Împrospătarea mirosului din casă. Soluții eficiente și de durată
Sursa foto: Unsplash.com
Cuprins:
- Cauzele mirosurilor neplăcute de la interior
- Mirosul de mâncare
- Mirosul de gunoi
- Mirosul de mucegai sau igrasie
- Mirosul de tutun
- Fosa septică sau canalizare
- Înlăturarea mirosurilor neplăcute din casă
- Împrospătarea mirosului la interior cu produse profesionale
- Aparat odorizant profesional - Scentevo ISA
- Odorizant camera ulei esențial Premium - Miss Dior 500 ml
- Rezervă odorizant toaletă Tangerine, 600 ml
- Sită pisoar Classic Green
Casa este locul nostru în care ne refugiem de toate problemele, locul în care ne relaxăm, gătim, ne odihnim și, uneori, și muncim. Aceasta trebuie să fie primitoare, curată și aerisită în permanență pentru a ne simți bine și pentru a ne menține sănătoși. Iar când discutăm despre igiena locuinței, trebuie să luăm în considerare și modul în care aceasta miroase, nu doar felul în care arată.
Mirosul ne poate influența în mult mai multe aspecte decât am crede căci sistemul nostru olfactiv este performant, identificând mirosuri de tot felul, permițând creierului nostru să asocieze diverse arome cu amintiri, trăiri, sentimente și emoții. Însă, lăsând la o parte toate acestea, un miros urât este doar atât…urât. Iar el trebuie îndepărtat imediat din locuința noastră pentru a ne simți confortabil.
Cauzele mirosurilor neplăcute de la interior
Sursele unui miros deranjant în locuință pot fi multiple, iar mai jos vom identifica câteva dintre ele pentru a-ți fi mai ușor să le descoperi și să le înlături.
Mirosul de mâncare
Pasionată de gătit? Acest lucru se poate vedea și...simți cu ușurință. Deși mirosul de mâncare nu este așa deranjant și este delicios, totuși nu ți-ai dori ca acesta să se simtă și în camera de dormit. Folosește hota din dotare, deschide geamurile larg și închide ușile la bucătărie și la camere. În această manieră diminuezi cât mai mult efectele gătitului. După servirea mesei, asigură-te că alimentele sunt depozitate eficient în containere speciale, cu capace ce se închid ermetic pentru a păstra mâncarea cât mai proaspătă, dar și pentru a elimina sursa mirosului de mâncare.
Mirosul de gunoi
Uneori suntem pur și simplu uimiți de cât gunoi putem produce. De aceea, acesta trebuie dus la tomberon zilnic iar dacă este nevoie, chiar de mai multe ori pe zi. Resturile alimentare aruncate se descompun și emană mirosuri neplăcute, greu de suportat. Înainte de a te gândi cum să împrospătezi mirosul la interior, asigură-te că ai eliminat sursa acestuia. Spală coșul de gunoi de fiecare dată și lasă-l să se usuce la aer. Nu uita să-i adaugi de fiecare dată o pungă nouă pentru colectarea gunoiului într-o manieră cât mai igienică.
Mirosul de mucegai sau igrasie
Dacă simți miros de mucegai în dormitor sau în restul casei trebuie să acționezi imediat. Cu mucegaiul și igrasia nu este de joacă, mai ales că ele nu sunt doar inestetice, ci pot dăuna grav sănătății. De aceea, în primă fază grăbește-te să identifici sursa problemei și să îndepărtezi mucegaiul. După aceea, elimină igrasia de pe pereți pentru a te asigura că nu există spori de ciuperci ce pot fi inhalați de membrii familiei. Folosește produse de curățenie profesionale și detergenți speciali pentru anihilarea mirosului de mucegai și al igrasiei în profunzime, verifică și ține sub control umiditatea de la interior, cercetează fiecare colțișor din casă de infiltrații sau inundații.
Mirosul de tutun
Fumător înrăit? Poate tu nu mai simți mirosul înecăcios însă cei ce îți pășesc pragul vor fi cu siguranță deranjați de acesta. Sau chiar ceilalți membri ai familiei. Nu este în regulă să îi expui și pe ei la fumul de țigară așa că alege să nu fumezi în casă sau, dacă tu crezi că nu te poți ține de această măsură, alege-ți un singur loc, cu aerisire, în care poți fuma precum balconul, terasa sau bucătăria. Asigură-te că după fiecare țigară stinsă geamurile vor fi larg deschise, ventilația pornită, chiar și cea de la hotă. Golește de fiecare dată scrumiera.
Fosa septică sau canalizare
În cazul în care remarci la baie mirosuri neplăcute, înseamnă că ceva nu funcționează corect la sistemul de drenaj sau la fosa septică, după caz. Indiferent care sunt motivele, încearcă să iei măsuri. O fosă septică înfundată împrăștie mirosuri neplăcute și poate avea efecte devastatoare asupra întregii locuințe dacă aceasta nu este curățată la timp sau întreținută corespunzător și refulează la interior. Apelează la bioactivatori pentru fosa septică sau la specialiști în domeniu și instalatori. Aceștia vor identifica sursa problemei și, cu ajutorul unui odorizant de baie, te poți bucura din nou de relaxare precum la spa în baia proprie. Există o mulțime de soluții pentru mirosul urât din baie, de la odorizante de toaletă, odorizante de pisoar sau odorizante de cameră ce neutralizează mirosurile.
Pe lângă cele menționate mai sus, mai există o listă destul de lungă de factori ce pot provoca un miros urât la interior precum animalele de companie, alimentele stricate, hainele lăsate prea mult timp în dulapuri, rufele murdare, încălțămintea murdară, vopsea proaspătă și nu numai.
Înlăturarea mirosurilor neplăcute din casă
Sursa foto: Pexels.com
Din fericire, există câteva trucuri pentru un miros plăcut în casă de care putem ține cont pentru a împrospăta mirosul din locuință.
Păstrează curățenia la interior: oricât ai parfuma casa, dacă aceasta este o sursă permanentă de mizerie și mirosuri neplăcute, nu vei avea parte de rezultatele dorite. Menține ordinea în lucrurile personale și organizează-le ori de câte ori timpul îți permite. Dacă nu poți strânge zilnic prin casă, alocă-ți câteva ore la final de săptămână pentru această sarcină.
- Aerisește constant: nimic nu se compară cu aerul proaspăt de dimineață. Așadar nu ezita să deschizi zilnic geamurile larg și să lași la interior aerul uscat să pătrundă.
- Schimbă filtrele de la aparatul de aer condiționat: la fel ca orice aparat electrocasnic și acesta are nevoie de mentenanță și curățare periodică. De aceea, asigură-te că filtrele sunt în permanență curate și că aerul recirculat este unul curat.
- Curăță cu abur perdelele, draperiile și canapeaua: acesta nu doar că va reîmprospăta textilele însă va elimina murdăria, praful și mirosurile urâte.
- Păstrează igiena corectă a animalelor de companie: de fiecare dată când aceștia se întorc de la plimbarea din parc ar trebui curățate lăbuțele și blana. Din fericire, există o mulțime de produse special create pentru igiena corectă a patrupedelor, fără să fii nevoit să îi faci baie de fiecare dată.
- Depozitează corect rufele murdare: cel mai bine este ca acestea să fie colectate într-un coș cu capac ce reține mirosul la interior și spălate frecvent pentru a nu se aduna foarte multe.
- Folosește odorizant profesional de cameră, ce are rolul de a neutraliza mirosurile neplăcute, nu doar de a le acoperi. Poți încerca și folosirea unor lumânări sau bețișoare parfumate pentru împrospătarea mirosului din casă.
Împrospătarea mirosului la interior cu produse profesionale
După ce te-ai asigurat că ai luat măsurile indicate mai sus, este momentul să te destinzi și să te bucuri de o atmosferă plăcută și primitoare.
La IgienaPHS avem o mulțime de soluții pentru eliminarea mirosului neplăcut de la interior, ce ajută atât la anihilarea mirosului de mucegai, cât și la neutralizarea mirosurilor neplăcute în general. Aici găsești odorizante profesionale, ce pot fi folosite atât în mediile profesionale cât și în locuințe, împreună cu rezerve pentru odorizante și aparate odorizante de diverse dimensiuni și capacități.
Aparat odorizant profesional - Scentevo ISA
Dispozitivul odorizant de cameră ScentevoISA este portabil, are un design inovator și este prevăzut cu sistem inteligent pentru programarea complexă și personalizată. Acesta difuzează parfumul în mod uniform în încăpere, poate fi integrat cu ușurință în locuințe dar și în spațiile comerciale, birouri și nu numai. Acesta se programează prin intermediul Bluetooth și al aplicației sale.
Odorizant cameră ulei esențial Premium - Miss Dior 500 ml
Încântător și elegant, parfumul ambiental Miss Dior te va cuceri cu siguranță. Acesta este o combinație de ceai verde, ylang-ylang, bergamotă, iasomie, mosc și nu numai. Se potrivește în birouri, lobbyurile unor hoteluri de lux, dar și în căminele sofisticate.
Rezervă odorizant toaletă Tangerine, 600 ml
Mirosul frumos ar trebui să persiste în întregul spațiu. Pentru băile profesionale, dar și pentru cele din locuințele personale poți alege un odorizant cu aromă proaspătă precum odorizantul de mandarină de la Proandre. Acesta este potrivit pentru WC și pisoar și reprezintă soluția ideală pentru mirosul urât din baie.
Sită pisoar Classic Green
Pentru neutralizarea mirosurilor în băile publice ale bărbaților, odorizantele pentru pisoar sunt ideale. Sitele de pisoar simplifică mult procedura de curățare a pisoarelor care se păstrează mult mai curate datorită faptului că previn stropirea suprafețelor din proximitate, neutralizează mirosurile neplăcute și conțin bacterii benefice ce curăță eficient vasul pisoarului. Acestea se regăsesc într-o varietate de forme și culori, cu mirosuri diferite, fresh.
Împrospătarea mirosului la interior nu este un moft, ci o necesitate, indiferent de mediu. În căminele personale un miros frumos ne va ajuta să ne relaxăm, să ne destindem iar într-un mediu profesional să fim mai creativi și productivi, contribuind totodată la crearea unui mediu profesional primitor. De aceea, chiar și marile branduri apelează la puterea odorizantelor și a parfumurilor ambientale pentru a-și crește vânzările și profitul, pentru a crea un climat potrivit angajaților săi și pentru a se identifica cu un parfum anume, ce va fi ușor de identificat de către clienți. Citește mai multe despre puterea scent marketingului!
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- Cum să cureți corect suprafețele din sticlă fără a lăsa urme sau pete?
- Capace WC cu senzor: Soluții igienice pentru birouri
- Rolul sistemului de ventilație și filtrare a aerului în asigurarea unei atmosfere sănătoase într-un hotel
- Sfaturi pentru instruirea personalului de curățenie în hoteluri de lux
- Soluții de igienizare esențiale pentru cabinetele veterinare
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare