marca-trusted
eLicitatie Certificari

Dezinfectarea mașinii de spălat vase. Trucuri și produse recomandate

4730 Afisari

masina-spalat-vase-mediul-profesional

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins: 

 • Importanța dezinfectării mașinii de spălat vase 
 • Cum se curăță mașina de spălat vase?  
  • Scoate mașina din priză
  • Eliberează aparatul de toate farfuriile și tacâmurile 
  • Îndepărtează rafturile interioare și suportul pentru tacâmuri 
  • Curăță cu o soluție specializată 
  • Curăță interiorul și a componentele 
  • Clătește și asamblează 
  • Testează funcționarea optimă
 • Trucuri pentru dezinfectarea mașinii de spălat vase
 • Îngrijirea și menținerea mașinii de spălat vase în condiții optime 
 • Produse recomandate pentru curățarea mașinii de spălat vase

În mediul profesional, cum ar fi restaurante, firme de catering și alte unități de alimentație, mașina de spălat vase este un instrument esențial pentru gestionarea volumelor mari de veselă și tacâmuri. Însă, pe măsură ce aceasta lucrează intens, depunerile de reziduuri și bacteriile se pot acumula în interiorul său. Pentru a te asigura de o igienă impecabilă și o funcționare eficientă, dezinfectarea și curățarea mașinii de spălat vase joacă un rol crucial în menținerea standardelor înalte. În acest articol, îți prezentăm trucuri și produse recomandate pentru curățarea mașinii de spălat vase, asigurând astfel o igienă perfectă la fiecare ciclu de spălare.

Importanța dezinfectării mașinii de spălat vase

Procesul de curățare mașina de spălat vase deține un rol fundamental în menținerea unor condiții optime de funcționare. În timpul utilizării intense din mediul profesional, se poate acumula în interiorul mașinii o varietate de depuneri, cum ar fi reziduurile alimentare, grăsimile și bacteriile. Aceste acumulări pot conduce la un risc crescut de contaminare a vaselor și tacâmurilor. În consecință, devine esențial să folosești o soluție pentru curățarea mașinii de spălat vase, în scopul prevenirii răspândirii microorganismelor nedorite și pentru a menține un standard înalt de igienă. Prin utilizarea corectă a unui detergent mașina de spălat vase și prin aplicarea tehnicilor adecvate de curățare și dezinfectare, poți fi sigur că fiecare element de veselă va fi complet igienizat și pregătit pentru utilizare în siguranță în fiecare ciclu de spălare. În acest fel, nu doar că asiguri curățenia și igiena restaurantului sau calitatea serviciilor furnizate, ci contribui și la protejarea sănătății clienților și a personalului, consolidând angajamentul față de standardele excepționale din mediul culinar profesionist.

Cum se curăță mașina de spălat vase?

În mediul profesional, curățarea mașinii de spălat vase este o etapă esențială. Urmând pașii de mai jos, vei putea menține mașina de spălat vase în cea mai bună stare posibilă:

Scoate mașina din priză

Primul pas în procesul de curățare mașina de spălat vase este să o scoți din priză pentru a evita orice risc electric în timpul operațiunilor de curățare.

Eliberează aparatul de toate farfuriile și tacâmurile

Eliberează complet mașina de spălat vase de orice farfurii, tacâmuri sau obiecte din interior. Asigură-te că nu mai există niciun element care să obstrucționeze accesul la diferitele părți ale mașinii.

Îndepărtează rafturile interioare și suportul pentru tacâmuri 

Pentru a curăța în profunzime fiecare zonă, începe prin îndepărtarea rafturilor interioare și a suporturilor pentru tacâmuri. Aceasta etapă îți va permite să ajungi la fiecare colț și suprafață interioară a mașinii de spălat vase. 

Curăță cu o soluție specializată 

Pentru o spălare eficientă, utilizează o soluție curățare mașina de spălat vase, adaptată nevoilor industriei profesionale. Aplică soluția pe peretele interior al mașinii, pe rafturi și pe orice altă zonă afectată de reziduurile alimentare și depunerile de grăsimi. 

Curăță interiorul și componentele 

Cu ajutorul unui burete sau al unei lavete din microfibră, curăță fiecare componentă interioară a mașinii, inclusiv părțile greu accesibile. Acordă o atenție specială șinelor, duzelor și celorlalte elemente care pot acumula depuneri. 

Clătește și asamblează 

După ce ai curățat bine, clătește componentele cu apă curată pentru a îndepărta detergentul mașina de spălat vase și eventualele reziduuri. Asamblează apoi din nou rafturile și suporturile în mașină, asigurându-te că sunt corect poziționate. 

Testează funcționarea optimă 

Înainte de a conecta din nou mașina la priză, verifică încă o dată dacă toate componentele sunt în poziție și dacă nu ai omis nicio etapă de curățare. După conectare, efectuează un ciclu de spălare scurt pentru a te asigura că mașina funcționează corespunzător.

Trucuri pentru dezinfectarea mașinii de spălat vase

Pentru a te asigura că mașina de spălat vase din mediul profesional este complet dezinfectată și pregătită pentru utilizare, poți apela la câteva trucuri utile:

 • Folosește o soluție specială pentru dezinfectare: Pe lângă detergentul mașina de spălat vase special, asigură-te că ai la dispoziție și o soluție pentru curățare mașina de spălat vase specială pentru dezinfectare. Îți recomandăm folosirea unor detergenți pentru domeniul Horeca, produse profesionale ce acționează imediat. Aceștia vor ajuta la eliminarea bacteriilor și a microorganismelor nedorite, oferind o igienă maximă.
 • Efectuează cicluri de spălare la temperaturi ridicate: Uneori, bacteriile pot fi eliminate mai eficient la temperaturi ridicate. Așadar, din când în când, efectuează cicluri de spălare la temperaturi mai mari pentru a asigura o igienă optimă a mașinii.
 • Curăță filtrele și duzele: Filtrele și duzele mașinii pot acumula reziduuri și depuneri în timp, ceea ce poate afecta eficiența spălării. Curăță-le regulat pentru a preveni acumulările nedorite.
 • Lasă ușa mașinii deschisă: După fiecare ciclu de spălare, lasă ușa mașinii de spălat vase deschisă pentru a permite circulația aerului și pentru a preveni formarea umidității și a mirosurilor neplăcute.
 • Verifică tubulatura de scurgere: Asigură-te că tuburile de scurgere nu sunt blocate sau obstrucționate de reziduuri alimentare sau alte obiecte. O scurgere corespunzătoare ajută la menținerea igienei în mașină.
 • Efectuează o dezinfectare periodică: Pe lângă curățarea mașinii de spălat vase regulată, efectuează o dezinfectare profundă a acesteia la intervale regulate. Acest lucru va contribui la eliminarea bacteriilor și a mirosurilor neplăcute.

Îngrijirea și menținerea mașinii de spălat vase în condiții ideale

Curățarea mașinii de spălat vase corespunzătoare este esențială pentru menținerea funcționării optime și a duratei de viață a echipamentului din mediul profesional. Iată câteva sfaturi pentru a asigura îngrijirea și menținerea mașinii de spălat vase în condiții ideale:

 • Igienizarea periodică: Efectuează curățarea mașinii de spălat vase la intervale regulate, chiar și atunci când nu observi depuneri evidente. Aceasta previne acumularea reziduurilor și menține eficiența echipamentului pe termen lung. Urmează pașii detaliați pentru a curăța fiecare zonă a mașinii și a asigura o igienă desăvârșită.
 • Utilizarea soluției specializate: Pentru a preveni acumularea depunerilor și a menține eficacitatea mașinii, utilizează în mod regulat o soluție curățare mașină spălat vase profesională și dezinfectarea interioară. Acest tip de soluție este conceput pentru a îndepărta reziduurile alimentare, depunerile de grăsimi și bacteriile, asigurând un mediu igienic.
 • Îngrijirea componentelor: Verifică și curăță regulat componentele precum filtrele, duzele și șinele glisante. Îndepărtează eventualele resturi alimentare și reziduuri pentru a asigura o funcționare corectă și a preveni blocajele sau problemele de curățare.
 • Verificarea etanșeității: Monitorizează etanșeitatea ușii și a componentelor cheie pentru a evita scurgerile de apă sau de soluție de curățare. O etanșeitate defectuoasă poate afecta performanța mașinii și poate duce la deteriorarea echipamentului sau a podelei din jur.
 • Menținerea mediului înconjurător: Asigură-te că zona în care este amplasată mașina de spălat vase este bine ventilată și uscată. Evită depozitarea produselor chimice sau a altor obiecte în apropierea mașinii și asigură-te că echipamentul este poziționat pe o suprafață plană și stabilă.
 • Revizii și întreținere profesională: Planifică revizii regulate și întreținere profesională pentru mașina de spălat vase. Apelează la experți în domeniu pentru a verifica componentele, pentru a înlocui piesele uzate și pentru a asigura că echipamentul funcționează la parametri optimi.

Produse recomandate pentru curățarea mașinii de spălat vase

În gama magazinului IgienaPHS dispunem de o mulțime de produse de curățenie și detergenți profesionali de calitate superioară. Aceștia pot fi folosiți cu succes atât în mediile profesionale precum și în gospodării. Pentru prelungirea duratei de viață și dezinfectarea mașinii de spălat vase recomandăm o serie de detergenți de vase și aditivi de clătire folosiți chiar și de către profesioniști.

 

Detergent lichid pentru mașina de spălat + aditiv de clătire Suma Combi

detergent-suma-combi

Acesta are la bază o tehnologie inovatoare ce asigură o uscare rapidă, degresează și îndepărtează resturile alimentare. Chiar și în condițiile unei ape dure, detergentul previne depunerile din mașina de spălat vase. Acesta nu conține clor și nici fosfați.

 

Detartrant profesional bucătărie Suma CALC D5

detartrant-profesional

Acesta este un detergent acid ce ajută la îndepărtarea depunerilor de piatră de apă de pe mașinile de spălat vase și alte echipamente de bucătărie precum fierbătoare, aburitoare, mașini de gheață și nu numai. Combinația de acid anorganic și a surfactanților neionici ajută la o curățare și igienizare corectă a suprafețelor. În plus, reface luciul metalic, îndepărtând stratul de oxid.

 

Detergent mașini spălat vase Suma SPECIAL L4 - 20 l

detergent-suma-special

 

Detergentul Suma Special este recomandat a fi utilizat în condiții de apă cu duritate medie și mare, este un lichid concentrat special conceput pentru a asigura îndepărtarea depunerilor de murdărie. Este un detergent alcalin indicat pentru spălări dificile, eliminând depunerile de piatră  și grăsimile cu succes.

Te așteptăm să ne faci o vizită virtuală în magazinul nostru www.igienaphs.ro pentru a descoperi o gamă extinsă de produse profesionale de curățenie, provenite de la furnizori de top, recunoscuți la nivel mondial!


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie