brand de lux. 
  • Crește timpul petrecut în magazin de către clienți datorită unui parfum de cameră plăcut, cu circa 15 minute. Am putea traduce acest lucru, simplu, în vânzări crescute. 
  • Un odorizant de cameră sporește productivitatea și gradul de satisfacție al angajaților
  • Ajută la promovarea mai eficientă a unui produs, clienții având tendința de a-l asocia cu parfumul respectiv.
Beneficiile unui odorizant de cameră s-au observat și în cadrul clinicilor medicale sau ale spitalelor, unele studii arătând că arome precum vanilia, lavanda sau de citrice reduc stările de anxietate ale pacienților. 

Alegerea unui odorizant pentru cameră se face după anumite criterii deoarece acestea ne pot influența starea foarte mult. Spre exemplu, mentolul stimulează creierul și nu este indicat pentru momentele în care dorim să ne odihnim și să adormim. Pe de altă parte, heliotropina, al cărei miros se aseamănă foarte mult cu vanilia relaxează creierul și îmbunătățește somnul. Aromele prea puternice pot favoriza apariția durerilor de cap așadar trebuie să existe un echilibru atunci când ne parfumăm spațiul.

Un alt motiv pentru care nu trebuie să exagerăm cu un parfum ambiental este că dacă este folosit prea mult, după o anumită perioadă nu îl vom mai putea percepe. 


Cum să alegi și să armonizezi parfumurile odorizantelor din întreaga casă?


Alegerea unui parfum pentru cameră este un aspect foarte personal, asemănat deseori cu alegerea unui parfum pentru corp. Ambele ar trebui să te reprezinte, să îți placă și să îți sporească gradul de confort. Însă există câteva detalii de care ar trebui să ții cont pentru fiecare cameră în parte. Este indicat ca parfumurile ambientale să aibă la bază uleiuri esențiale, să nu conțină compuși organici volatili și să fie foarte sigure pentru sănătate.

Parfumul pentru dormitor
rezerva-odorizant-camera
Cum camera de dormit este cea în care ne retragem seară de seară pentru odihna atât de meritată de fiecare dintre noi, odorizantul de cameră trebuie să emane un miros subtil, calmant, confortabil și care joacă un rol important în tratarea insomniei. Poți opta pentru parfumuri ambientale cu vanilie, vetiver, lavandă sau arome fructate. 

Parfumul din baie

Înainte de a parfuma efectiv, este indicat să folosești un odorizant de cameră ce are rolul principal de a neutraliza mirosurile neplăcute și, de abia după aceea, să elibereze o aromă plăcută, fresh, pe bază de citrice, ce te duce cu gândul la prospețime și la ideea de curat. Poți crea un lăcaș care să te facă să te simți precum la SPA așa că mizează pe eucalipt, ghimbir, mentă sau poți opta pentru esențe marine.

Parfumul livingului

Pentru că este locul în care se întrunește toată familia, zona în care petrecem cel mai mult timp, sunt recomandate aromele vesele, ce te bine-dispun, iar cele florale, lemnoase sunt de preferat. Pentru senzația de prospețime întreaga zi, poți alege salvie, busuioc, măr verde, grepfrut sau rodie.

Parfumul bucatariei
odorizant-camera-ulei-esential

Cum deseori aici se gătește, ar fi indicat ca mirosul unui odorizant să nu acopere aromele delicioase ale mâncărurilor, și să se opteze pentru ceva light, subtil, ce te duce cu gândul la condimente sau fructe. Poți alege din arome diverse precum lămâie, lime, grepfrut sau mandarină.

Pentru anumite zone din casă poți alege să utilizezi un odorizant de cameră profesional, pe care îl poți programa la anumite intervale de timp sau pentru un odorizant de cameră natural, cum ar fi în bucătărie. 
Înainte de a te gândi ce parfum pentru cameră să alegi, este esențial să îndepărtezi lucrurile care pot provoca un miros urât, în prima fază. După ce acestea au fost îndepărtate, apelează la un odorizant de cameră profesional care să aibă printre funcțiile sale neutralizarea mirosurilor neplăcute și care ulterior parfumează. Așa te asiguri că mirosurile urâte care totuși persită și nu pot fi îndepărtate, precum cel de mucegai, nu sunt doar acoperite, cu îndepărtate în totalitate. 

În procesul de curățenie, pentru a te bucura de un aer curat, asigură-te că ai aruncat gunoiul cel puțin o dată pe zi, că scurgerile de la chiuvete și cadă sau duș sunt curățate și desfundate, că animalele de companie sunt și ele spălate. Identifică în primă fază de unde provine mirosul neplăcut și înlătură-l pe cât posibil și după aceea treci la partea frumoasă: parfumarea locuinței.

Este atât de ușor să creezi experiențe senzoriale în casa ta. În cazul în care consideri că este un pic prea complicat să alegi un alt tip de parfum pentru fiecare cameră, poți alege o singură aromă care să te încânte și să te reprezinte. Astfel, casa ta se va identifica cu un singur miros, va contribui la o atmosfera primitoare și caldă. 

La IgienaPHS avem soluții pentru crearea unor atmosfere unice la interior, ideale atât pentru mediul de business cât și pentru cel casnic, oferind o gamă generoasă de aparate odorizante profesionale, odorizante de cameră cu parfumuri ce rezistă multe zile, intense și extrem de plăcute, dar și odorizante pentru toalete și nu numai. Dacă nu ești sigur ce anume ți s-ar potrivi, poți lua legătura cu unul dintre consultanții noștri care te va îndruma pentru a face cele mai potrivite alegeri, pe adresa de mail: sales@igienaphs.ro sau la numărul de telefon: 0735.33.33.03.

Surse:
https://www.everydayhealth.com/news/incredible-facts-about-your-sense-smell/
http://vosshall.rockefeller.edu/assets/file/BushdidScience2014.pdf
https://www.mirror.co.uk/lifestyle/health/20-fascinating-facts-sense-smell-1977351
 

 
 
Categorii

Promoții


Alte articole


BRANDURI