marca-trusted
eLicitatie Certificari

Curățarea rosturilor de la gresie și faianță. Sfaturi practice și produse recomandate

2097 Afisari

curatare-rosturi-faianta

Sursa foto: Pexels.com

Cuprins:

  • Curățarea rosturilor de la gresie și faianță: Pas cu pas
    • De ce se înnegresc rosturile la faianță
    • Alege soluții și detergenți profesionali
    • Alege produse de curățenie corecte
    • Protejează-ți mâinile
    • Cum cureți rosturile la faianță
    • Apelează la specialiști în curățenie
  • Cu ce curățăm rosturile la baie. Produse recomandate
    • Dezinfectant suprafețe virucid Taski Sani 4 în 1
    • Soluție curățare pete dificile – Taski Sprint Spitfire
    • Lavetă microfibră
    • Mănuși de menaj cauciuc, Fixi L

De cele mai multe ori, chitul de la faianță și gresie este deschis la culoare și poros și, din aceste motive, există șanse foarte mari ca el să se păteze. Cele mai mari probleme cu care te poți confrunta sunt mucegaiul, petele de săpun și, la bucătărie, depunerile de grăsime.

Deși te ocupi de curățenie în mod constant, există totuși câteva zone, precum rosturile de la faianță și gresie, cărora le acorzi atenție mai rar sau nu prea te încumeți să le abordezi? Deși poate părea descurajant la început, trebuie să știi că dacă ai produsele profesionale potrivite, curățarea rosturilor nu mai reprezintă o problemă.

Citește mai departe ce ai de făcut pentru a te bucura de o gresie și faianță cu aspect impecabil!

Curățarea rosturilor de la gresie și faianță: Pas cu pas

curatare-rost-faianta

Sursa foto: Pexels.com

Oricât am dori să le protejăm, în timp, rosturile de la faianță și mai ales de la gresie se murdăresc iar între spațiile plăcilor se adună mizerie, bacterii, microbi și chiar mucegai. Astfel că, oricât de des ai face curat în casă, acestea pot reprezenta o problemă atât de ordin estetic cât și din punct de vedere al igienei. 

Cea mai bună modalitate de a face față murdăriei acumulate între rosturile faianței și gresiei este să nu le omiți atunci când faci curățenia săptămânală. Astfel, nu permiți murdăriei, mucegaiului și grăsimii să se acumuleze. 

Curățarea rosturilor dintre gresie se poate realiza atât cu produse de igienă profesionale cât și cu aburi. Curățarea rosturilor gresiei cu aburi este o metodă indicată în cazul în care prezinți alergii la diverse substanțe chimice sau ești predispus la alergii, ai animăluțe de companie sau copilași pe care vrei să îi expui cât mai puțin la anumite substanțe.

De ce se înnegresc rosturile la faianță

În timp, trebuie să acordăm o atenție deosebită curățării rosturilor din baie și bucătărie, dacă și acolo avem faianță. 

La baie, există o cauză comună: umezeala. Aceasta favorizează apariția mucegaiului și înnegrirea chitului și a rosturilor dintre plăcile de faianță și gresie. 

Atunci când vorbim despre gresie și murdărirea rosturilor, trebuie să luăm în calcul faptul că acestea au de-a face cu murdăria de pe încălțăminte, grăsime și nu numai, mai ales în condițiile unui trafic ridicat. Iar la bucătărie umezeala, aburii cât și cu grăsimea de la gătit complică uneori lucrurile. 

Alege soluții și detergenți profesionali

Deși există o mulțime de sfaturi în legătură cu eficiența unor soluții de curățenie făcute în casă, totuși detergenții profesionali pot face adevărate minuni într-un timp scurt, fără bătăi de cap și făcând și economie. Documentează-te în legătură cu substanțele pe care le poți folosi pentru curățarea rosturilor, citește recomandările producătorilor și acționează conform acestora. Poți opta pentru detergenți profesionali pentru pardoseală dacă îți dorești o gresie perfect igienizată, cu o eficiență ridicată ce degresează suprafața și o protejează.

Alege produse de curățenie corecte

Pe lângă soluții și detergenți vei avea nevoie de perie cu care să cureți în profunzime, lavetă din microfibră ce are avantajul că nu lasă scame sau urme indiferent de suprafață, mop și găleată pentru gresie. Produsele de curățenie sunt un real ajutor atunci când te confrunți cu o murdărie persistentă. Periuțele te ajută să îndepărtezi stratul de murdărie și chiar de mucegai. În cazul în care nu ai o perie micuță, poți utiliza o veche periuță de dinți. 

Protejează-ți mâinile

Atunci când ai de-a face cu produse chimice, este bine să porți mănuși de protecție. În plus, îți protejezi nu numai pielea ce poate avea de suferit în urma contactului cu soluții de curățenie dar îți protejezi și manichiura. Curățarea rosturilor la faianță poate fi o muncă laborioasă ce implică frecat cu diverse periuțe sau bureți iar, în acest caz, mănușile de menaj sunt de nelipsit. 

Cum cureți rosturile la faianță

Pentru recondiționarea gresiei și a faianței și pentru curățarea rosturilor de grăsime, mucegai și murdărie, este indicat să ții cont de etapele de mai jos: 

  1. Se aplică detergentul prin pulverizare directă pe pete sau pe un burete, o cârpă/lavetă care se aplică ulterior pe perete. 
  2. Se lasă soluția să acționeze pentru câteva minute sau după indicațiile producătorului apoi se freacă cu peria din dotare, asigurându-te că nu îți scapă niciun colțișor. În cazul în care mai rămân totuși pete de negreală sau mucegai, se poate turna puțin înălbitor sau se poate înmuia periuța în înălbitor. După aceea se insistă asupra petei până dispare. 
  3. Imediat ce acestea au fost curățate, următorul pas constă în clătirea cu apă din abundență. Ulterior, zona se va șterge cu o lavetă pentru a nu permite apei să stagneze pe suprafață, lucru ce ar favoriza dezvoltarea, din nou, a mucegaiului și murdăriei.

În cazul în care chitul dintre plăcile de faianță este încă murdar sau decolorat chiar și după câteva încercări, este posibil să fie învechit. În acest caz, poți încerca să aplici un colorant sau o soluție pentru sigilarea chitului.

Curățarea rosturilor gresiei cu aburi este o alternativă pentru persoanele ce doresc să folosească cât mai puține substanțe chimice în căminul lor sau pentru cei ce prezintă diverse alergii. Ai nevoie de un aparat de curățare cu aburi destul de performant pentru a îndepărta toată murdăria și negreala rosturilor de la faianță.

Apelează la specialiști în curățenie

aspirat-pardoseala

Sursa foto: Pexels.com

Dacă dispui de un spațiu generos acoperit cu gresie sau vorbim despre centre comerciale sau clădiri de birouri, curățarea rosturilor poate fi o sarcină ceva mai complexă. În acest caz, poate este nevoie să apelezi la profesioniști în domeniu ce au aparatura necesară precum mașini de curățat podeaua, cu perii mari și motoare performante. Cu siguranță aceștia vor face o treabă extraordinară iar tu te vei bucura de rapiditate în curățarea rosturilor dintre plăcile de gresie. 

Sfat: Pentru a evita umezeala în exces, asigură-te că ventilezi sau aerisești baia foarte bine. Astfel previi apariția mucegaiului. Poți apela la un ventilator de baie dacă nu ai geam, așa cum este cazul multor apartamente, sau dacă dispui de o fereastră, o poți lăsa deschisă zilnic. Este indicat să faci acest lucru după fiecare duș sau baie.

Cu ce curățăm rosturile din baie. Produse recomandate 

Pe piață există o mulțime de soluții pentru curățarea rosturilor dar și produse auxiliare ce îți pot ușura munca în acest sens. Alege-ți întotdeauna un furnizor de încredere, precum IgienaPHS care îți poate pune la dispoziție o mulțime de soluții și produse de curățat întregul spațiu, detergenți profesionali pentru lavoare, toalete și grupuri sanitare și detergenți speciali.

Dezinfectant suprafețe virucid Taski Sani 4 în 1

dezinfectant-virucid

Dezinfectantul Taski Sani 4 în 1 Plus Spray este un detergent ce te va ajuta să te bucuri de o baie sclipitoare. Acesta este special conceput pentru grupuri sanitare, are efect detartrant și dezodorizant, distrugând până la 99.99% dintre virusurile anvelopate în doar câteva secunde. Acesta este recomandat și pentru cazul în care te confrunți cu apa dură și depunerile de calcar, având o eficiență ridicată împotriva mucegaiului, bacteriilor, virusurilor, degresând totodată suprafețele.

Soluție curățare pete dificile – Taski Sprint Spitfire

solutie-curatare-pete-dificile

Taski Sprint Spitfire Spray este o soluție ce ajută la îndepărtarea petelor dificile precum cele de grăsime, mucegai, cerneală, marker, pix, urme de tocuri de pantofi, depuneri de funingine și gudron. Eficiența sa ridicată este dovedită, curățând în profunzime petele de grăsime și uleiuri, se aplică cu ușurință, folosindu-se prin pulverizare, ca atare.

Lavetă microfibră

lavete-microfibra

Lavetele din microfibră se pot folosi umede sau uscate pe orice tip de suprafață. Acestea sunt rezistente și nu lasă urme, prezentând o rezistență sporită. Laveta din microfibră curăță eficient mobila, sticla, plăcile ceramice, inox, email și nu numai. După curățarea rosturilor la faianță sau gresie, se recomandă ștergerea plăcilor ceramice cu o lavetă cu microfibră pentru ca suprafața să nu rămână pătată.

Mănuși de menaj cauciuc, Fixi L

manusi-menaj

Mănușile de menaj acționează precum o barieră între pielea ta și soluția pentru curățarea rosturilor. De aceea, este recomandat să nu îți lipsească niciodată din arsenalul de curățenie. Acestea sunt realizate din cauciuc de calitate superioară și sunt rezistente la mai multe cicluri de curățenie. 

Acum că ți-ai făcut o idee despre curățarea rosturilor de grăsime și cu ce curățăm rosturile din baie și mucegaiul, poți spune “Adio!” chitului cu aspect neplăcut, înnegrit și învechit. Cu produsele de curățat corecte te poți bucura de o faianță impecabilă atât în baie cât și bucătărie.


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie