marca-trusted
eLicitatie Certificari

Ce este microfibra și de ce să optezi pentru produse de curățenie din acest material?

11572 Afisari

laveta-microfibra

Sursa foto: Pexels.com

Cuprins

  • Ce este microfibra? 
  • Avantaje principale ale produselor din microfibră
    • Puterea de absorbție și curățare
    • Rezistența în timp 
    • Utilizarea pentru toate suprafețele
    • Igienizarea facilă
    • Compoziția hipoalergenică
  • Produse de curățenie din microfibră
    • Lavetă profesională microfibră
    • Mop profesional microfibră
    • Perie praf din microfibră
    • Rezervă manșon spălător

Industria curățeniei a cunoscut o dezvoltare galopantă în ultimii ani, marii fabricanți de produse de curățenie oferind soluții foarte atrăgătoare și inovatoare pentru a ușura procesul de curățenie al unui spațiu, atât profesional cât și casnic. 

Soluțiile de curățare, detergenții, dezinfectanții, accesoriile pentru curățenie și aparatura specifică precum mașinile de curățare a podelelor dure, aspiratoarele profesionale de praf cu injecție-extracție și nu numai au devenit echipamente obligatorii, de maximă performanță ce diminuează eforturile personalului administrativ, economisind astfel și timp și bani.

Inovațiile nu s-au oprit aici, ci materiale noi, precum microfibra, au luat locul clasicelor lavete de bucătărie, prezentând o mulțime de avantaje, arătând astfel că aproape fiecare activitate, oricât de banală și simplistă ar părea, poate fi optimizată. Lavetele din microfibră, mopurile din microfibră și bureții au devenit articole indispensabile din arsenalul pentru curățenie atât al personalului specializat cât și al utilizatorilor casnici din lumea întreagă. 

Ce este microfibra?

Ce fel de material este microfibra și de ce ar trebui să aleg produse care au în componență microfibră? Care sunt avantajele produselor de curățenie din microfibră? Probabil ți-ai pus de multe ori aceste întrebări sau ai neglijat avantajele microfibrei pentru curățenie, așa că venim cu câteva informații care să te ajute în alegerea unor produse de menaj cât mai eficiente pentru curățenie. 

Microfibra este un material care conține un amestec de două ingrediente: aproximativ 80% poliester și aproximativ 20% poliamidă, acestea două fiind componentele de bază, iar din combinația între cele două rezultă o fibră fină, foarte poroasă și care se usucă rapid. 

laveta-curatenie-microfibra

Sursa foto: Pexels.com

La o privire mai atentă, vei observa că materialul se numește microfibră pentru că este format din aceste fire, foarte dese și divizate în particule de țesătură minuscule, atât de fine (mai fine decât firul de păr) încât au o capacitate mare de reținere a prafului, murdăriei și chiar a bacteriilor. 

Avantaje principale ale produselor din microfibră

Puterea de absorbție și curățare

Probabil cel mai bun răspuns pentru întrebarea “Ce este microfibra?” îl reprezintă: o super unealtă de curățat! Produsele din microfibră au capacitatea de a curăța orice tip de suprafață, cu o putere extraordinară de absorbție și reținere a murdăriei. 

 Acest material are câteva avantaje:

  • poate absorbi de aproximativ 8 ori greutatea sa;
  • nu lasă urme de lichid în urmă;
  • nu lasă dâre când este folosită împreună cu substanțe de curățat.

Nu știai de caracteristicile deosebite ale unei lavete din microfibră sau cât de eficientă este față de o lavetă de bucătărie obișnuită, nu-i așa?

Rezistența în timp 

Datorită rezistenței în timp, produsele de curățenie din microfibră reprezintă o investiție reutilizabilă, cu care salvezi bani și timp. Pe lângă faptul că este foarte ușor de curățat, microfibra are nevoie de foarte puțin timp de uscare. 

Spre exemplu, un mop din microfibră va avea aceeași putere de absorbție și curățare a podelelor pe o perioadă mai lungă de timp, însă doar dacă este întreținut corespunzător.

Utilizarea pentru toate suprafețele

Fiindcă produsele din microfibră au o țesătură aparte, din fibre extrem de fine, acestea pot fi utilizate pe mobiler lucios, pe suprafețe din lemn proaspăt vopsite, la curățarea inoxului și pentru aproape orice tip de suprafață, dovedindu-se extrem de eficiente în îndepărtarea murdăriei. Un produs din microfibră de calitate va avea o densitate mai mare, astfel încât atunci când este pus în lumina soarelui, să nu permită trecerea luminii și să aibă un anumit grad de opacitate.

Igienizarea facilă

În general, curățarea produselor din microfibră nu este un procedeu complicat. Este recomandată spălarea acestora în apă rece sau călduță, iar dacă lavetele de curățat din microfibră sunt cu adevărat murdare și îmbâcsite cu substanțe uleioase, se recomandă înmuierea acestora în apă rece sau călduță cu un degresant bun, pentru câteva ore, înainte de a fi spălate la mașina automată.

Bine de știut: Nu spălăm niciodată produsele din microfibră la temperaturi înalte întrucât punctul acestora de degradare este la 60 de grade, și nici utilizarea de balsam de rufe nu este încurajată întrucât poate deteriora puterea de absorbție a fibrelor. 

Compoziția hipoalergenică

Produsele din microfibră sunt hipoalergenice, fiind foarte puțin probabil să provoace reacții alergice. Există chiar și lavete din microfibră pentru demachiere, fiind o soluție reutilizabilă eficientă pentru tenurile sensibile.

Produse de curățenie din microfibră

Lavetă profesională microfibră

Lavetele profesionale, în special cele din microfibră, sunt un produs indispensabil pentru curățenia de acasă, de la birou, din mașină. 

laveta-microfibra

Beneficii:

  • putere mare de absorbție și curățare;
  • rezistență în timp;
  • nu lasă urme.

Mop profesional microfibră

Mopuri profesionale din microfibră pentru pardoseli curate, fără urme de lichid. Se poate înlocui cu ușurință după mai multe utilizări, lăsând podelele impecabile.

mop-profesional-microfibra

Beneficii:

  • podele curate de la prima întrebuințare;
  • se spală  laveta și se usucă rapid după utilizare;
  • nu lasă urme pe parchet sau gresie.

Perie praf din microfibră

Pămătuful din microfibră funcționează ca un magnet pentru praf în zonele mai puțin accesibile. Microfibrele au efect antistatic și împiedică răspândirea prafului pe alte suprafețe în procesul de curățare.

pamatuf-microfibra

Beneficii:

  • magnet pentru praf;
  • ușor de utilizat în zonele greu accesibile;
  • efect antistatic.

Rezervă manșon splălător

Rezerva manșon spălător abraziv Lewi permite îndepărtarea murdăriei dificile de pe geamuri și suprafețe vitrate. Este realizată din materiale rezistente și se atașează rapid la suportul de manșon.

rezerva-manson-microfibra

Beneficii:

  • calitate ridicată;
  • produs lavabil;
  • dimensiune generoasă de 35 cm.

Curățenia este o activitate necesară în viața de zi iar, folosind produsele potrivite, aceasta poate fi preschimbată într-o rutină relaxantă și chiar plăcută. Astfel, produsele de curățenie din microfibră se dovedesc indispensabile în gospodărie - îți vor ușura munca exponențial datorită puterii mari de absorbție și curățare, al modului ușor de spălare și mai ales datorită adaptabilității la diferite tipuri de suprafețe și procedee de curățare. 

Ușurează-ți viața cu produsele de curățenie din microfibră și alege produsele recomandate de IgienaPHS!


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie