marca-trusted
eLicitatie Certificari

Covoare antibacteriene: beneficii și proprietăți

1719 Afisari
copil_igiena_podeaSursa foto: https://unsplash.com/photos/-d6sy-eKQ8s 

Cuprins: 
  • Proprietățile covorașelor antibacteriene
  • Covoare antibacteriene: beneficii
  • Modele de covoare antibacteriene
    • Covor dezinfectant antibacterian 30 file, albastru - 115 x 45 cm
    • Covor dezinfectant tip tăviță, 60 x 100 cm
  • Cum se folosesc covorașele antibacteriene
  • Igiena podelelor. De ce este importantă indiferent de domeniu

Printre cele mai murdare locuri dintr-o încăpere, de departe putem numi podelele. Acestea fac față unui trafic mai abundent dacă vorbim despre instituții publice, clădiri de birouri, grădinițe sau școli sau centre medicale iar de un trafic mai redus dacă vorbim despre locuințele personale. Fiind intens tranzitate, acestea devin locul ideal de acumulare a murdăriei dar și de dezvoltare a unor adevărate colonii de microbi și bacterii. De aceea, atenția trebuie să fie una ridicată atunci când ne ocupăm de igienizarea acestora.


Proprietățile covorașelor antibacteriene

  • Covorul dezinfectant funcționează precum o barieră
Există o mulțime de soluții profesionale pentru curățat podelele și pentru îndepărtarea eficientă a mizeriei dar și alternative pentru a putea lăsa microbii la ușă, cum ar fi covorașele antibacteriene. Acestea asigură dezinfectarea eficientă a încălțămintei tuturor celor ce îți trec pragul și pot fi folosite într-o gamă variată de industrii dar și pentru uz personal. 
Proprietățile antibacteriene ale acestui tip de covoraș îl fac o variantă potrivită mai ales în această perioadă a pandemiei în care focusul cade pe anihilarea microbilor și virusurilor.
  • Covorul bactericid este ușor de utilizat
Acesta are la bază 30 de straturi adezive, ușor de îndepărtat de fiecare dată când unul își pierde aderența, are capacitatea de a reține praful pe care îl aducem deseori la interior și funcționează precum un filtru antibacterian.
  • Covoarele antibacteriene sunt produse certificate 
Cu precădere cele din gama IgienaPHS respectă standardele de calitate ISO, conform EN ISO 9001:2009.
  • Sunt produse non-toxice
Cum, în general, suntem înconjurați de tot felul de produse realizate din materiale cu potențial periculos pentru sănătatea noastră, aceste covorașe dezinfectante sunt sigure, putând fi utilizate chiar în preajma copiilor sau a animalelor de companie.


Covoare antibacteriene: beneficii


În primul rând acestea captează murdăria, curățarea podelei devenind o sarcină mai ușor de realizat, indiferent că discutăm de podele dure, precum cele din marmură, granit, lemn, gresie și nu numai sau de cele moi, precum covoare sau mochete.

Beneficiile acestor covoare antibacteriene adezive sunt multiple, acestea putând fi folosite atât în căminele personale cât și în centrele medicale, la intrările în blocurile operatorii și nu numai. Eficiența lor este una ridicată, acest tip de covoare anticontaminare reducând major transferul microbilor de pe încălțăminte pe podea. Astfel, mediul devine mai steril și mai curat. 

Are multiple straturi ce se dezlipsec cu ușurință, iar tu te poți bucura imediat de eficiența acestora. Fiind foarte subțiri, acestea nu incomodează în niciun fel, nici măcar atunci când vorbim despre cărucioarele cu care sunt transportate anumite persoane, în urma unei intervenții chirurgicale sau a persoanelor cu dizabilități.


Modele de covoare antibacteriene


Pe piață există mai multe tipuri de covoare bactericide, unele având 30 de straturi, altele 90.


Covor dezinfectant antibacterian 30 file, albastru - 115 x 45 cm

covor-antibacterian_adeziv
Utilizat cu precădere în spitale și centre medicale, acest tip de covor antibacterian este foarte simplu de utilizat, lipindu-se cu ușurință de podea, fără a avea nevoie de vre-un instrument special. Acesta își face datoria cu succes, captând murdăria de pe încălțăminte și roțile cărucioarelor, mai ales în zonele și camerele sensibile, unde trebuie să fie menținut în permanență un mediu steril. 
Covorul dezinfectant, antibacterian, respectă în totalitate standardele de calitate ISO și poate fi folosit chiar în blocurile operatorii, ATI sau laboratoare.


Covor dezinfectant tip tăviță, 60 x 100 cm

covor_dezinfectant_tavitaAcest covor dezinfectant este realizat în întregime din cauciuc și este perfect pentru zonele cu trafic intens. Datorită striațiilor de pe partea superioară murdăria dificilă de pe încălțăminte poate fi captată cu ușurință. Acest covor dezinfectant tip tăviță poate fi îmbibat cu soluție dezinfectantă, astfel încât încălțămintea să fie igienizată corespunzător. Covorul anticontaminare este ideal pentru a fi utilizat atât la interior cât și la exterior. În cadrul magazinului nostru, dezinfectanții profesionali pentru pardoseală se pot achiziționa separat însă oferim și posibilitatea achiziționării unui pachet compus din covoraș antibacterian de cauciuc + detergent dezinfectant.


Cum se folosesc covorașele antibacteriene 


În funcție de modelul achiziționat, acestea se folosesc puțin diferit. Covorașele dezinfectante cu multiple straturi se lipesc pur și simplu de podea, fiind indicate pentru interior. Când lipiciul de pe suprafața lor își pierde din aderență, se dezlipește următorul strat. Este simplu și nu necesită nicio îngrijire suplimentară.

În cazul covorașelor din cauciuc, acestea se îmbibă cu soluție dezinfectantă ori de câte ori este nevoie. Majoritatea prezintă o capacitate de până la 2 litri, o cantitate generoasă pentru a igieniza încălțămintea. Acestea sunt indicate mai ales în exterior. Atunci când sunt foarte murdare și acaparează mult noroi, spre exemplu, se spală ușor și rapid sub jetul de apă. Datorită materialului cauciucat, au aderență pe podea și nu se deplasează, nu alunecă etc.


Igiena podelelor. De ce este importantă indiferent de domeniu


Cu precădere în domeniul medical și horeca s-a pus accentul în ultimul an pe igiena spațiilor, o importanță deosebită având-o podelele. În funcție de materialul din care sunt realizate, la curățarea acestora se recomandă utilizarea unor detergenți profesionali pentru pardoseală, ce se regăsesc în gama magazinului IgienaPHS, la oferte avantajoase. Aceștia pot fi aplicați manual și folosiți împreună cu un mop din microfibră, cu putere ridicată de absorbție, cu rezerve lavabile sau împreună cu mașini de spălat pardoseala, ideale pentru hale industriale și podele cu dimensiuni generoase. Acestea vor ajuta personalul administrativ să reducă timpul de igienizare a podelelor, fiind dotate cu paduri și perii rotative ce vor reda strălucirea acestora. Indiferent că vorbim despre hoteluri și unități de cazare, saloane de înfrumusețare, centre medicale, spitale sau instituții publice și de învățământ igiena este esențială, mai ales unde fluxul de persoane este unul ridicat, iar riscurile de îmbolnăvire este, de asemenea, mare. 

Alege să reduci din start numărul bacteriilor și microbilor ce pot pătrunde într-un spațiu, alegând covorașe antibacteriene adezive sau din cauciuc! Fără efort, fără cheltuieli ridicate.

Ultima actualizare:
Etichete: Igienă Curățenie