marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cum se spală corect lenjeriile de pat din hotel: Reguli de bază

10707 Afisari
lenjerie-pat-hotel
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/lampa-felinar-lenjerie-lenjerie-intima-3940733/

Cuprins:
  • Cum alegi corect lenjeriile de pat hoteliere
  • Cum speli corect lenjeriile de pat din hotel
    • La câte grade se spală lenjeriile de pat hoteliere
    • Ce detergenți speciali se folosesc pentru textilele hoteliere
  • Reguli de bază pentru spălarea eficientă a lenjeriilor de pat hoteliere
    • Cât de des se spală lenjeriile de pat
    • Cum se îndepărtează petele eficient de pe textilele hoteliere
  • Depozitarea corectă a lenjeriilor de pat

Scopul oricărei unități de cazare, fie hotel, pensiune sau AirBNB este de a oferi oaspeților săi experiențe plăcute, o cazare ce rivalizează cu propriul confort de acasă și un loc ce sclipește de curățenie. Mai ales în perioada de pandemie, igiena joacă un rol cu adevărat important, dezinfectarea tuturor obiectelor dintr-o unitate de cazare fiind esențială pentru întâmpinarea corectă și în perfectă siguranță a turiștilor. Recepția, lobby-ul principal, restaurantul și, mai ales, camera de hotel trebuie să fie igienizate folosind numai dezinfectanți profesionali. Lenjeriile de pat, prosoapele și toate textilele dintr-o cameră trebuie să primească atenția necesară de la personalul administrativ în vederea oferirii unor condiții de cazare mai mult decât decente.


Cum alegi corect lenjeriile de pat hoteliere

Alegerea unor lenjerii de pat și prosoape pentru domeniul horeca se va face ținând cont de calitatea materialelor, pentru a fi rezistente la spălări multiple dar și să fie o adevărată plăcere atunci când sunt utilizate.
Se recomandă ca acestea să fie realizate dintr-o țesătură densă, să fie create special pentru industria hotelieră, iar ca material bumbacul este întotdeauna apreciat, având o mulțime de avantaje. 

Pentru a face cele mai bune alegeri pentru afacerea ta, atunci când alegi lenjerii de pat și prosoape ține cont de următoarele idei:
  • Alege materiale de calitate, fie că optezi pentru bumbac, mătase, microfibră sau bambus.
  • Alege același model de lenjerii de pat și prosoape pentru întregul hotel. Acestea trebuie să fie albe, fiindcă te duc cu gândul la curățenie, imaculat, sunt neutre, pe placul oricui, fiind totodată și elegante. 
  • Optează întotdeauna pentru mărimea potrivită, în concordanță cu dimensiunea pernelor și a patului. Nu ar fi deloc frumos ca un cearșaf să fie prea mic sau fețele de pernă să fie prea mari în comparație cu umplutura. 
  • Prosoapele ar trebui să aibă o densitate ridicată, să fie realizate din bumbac de calitate, să absoarbă rapid apa și să își păstreze forma și textura chiar și după foarte multe spălări. 


Cum speli corect lenjeriile de pat din hotel

Acum că știi cum să alegi textilele pentru business-ul tău, să nu scapi din vedere faptul că acestea trebuie spălate și igienizate corespunzător pentru a prezenta încredere turiștilor și pentru a arăta în permanență impecabile. Dar cum să faci pentru a nu le distruge în timp?


La câte grade se spală lenjeriile de pat hoteliere

Pentru un aspect plăcut, aranjat și organizat, majoritatea hotelierilor folosesc cuverturi care însă, nu sunt la fel de des spălate precum lenjeriile de pat. Atât în cazul prosoapelor, a cuverturilor cât și lenjeriilor de pat, acestea trebuie să fie realizate din materiale calitative pentru a putea face față unei spălări industriale. 

Temperatura de spălare trebuie să fie una adecvată pentru tipul de țesătură. Spre exemplu, lenjeriile de pat din bumbac se spală la temperaturi de 60 grade Celsius, însă unele pot rezista și la temperaturi mai ridicate, de până la 90 de grade. Temperatura de spălare indicată se regăsește și pe eticheta produsului și cel mai bine este să se urmărească sfaturile producătorului. Pentru a distruge într-un număr cât mai mare bacteriile și microbii din țesături, dar și pentru ca lenjeriile să aibe un aspect plăcut, se recomandă călcarea acestora la temperaturi ridicate, cu abur.


Ce detergenți speciali se folosesc pentru textilele hoteliere

Chiar și cele mai bune materiale se vor degrada în timp, mai ales dacă acestea sunt des spălate, la temperaturi ridicate și cu multe soluții chimice. De aceea, alegerea unor deteregenți pentru rufe speciali ajută la protecția țesăturilor și menținerea fibrelor într-o stare foarte bună. 

În cadrul magazinului IgienaPHS poți alege dintr-o gamă diversă și generoasă de detergenți și balsamuri pentru rufe ce îți vor asigura lenjerii de pat perfect curate și dezinfectate.


Reguli de bază pentru spălarea eficientă a lenjeriilor de pat hoteliere

intretinere-lenjerie-pat
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/lenjerie-de-pat-tabel-lux-design-interior-3770291/

Cum speli corect lenjeriile de pat:
  • Verifică întotdeauna eticheta producătorului;
  • Spală lenjeriile de pat noi înainte de utilizare;
  • Dacă acestea sunt prevăzute cu nasturi sau arici, asigură-te că sunt închiși înainte de pornirea mașinii de spălat;
  • Nu umple până la refuz mașina de spălat;
  • Clătește foarte bine pentru a îndepărta orice urmă de detergent sau balsam de pe țesătură;
  • Permite o uscare corectă a așternuturilor de pat. Orice urmă de umezeală rămasă poate deteriora țesăturile;
  • Ai grijă la temperaturile înalte deoarece acestea pot distruge țesătura;
  • Folosește produse pentru spălat eficiente, care protejează așternuturile și prosoapele.


Cât de des se spală lenjeriile de pat

În industria hotelieră, spălarea lenjeriilor de pat după fiecare utilizare este esențială. Alte unități de cazare optează pentru spălarea acestora la fiecare trei zile sau după eliberarea camerei de către oaspeți, dacă aceștia au o ședere mai scurtă. Însă, din păcate nu toți schimbă lenjeriile de pat după fiecare oaspete, așa cum este normal. Se pot regăsi în anumite unități de cazare mesaje ce fac referire la grija pentru mediu, încurajând turiștii să folosească mai multe zile la rând aceleași prosoape și lenjerii de pat. 

Pe lângă protejarea mediului, hotelierii își protejează și bugetul. Costul spălării lenjeriilor de pat va fi astfel diminuat, iar lenjeria nu se va deteriora nici ea prea repede de la spălările prea dese. Întotdeauna prosoapele și lenjeria nouă se vor spăla pentru a evita mirosul specific de produs nou, proaspăt scos din ambalaj, dar și anumite alergii pe care le pot dezvolta oaspeții. 


Cum se îndepărtează petele eficient de pe textilele hoteliere

De multe ori, lenjeriile de pat din camerele de hotel pot fi pătate cu transpirația din timpul nopții, ce poate îngălbeni țesătura, pete de vin, ceai sau cafea sau dacă se ia micul dejun în cameră. Spălate imediat, acestea se vor lua fără mai probleme. Se vor folosi înălbitori eficienți sau detergenți speciali pentru pete. 

Încărcătura mașinii de spălat este foarte importantă iar timpul de spălare și programul ales joacă, de asemenea, un rol esențial, acesta fiind setat în funcție de gradul de murdărie a țesăturilor. Dacă lenjeriile sunt spălate prea mult timp, acestea se pot rupe cu ușurință, țesătura având de suferit însă dacă petele sunt rezistente și programul prea scurt, rezultatele nu vor fi cele așteptate.


Depozitarea corectă a lenjeriilor de pat

Uneori, din cauza unor situații neprevăzute, așa cum a fost pandemia de Sars-Cov-2 sau un stoc ridicat, textilele hoteliere vor fi depozitate pe o perioadă îndelungată de timp. Pentru a nu se strica sau îngălbeni, camera de depozitare trebuie să fie aerisită, să nu prezinte mucegai ce se va impregna în țesătură, sau umezeală ce va duce la deteriorarea acesteia. Chiar și soarele direct poate distruge lenjeriile de pat și prosoapele. 

Pentru o depozitare corectă, camera trebuie să fie ferită de razele puternice ale soarelui, să fie bine ventilată și cu o temperatură constantă, medie. 
Înainte de depozitarea efectivă, textilele se vor spăla, usca în totalitate și călca, se vor ambala corespunzător pentru a rezista cât mai mult timp. Nu este recomandată ambalarea acestora în pungi de plastic spre exemplu deoarece se va crea condens, țesătura nu va respira și există și riscul îngălbenirii. Cel mai bine este să se folosească saci din pânză. 

Igiena joacă un rol crucial în industria hotelieră, cântărind foarte mult în decizia finală a clientului de a face o rezervare inițială dar și de a reveni în aceeași locație, de a recomanda și altora și nu numai. Curățenia unei camere de cazare se vede imediat și, în cazul lenjeriilor de pat și a prosoapelor, se și simte. Pentru un grad de ocupare și un număr cât mai mare de clienți fericiți și mulțumiți asigură-te că la capitolul curățenie hotelul sau pensiunea ta strălucește.
Iar dacă ai nevoie de furnizori de încredere pentru produse hoteliere și produse de curățenie care să îți susțină standardele ridicate, optează pentru magazinul IgienaPHS!

Surse:
https://als.net.au/blogs/articles/care-for-hotel-sheets?utm_source=pocket_mylist
https://thealcazar.com/are-hotels-required-to-change-sheets-between-guests
https://www.standardtextile.com/blog/storage-conditions-for-linens/

Ultima actualizare:
Etichete: Igienă Curățenie