marca-trusted
eLicitatie Certificari

5 produse care omoară virusurile și pot fi folosite inclusiv în casă

4109 Afisari
 
Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/daily-chores-of-a-mother-3768910/

Virusurile pot supraviețui multe ore sau chiar zile pe diferite suprafețe, iar acest lucru este valabil inclusiv pentru noul coronavirus. Aceste microorganisme pot fi distruse însă destul de eficient dacă folosim substanțe speciale, numite biocide. Produsele biocide pot fi geluri pentru dezinfectarea mâinilor, substanțe pentru sterilizarea instrumentelor medicale dintr-o clinică sau din spital, dar și soluții pentru curățarea locuințelor

Prin urmare, putem folosi chiar la noi acasă anumite produse care conțin substanțe biocide și care ne vor proteja sănătatea, deoarece omoară bacteriile și virusurile periculoase. Iată care sunt cele mai eficiente substanțe biocide și cum trebuie să le utilizăm.
 

1. Săpunul

Banalul săpun este cea mai bună armă împotriva coronavirusului și altor virusuri periculoase. Totodată, este și foarte accesibil și ușor de găsit în magazine. Vestea bună este că îl putem folosi nu doar pentru a ne spăla pe mâini și pe corp, ci și pentru igienizarea suprafețelor din locuință. Prin urmare, dacă nu avem alte substanțe biocide în casă, putem spăla bine obiectele cu apă și săpun. 

Substanțele pe care le conține un săpun (orice săpun!) distrug învelișul de protecție al virusului, care este format din grăsimi. Prin urmare, trebuie doar să frecăm bine cu apă și săpun o anumită suprafață, apoi să ștergem zona respectivă. Laveta folosită o putem lăsa la final într-un vas cu apă și săpun, ca să distrugem astfel orice virus ar fi putut rămâne pe ea.
Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-washing-his-hand-545014/
 

2. Clorul

Clorul, substanță care se găsește în multe produse de curățare și înălbire, este de asemenea foarte eficient împotriva virusurilor. Trebuie să lăsăm produsul să acționeze aproximativ 15 minute pe o suprafață, apoi să o ștergem cu o cârpă curată. Clorul distruge proteina și chiar ARN-ul coronavirusului, fiind astfel una dintre cele mai bune arme în lupta cu acest microorganism.
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/xp-ND7NjWaA

Ideal ar fi să spălăm mai întâi suprafețele cu apă și săpun sau detergent, ca să fie curate înainte de dezinfectarea cu clor. De asemenea, ar fi bine să purtăm mănuși când aplicăm clorul și să avem grijă să folosim produsul exact așa cum scrie pe etichetă. Dacă este foarte concentrat în sticlă, atunci trebuie să fie diluat cu apă.
 

3. Spirtul

Un alt produs foarte eficient pentru distrugerea coronavirusului este spirtul sau alcoolul medicinal (alcool etilic). Acesta este foarte concentrat și acționează în doar 30 de secunde. În plus, spirtul se evaporă în contact cu aerul, prin urmare nu mai trebuie să ștergem suprafața pe care l-am aplicat. Spirtul, asemeni clorului, distruge proteina și ARN-ul virusului.
 

4. Șervețelele dezinfectante

Putem cumpăra din magazine șervețele umede speciale pentru dezinfectarea suprafețelor. Aceste produse conțin de obicei un antiseptic, care omoară germenii. Chiar dacă nu sunt la fel de eficiente precum soluțiile menționate mai sus, ele pot fi folosite pentru o curățare rapidă a mobilei sau geamurilor.
Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/people-holding-clear-glass-bottle-3951862/
 

5. Dezinfectantul pentru mâini

Aceste produse (geluri, spray-uri sau soluții) sunt eficiente pentru igienizarea mâinilor, dar și a suprafețelor, însă cu o condiție. Dezinfectantul folosit trebuie să conțină alcool etilic în proporție de cel puțin 70%, altfel nu va putea distruge coronavirusul.

Prin urmare, putem folosi multe produse biocide pentru a ne igieniza și dezinfecta locuința. Un alt aspect la care trebuie să fim atenți în această perioadă este aerisirea casei. Ar fi bine să aerisim cât mai des locuința, pentru că, dacă există în aer particule ale virusului, prin primenirea aerului acestea vor fi îndepărtate sau își vor reduce foarte mult concentrația și nu vor mai fi la fel de periculoase. 

Particulele pot sta ascunse și în praf, de aceea trebuie să fim mai riguroși și din acest punct de vedere și să ștergem praful cât mai des, ca să nu se acumuleze în locuință.
 

Ultima actualizare:
Etichete: Curățenie