marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cum să cureți mocheta: Sfaturi practice și produse recomandate

10673 Afisari

curatare-mocheta

Sursa foto: Pexels.com

Cuprins:

    • Cât de des se curăță mocheta?
    • Cum se curăță mocheta? Sfaturi practice
      • Scapă de murdăria vizibilă și de praf
      • Îndepărtează umezeala în exces
      • Scapă de petele vizibile cât mai repede
      • Cum să cureți mocheta în profunzime
    • Top 5 produse recomandate pentru curățarea mochetei
      • Detergent covoare, mochete - Tapi Extract
      • Detergent covoare si tapiterii - SANO Carpet Trigger, 750 ml
      • Detergent covoare, mochete - Tapi Shampoo
      • Spray curățare gumă mestecat - Tapi Gum
      • Aspirator profesional injecție extracție - Ghibli & Wirbel Power Extra 7 P

Mochetele sunt un adevărat răsfăț pentru picioare și pot fi folosite cu succes atât în mediile profesionale cât și în locuințe. Deși contribuie la crearea unei atmosfere plăcute și confortabile, mochetele necesită, cu siguranță, o întreținere mai atentă decât în cazul pardoselilor dure. Indiferent dacă ai animale de companie, o familie numeroasă sau prieteni neîndemânatici ce varsă băuturile pe jos mochetele au nevoie de o grijă sporită.

Aspirarea frecventă și curățarea periodică prelungește durata de viață a oricărei mochete. Vom împărtăși câteva sfaturi și trucuri cât și produse de curățenie profesionale cu care poți curăța eficient mocheta, fără să depui eforturi uriașe și pentru ca aceasta să își redobândească aspectul inițial.

Cât de des se curăță mocheta?

Mochetele ocupă o suprafață generoasă într-un spațiu, fiind amplasate din perete în perete ceea ce o face foarte vulnerabilă la acumularea murdăriei de pe încălțăminte în cazul spațiilor de birouri cu podele capitonate cu mochetă, dar și a prafului. 

În funcție de trafic se va adapta și programul pentru aspirarea acesteia, utilizând numai echipamente potrivite precum aspiratoarele profesionale. Spre exemplu, în cadrul birourilor aspirarea se va face cel mult o dată la două zile iar în mediul casnic cel puțin o dată pe săptămână, poate chiar mai des dacă ai copii mici sau animale de companie.

În cazul micilor incidente precum vărsarea unor băuturi sau pătarea cu mâncare a mochetelor se va acționa imediat asupra petelor pentru a evita ca acestea să intre în profunzimea țesăturii. 

Se recomandă ca măcar o dată pe an să se apeleze la serviciile unei firme specializate de curățenie pentru a le curăța în profunzime.

Cum se curăță mocheta? Sfaturi practice

Stabilirea unei rutine este esențială pentru a te putea bucura de o mochetă curată ca lacrima. Curățarea mochetei lipite nu este o sarcină ușoară deoarece igienizarea acesteia este ușor diferită față de curățarea unui covor. Iată cum sa cureți mocheta fără eforturi prea mari:

1. Scapă de murdăria vizibilă și de praf

Datorită texturii lor, mochetele rețin cu ușurință particulele de praf din atmosferă dar și murdăria de pe încălțăminte. De aceea, ai nevoie de un aspirator profesional pentru a îndepărta mizeria și trebuie să te orientezi către un aspirator cu putere mare de absorbție. Ia în considerare să muți piesele de mobilier pentru a putea aspira întreaga suprafață și asigură-te că nicio porțiune nu rămâne neaspirată. 

2. Îndepărtează umezeala în exces

Dacă s-au vărsat lichide pe mochetă, ia un prosop de hârtie sau o lavetă și tamponează locul până ce lichidul în exces este îndepărtat. Acest lucru este foarte important mai ales când te ocupi de curățarea mochetei lipite, ce nu poate fi înlocuită sau pusă la uscat cu ușurință. 

Dacă lichidul nu este îndepărtat, acesta va fi absorbit de fibre și se va usca mult mai greu, existând riscul de a se îmbâcsi și de a rămâne umed și urât mirositor.

3. Scapă de petele vizibile cât mai repede

Uneori, ca în orice gospodărie, pot avea loc mici incidente. Poate copilul a pus mânuțele murdare pe mocheta ta cea nouă sau cățelul s-a întors de la plimbare cu lăbuțele murdare și a lăsat „ștampile” prin toată casa. Dacă te întrebi cu ce se curăță petele de pe mochetă, află că trebuie să apelezi imediat la detergenți profesionali potriviți.

Turnați imediat pe pată, aceștia acționează cu precizie. După aceea, freacă pata cu o lavetă din microfibră sau un burete curat și clătește cu apă curată prin tamponare. 

Dacă tocmai ai renovat și ai observat urme de vopsea, iată cu ce se curăță lavabila de pe mochetă chiar și atunci când aceasta s-a uscat: soluții de curățat mocheta potrivite împreună cu o perie ce acționează cu precizie.  

4. Cum să cureți mocheta în profunzime

Deși te îngrijești săptămânal de ea, mocheta reține totuși particule de praf, favorizează dezvoltarea acarienilor și ar trebui să fie igienizată în profunzime. Cel mai indicat este ca, o dată sau de două ori pe an, să apelezi la ajutorul unor specialiști. Aceștia au aparatura necesară pentru curățarea întregii suprafețe. Însă, mai există o soluție pe care o poți adopta și tu: să achiziționezi un aspirator cu spălare sau cu injecție extracție. 

Un aspirator cu spălare este un ajutor de nădejde în orice gospodărie, acesta injectând apă cu soluție de curățat mocheta în țesătură ca, mai apoi, să o extragă cu putere. Acesta poate fi utilizat și pentru curățarea mochetei lipite, spălarea fotoliilor și a canapelei sau saltelelor, a covoarelor dar și a tapițeriei mașinii. 

Aspiratoarele cu spălare sunt ușor de utilizat, fiind prevăzute cu motoare puternice, accesorii de top ce se înlocuiesc cu rapiditate, roți ajutătoare și nu numai.

Se recomandă ca după utilizarea unui aspirator cu spălare să se aerisească încăperea deoarece va rămâne în țesătură o ușoară umezeală. Deschide larg ferestrele, amplasează ventilatoare în cameră sau pornește aerul condiționat pentru câteva ore. Poți apela la orice metodă pentru uscarea accelerată a mochetei. 

Top 5 produse recomandate pentru curățarea mochetei

Detergent covoare, mochete - Tapi Extract

detergent-mocheta

Detergentul Tapi Extract este potrivit pentru a fi utilizat împreună cu aspiratorul cu spălare. Produsul are la bază tehnologia ONT de dezodorizare activă, neutralizând mirosurile neplăcute, împrospătând și ambientul. În plus, detergentul de covoare și mochete are performanțe excelente de curățare dezactivează alergenii specifici prafului.

Detergent covoare si tapiterii - SANO Carpet Trigger, 750 ml

detergent-covoare

Pete încăpățânate pe mochetă? Cu detergentul de covoare Sano Carpet Trigger le îndepărtezi imediat. Soluția de curățare a mochetei este puternic igienizantă și antistatică, conferind un miros extrem de plăcut. Se pulverizează cu ușurință.

Detergent covoare, mochete - Tapi Shampoo

detergent-mochete

Detergentul de covoare Taski Tapi Shampoo este o soluție de curățare a mochetei într-un mod eficient, neutralizează mirosurile neplăcute, are PH neutru, avand o combinație specială de surfactanți spumanți. Mizeria este îndepărtată cu ușurință, atât manual sau cu ajutorul unui aspirator cu injecție-extracție.

Spray curățare gumă mestecat - Tapi Gum

spray-covoare-guma-mestecat

Ai descoperit gumă de mestecat lipită de mochetă sau pe canapea? Nu este niciun fel de problemă căci poate fi îndepărtată imediat cu spray-ul de curățare gumă de mestecat Tapi. Acesta este un aerosol, fără freoni ce elimină rapid și în totalitate guma de mestecat fără a deteriora în vreun fel fibrele textile.

Aspirator profesional injecție-extracție - Ghibli & Wirbel Power Extra 7 P

aspirator-profesional

Aspiratorul profesional cu spălare Ghibli & Wirbel este ideal pentru curățarea podelelor atât în mediul profesional cât și în gospodării, având un model compact. Acesta spală și usucă diverse suprafețe textile, având o pompă puternică de 28W. Acesta are furtun de aspirație de 1.7 m, tuburi de aspirație, duză de spălare și un cablu de alimentare de 10 m.

Având la îndemână soluțiile de curățare a mochetei, echipamentul potrivit și produsele de curățenie necesare, te poți bucura de mochete impecabile, pufoase și curate oricând. Apelează întotdeauna la furnizori de încredere precum IgienaPHS atunci când achiziționezi soluții de curățenie, detergenți dar și aparatură. Astfel te asiguri că ai cumpărat numai produse autentice.


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie