Cum se curăță mobila din lemn: metode eficiente și produse recomandate
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe Am ințeles

Cum se curăță mobila din lemn: metode eficiente și produse recomandate

Luni, 2 Aug 2021
femeie-sterge-praful
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-dragu-adorabil-5591496/

Cuprins: 
 • Cât de des trebuie curățată mobila de lemn
 • Cum se curăță mobila din lemn
  • Șterge praful
  • Îndepărtează murdăria vizibilă
 • Sfaturi eficiente pentru curățarea și întreținerea mobilei
 • Cu ce se curăță lemnul vechi
 • Cu ce se curăță mobila lucioasă

Lemnul, un material extrem de versatil, poate prinde multe forme și are rolul de a înfrumuseța orice interior. Mobilierul clasic din lemn masiv adaugă întotdeauna un strop de eleganță și rafinament caselor iar cele moderne cuceresc prin liniile simpliste. Însă, pentru a te bucura de frumusețea lemnului trebuie să acorzi o atenție deosebită curățării mobilei pentru ca aceasta să își păstreze aspectul imaculat o perioadă îndelungată.

În timp, lemnul tinde să își piardă din luciu și să se păteze dacă sunt așezate căni fierbinți, farfurii și nu numai. 

Când vine vorba despre întreținerea mobilierului din lemn, trebuie să iei în considerare ștergerea prafului, curățarea acestuia, ceruirea și lustruirea pentru a arăta impecabil în continuare.


Cât de des trebuie curățată mobila de lemn

Resturile de mâncare și lichidele vărsate pe lemn trebuie șterse imediat. Dacă nu este șters imediat, lichidul poate umfla fibrele lemnoase, oferindu-le ulterior și o culoare închisă la culoare.

Ștersul prafului săptămânal te ajută să îndepărtezi mizeria și particulele ce pot zgâria suprafața. Folosește o soluție pentru curățat mobilierul ocazional pentru a-i oferi strălucire. 


Cum se curăță mobila din lemn

Această operațiune de ștergere a prafului se realizează o dată la câteva zile sau ori de câte ori este nevoie, în funcție și de zona în care locuiești. Dacă trăiești în marile orașe unde traficul este intens și se construiește în mod constant, atunci te vei confrunta cu problema prafului ce se va depune imediat pe mobilă. Iată ce trebuie să faci pentru a te putea bucura de o mobilă curată:


Șterge praful

Înainte de a începe orice proces, șterge praful cu o lavetă de microfibră, ce captează particulele de praf. Datorită fibrelor speciale, praful nu va fi împrăștiat prin cameră, ci captat iar structura moale nu va zgâria suprafețele. Lavetele sunt lavabile, astfel că după fiecare utilizare poate fi spălată la mașina de spălat, uscată și reutilizată.

laveta-microfibra


Îndepărtează murdăria vizibilă

Praful este acum îndepărtat, dar nu și petele de negreală și murdăria acumulată. Înmoaie o lavetă din microfibră în detergenți pentru lemn și șterge eficient. Atunci când cureți mobila, nu folosi bureți abrazivi deoarece aceștia pot zgâria suprafațele. 

Soluția de curățat mobila precum detergentul spray pentru mobilă Sano Furniture Cleaner nu numai că oferă o curățire a suprafeței dar și îngrijește lemnul. Acesta reînoiește aspectul mobilierului din lemn, redându-i strălucirea naturală, formând o peliculă protectoare de lungă durată împotriva depunerilor de praf. 

detergent-spra-mobila
Pentru a fi sigur că soluția nu afectează în niciun fel suprafețele, realizează un test de rezistență a culorii, pe un colț ce nu este la vedere. 

Pentru o curățare eficientă a mobilierului din lemn trebuie întâi să identificăm ce tip de finisaj are: lucios sau mat. În cazul în care lemnul nu este tratat în niciun fel, nici lăcuit sau băițuit, nu este recomandat să se utilizeze soluții de curățat mobila deoarece acestea vor pătrunde în fibra lemnului și există riscul să îl păteze. De aceea, în cazul în care lemnul este natural, netratat cel mai bine este să fie doar șters cu o cârpă sau o lavetă uscată.


Sfaturi eficiente pentru curățarea și întreținerea mobilei:

 • Ferește mobila de razele soarelui. Razele soarelui pot usca în exces lemnul și îi pot afecta culoarea. De aceea, dacă mobilierul este plasat în lumina directă a soarelui este indicat ca lemnul să fie tratat ocazional cu soluții speciale.
 • Ferește-l de pete. Folosește mereu suporturi pentru pahare sau fețe de mese pentru a nu păta lemnul. 
 • Șterge praful doar în direcția fibrelor. Dacă ștergi praful în toate direcțiile, așchii se pot prinde de cârpă sau lavetă și poți compromite mobila. 
 • Nu exagera cu spray-ul pentru luciu. Multe persoane apelează imediat la pulverizatoarele cu soluții pentru mobilă însă în timp suprafața se poate mătui.
 • Păstrează umiditatea în locuință, cu valori între 30% și 50%. Lemnul trage umiditatea din atmosferă și există riscul ca în timp mobilierul să se degradeze. La fel de importantă este și o temperatură ridicată. 


Cu ce se curăță lemnul vechi

Dacă vrei să știi ce soluții de curățat mobila veche există, trebuie să acorzi o atenție deosebită câtorva aspecte. Înainte de orice, utilizează soluții blânde, fără particule abrazive, și lavete sau cârpe moi. Șterge întotdeauna în direcția fibrelor de lemn. 

Nu aplica direct soluția pe piesa de mobilier, ci mai întâi pe cârpă. Poți folosi ceară care să îi redea strălucirea dar și să îi ofere un strat protector împotriva zgârieturilor. Este esențial ca înainte de a cerui mobila să o cureți de praf deoarece sigur nu îți dorești să prinzi în ceară particulele de praf. 

De ce trebuie să ții cont prima dată atunci când îți cureți mobila? De soluțiile de curățare. Folosind produse chimice prea dure, poți impacta modul în care arată lemnul mobilei. 


Cu ce se curăță mobila lucioasă

La fel ca în restul cazurilor, atunci când se murdărește mobila aceasta trebuie curățată imediat, mai ales dacă vorbim despre masa de mâncat spre exemplu, care este des utilizată și poate fi pătată cu ușurință cu grăsime, firimituri ce o pot zgâria și nu numai.

Folosește o lavetă din microfibră și o soluție de curățat mobila lucioasă, precum Esenia Office Cleaner, ce are efect antistatic, nu lasă urme și este potrivită pentru o mulțime de suprafețe lavabile, inclusiv pentru mobilierul lucios. 
detergent-mobila
Indiferent de tipul de mobilier, pentru a te bucura cât mai mult timp de acesta trebuie să îl cureți în permanență cu soluții blânde, potrivite pentru materialul respectiv, fie că vorbim despre lemn, MDF și nu numai. În gama magazinului IgienaPHS găsești o mulțime de soluții de curățare pentru orice tip de material, la prețuri corecte, dar și accesorii care nu trebuie să-ți lipsească în procesul de curățenie precum lavete profesionale, bureți, mănuși menajere și nu numai.
Categorii

Promoții


Alte articole


BRANDURI