marca-trusted
eLicitatie Certificari

9 pași pentru curățarea și dezinfectarea băii

1990 Afisari

curatare_baie_produse_profesionale

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

 • Importanța curățării și dezinfectării băii în mediile profesionale
 • Lista de echipamente necesare pentru curățarea eficientă a băii
  • Mănuși de protecție
  • Bureți și lavete
  • Prosop de hârtie
  • Pulverizator profesional
  • Mătură și mop
  • Produse de curățare profesionale
  • Produse dezinfectante
 • Pași esențiali pentru curățarea și dezinfectarea băii
 • Beneficiile menținerii unei băi igienice
 • Bine de știut despre curățenia și dezinfecția grupurilor sanitare

Indiferent de afacerea pe care o conduci, aspectul și igiena locului în care echipa ta își desfășoară activitatea sunt de o importanță fundamentală și trebuie să fie prioritare. Curățenia nu doar contribuie la crearea unui mediu plăcut și sigur pentru angajați, clienți sau colaboratori, ci are un impact semnificativ și asupra esteticii și sănătății în cadrul spațiilor tale. Curățenia este un indicator al nivelului de profesionalism și al atenției acordate bunăstării celor care interacționează cu business-ul tău.

Zonele precum recepția, holul, birourile și, mai ales băile, trebuie să strălucească mereu de curățenie. Acest standard înalt poate fi atins cu ajutorul unei echipe administrative pregătită și implicată, printr-un program de curățenie bine stabilit și prin dotarea acestora cu echipamente și produse de curățenie profesionale de calitate. Curățenia trebuie privită nu doar ca o cerință obligatorie, ci și ca o investiție în imaginea și bunăstarea organizației tale.

Vom explora pașii esențiali pentru curățarea băilor în mediul profesional, inclusiv cum să alegi cele mai eficiente produse de curățat baia, să înlături depunerile de calcar și să menții faianța strălucitoare. Vom descoperi împreună cele mai bune soluții pentru curățat faianța din baie și cum să asigurăm că toaletele sunt impecabile, folosind cel mai bun detartrant pentru WC și dezinfectant pentru baie.

Importanța curățării și dezinfectării băii în mediile profesionale

O baie curată și bine întreținută servește și ca un indicator al profesionalismului și atenției la detalii pe care o companie o acordă. Imaginea unei afaceri este adesea evaluată în funcție de starea băilor sale și această primă impresie poate influența percepția clienților și a colaboratorilor.

Pentru a realiza o curățare a băii eficientă, este esențial să alegi cu grijă produsele potrivite. O soluție de curățat faianță baie de înaltă calitate poate să fie un aliat esențial în îndepărtarea depunerilor și petelor, menținând astfel faianța într-o condiție impecabilă. În plus, întrebarea "cu ce curățăm faianța din baie" poate să găsească răspunsul potrivit în alegerea adecvată a produselor de curățat baia.

De asemenea, igienizarea băii este la fel de importantă ca și curățarea. Dezinfectantul pentru baie este esențial pentru a distruge bacteriile și a asigura un mediu sigur pentru toți utilizatorii. În plus, utilizarea celui mai bun detartrant pentru WC poate să combată depunerile de calcar și să mențină toaletele în condiție perfectă.

În cazul afacerilor care deservesc clienți, curățenia băii poate să fie un factor determinant în experiența acestora. Un spațiu igienic și bine întreținut în băile publice poate să fie un argument puternic pentru a atrage și păstra clienții.

Lista de echipamente necesare pentru curățarea eficientă a băii

curatare_baie_profesionala

Sursa foto: Freepik.com

Curățarea băii în mediul profesional necesită utilizarea unei game variate de echipamente și produse specializate, dar și angajați determinați să respecte programul de igienizare pentru obținerea celor mai bune rezultate. Această listă detaliată de echipamente și materiale este esențială pentru a asigura o curățare minuțioasă și igienizarea corespunzătoare a băii în orice context profesional. Iată ce nu trebuie să lipsească din arsenalul de curățenie al echipei administrative:

Mănuși de protecție

Protejarea mâinilor angajaților cu mănuși de protecție de unică folosință este foarte importantă. Aceste mănuși nu numai că asigură siguranța personalului de curățenie împotriva substanțelor chimice și a bacteriilor, dar și prevenirea transmiterii acestora către suprafețele curățate. Alegerea mănușilor potrivite și înlocuirea acestora la fiecare sesiune de curățare sunt esențiale pentru menținerea standardelor de igienă.

Bureți și lavete

Bureții și lavetele profesionale sunt instrumentele de bază în curățarea faianței, a oglinzilor și a altor suprafețe din baie. Pentru o eficiență sporită, se recomandă utilizarea unor bureți abrazivi pentru depunerile mai dificile și a lavetelor moi pentru ștergerea finală. Cu aceste accesorii, se vor putea înlătura eficient petele și reziduurile, lăsând suprafețele strălucitoare și fără urme.

Prosop de hârtie

Prosoapele de hârtie sunt indispensabile pentru a șterge suprafețele umede și pentru a evita răspândirea apei murdare în timpul curățării. Acestea sunt utile și pentru curățarea oglinzilor, lăsându-le fără urme sau pete. Se poate opta pentru prosoape de hârtie absorbante și rezistente, care să ajute la ștergerea eficientă a suprafețelor din băile cu trafic mediu și chiar ridicat. 

Pulverizator profesional

Pentru aplicarea uniformă a soluției de curățat, un pulverizator profesional este un instrument esențial. Acesta permite dozarea precisă a substanțelor de curățare și ajută la acoperirea uniformă a suprafețelor. Pulverizatoarele cu posibilitatea de ajustare a jetului pot să fie folosite pe o varietate de suprafețe, de la faianță la chiuvetă și toaletă.

Mătură și mop

Mătura și mopul sunt necesare pentru curățarea podelei în băi. În funcție de dimensiunea și tipul băii, se pot alege mături și mopuri cu capete schimbabile sau lavabile pentru o igienizare constantă. Optează pentru mopuri profesionale, pe culori, care facilitează curățarea inclusiv în cele mai greu accesibile zone.

Produse de curățare profesionale

Din fericire, pe piață sunt disponibili o mulțime de detergenți profesionali pentru grupuri sanitare, cum ar fi cele din portofoliul IgienaPHS. Aceștia se remarcă prin capacitatea de a îndepărta cu succes depunerile de piatră, murdăria încăpățânată de pe diferite suprafețe. Aceștia pot fi utilizați pentru faianță, gresie, crom sau sticlă. Alegerea unui produs eficient și sigur este esențială pentru a menține suprafețele strălucitoare și fără urme.

Produse dezinfectante

Ultimul, dar nu cel din urmă, un produs dezinfectant este esențial pentru a distruge bacteriile și a asigura un mediu igienic în baie. Dezinfectantul ar trebui să fie eficient împotriva unei game variate de germeni, asigurând sănătatea celor care folosesc spațiul. Este recomandat să se utilizeze dezinfectanți cu spectru larg și să se țină cont de instrucțiunile de aplicare pentru o igienizare corespunzătoare.

Asigurarea disponibilității și utilizarea corespunzătoare a acestor echipamente și produse de curățenie reprezintă cheia pentru o curățare eficientă și igienizarea băii în mediul profesional. 

Pași esențiali pentru curățarea și dezinfectarea băii

Curățarea băii profesionale reprezintă un proces meticulos, ce necesită atenție la detalii și utilizarea corectă a produselor și echipamentelor potrivite. Iată care sunt pașii esențiali în acest proces, pentru a putea obține o baie strălucitoare și igienică:

 1. Pregătirea echipamentelor: Începe prin a te asigura că personalul responsabil are toate toate echipamentele necesare la îndemână și că folosește timpul în favoarea lui, evitând drumurile nenumărate către depozit pentru a mai lua produse necesare. Pentru a avea totul la îndemână, poți achiziționa un cărucior de curățenie profesional, bine compartimentat și ușor de folosit. 
 2. Ventilarea spațiului: Deschiderea ferestrelor și ventilarea spațiului va permite circulația aerului. Deoarece în acest proces se vor folosi produse chimice, este bine ca angajații să fie protejați și să nu inhaleze vapori toxici care le pot pune sănătatea în pericol. În plus, un spațiu bine aerisit permite o uscare mai rapidă a suprafețelor.
 3. Ștergerea suprafețelor mari (faianță, oglinzi, lavoare și baterii): Curățenia se începe de sus în jos. Astfel se va șterge faianța cu o soluție curățat faianță baie, ce va îndepărta praful, mizeria acumulată și nu va lăsa urme. Oglinzile se vor șterge cu detergenți pentru geamuri și suprafețe, împreună cu o lavetă din microfibră și prosop de hârtie. Lavoarul, bateriile și restul accesoriilor se vor curăța cu bureți și lavete.  
 4. Curățarea toaletei: Se va aplica cel mai bun detartrant pentru WC pe interiorul și exteriorul toaletei și se va lăsa să acționeze conform instrucțiunilor. Apoi, cu ajutorul unei perii se va curăța și freca bine toaleta, astfel încât să nu mai rămână nicio urmă de calcar sau murdărie.
 5. Curățarea și dezinfectarea podelei: Mopul și mătura vin în acțiune pentru curățarea podelei. Înainte de a folosi mopul, praful și murdăria vizibilă se va înlătura. Se va aplica un dezinfectant pentru baie pe podea sau detergenți pentru pardoseală împreună cu un mop care nu se va mai utiliza în altă încăpere, decât în baie. 
 6. Detaliile finale: Curățenia băii se va încheia cu reumplerea dispenserelor de săpun lichid și dezinfectant, cu înlocuirea hârtiei igienice, a prosoapelor de hârtie. Eventual se va așeza, într-un loc vizibil, un semn de atenționare pentru podeaua umedă, pentru prevenirea accidentărilor. Se vor dezinfecta toate suprafețele cu un dezinfectant pentru baie, inclusiv mânerele, robinetele și alte zone atinse frecvent.

Repetând pașii de mai sus zilnic sau ori de câte ori situația o impune, curățarea băii va intra în rutina personalului administrativ iar mediul de lucru va fi unul foarte plăcut. Este ușor să obții rezultate excelente atunci când ai mereu la îndemână produsele profesionale potrivite. 

Beneficiile menținerii unei băi igienice

Curățarea băii și menținerea acesteia igienică în mediul profesional aduce numeroase beneficii atât pentru angajați, cât și pentru clienți sau colaboratori. Prin curățarea regulată și dezinfectarea adecvată a băii, se creează un mediu în care confortul și sănătatea sunt prioritare. 

Diferite studii au arătat că angajații care se simt în largul lor într-un mediu curat sunt mai productivi și mai motivați. În același timp, clienții sau colaboratorii care se simt confortabil în baia unei companii au o impresie mai bună și au mai multă încredere în serviciile sau produsele oferite.

De asemenea, beneficiile se extind și când vine vorba despre sănătate. Un dezinfectant pentru baie adecvat poate distruge bacteriile și virusurile, contribuind la prevenirea răspândirii bolilor. Igiena corectă a băii este crucială în prevenirea contaminării și a îmbolnăvirilor, în special în medii profesionale cu trafic intens de persoane.

Bine de știut despre curățenia și dezinfecția grupurilor sanitare

Când ești responsabil de curățenie în medii profesionale, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante. În primul rând, trebuie să iei în considerare bugetul alocat pentru curățenie și să gestionezi resursele eficient. Planificarea unui program de curățenie regulat și bine stabilit este importantă pentru a menține standardele de igienă înalte și pentru a evita costurile suplimentare cauzate de neglijență.

În al doilea rând, trebuie să selecționezi și să utilizezi produsele de curățenie potrivite. Alege produse de calitate care să fie eficiente împotriva bacteriilor și virusurilor, astfel încât să contribui la prevenirea răspândirii bolilor. De asemenea, respectă instrucțiunile de utilizare pentru a obține cele mai bune rezultate. 

Protecția angajaților este, de asemenea, esențială. Asigură-te că aceștia dispun de echipament de protecție adecvat, precum mănuși și, în unele cazuri, măști sau alte echipamente specifice pentru anumite situații.

În final, comunicarea eficientă cu ceilalți angajați și clienți este cheia. Anunță anticipat cu privire la orarul de curățenie pentru a evita neplăceri și asigură-te că toată lumea este conștientă de eforturile tale de a menține mediul profesional igienic și plăcut.

La IgienaPHS, suntem dedicați furnizării de produse profesionale de curățenie de calitate superioară, care vin în ajutorul echipelor de curățenie din mediile profesionale. 

Echipa noastră poate oferi consultanță și soluții personalizate, astfel încât fiecare client să își poată atinge obiectivele de curățenie și igienă fără a afecta bugetul.


Ultima actualizare:
Etichete: Curățenie