marca-trusted
eLicitatie Certificari

Curățarea mochetei. Recomandări pentru o igienizare impecabilă

2016 Afisari

curatare-mocheta

Sursa foto: Freepik.com

Cuprins:

    • Metode eficiente de curățare a mochetei
      • Aspirare periodică
      • Igienizarea mochetei
      • Revitalizarea mochetei
    • Soluții de curățare pentru mochetă. Produse recomandate
      • Detergent mochete, covoare Tapi Extract
      • Detergent covoare și tapițerii Sano Carpet Trigger
      • Spray curățare gumă mestecat - Tapi Gum
    • Recomandări pentru întreținerea mochetei

Când vine vorba despre acoperirea pardoselilor, mocheta este una dintre variantele cele mai agreate atât în locuințe, cât și în cadrul spațiilor profesionale. Acestea sunt elegante, se găsesc într-o varietate generoasă de modele, culori și grosimi, oferă confort și sunt ușor de montat, fiind o alternativă pentru parchet, spre exemplu, ce poate fi mai costititor. Însă, curățarea mochetei poate da bătăi de cap dacă nu deții soluții profesionale de scos pete și câteva trucuri care să îți ușureze munca. Află în continuare ce trebuie să faci pentru a te bucura de mochete impecabile, chiar și după mult timp de când au fost montate!

Metode eficiente de curățare a mochetei

La fel ca un covor, pentru ca mocheta să fie în permanență curată și să prezinte culorile vii și intense cât mai mult timp, trebuie îngrijită corespunzător. Astfel, aceasta nu trebuie neglijată în procesul de curățenie, ci dimpotrivă, trebuie să i se acorde atenția de care are nevoie. 

Produsele de curățenie profesionale sunt cele ce fac cu adevărat diferența deoarece ajută la îndepărtarea murdăriei vizibile și invizibile, la igienizarea acestora, dar și la dezinfectarea suprafețelor. Mai ales dacă ai animale de companie ce vin de la plimbare fără să le fie igienizate lăbuțele sau copii mici care varsă sosuri, sucuri, mâncare pe mochetă sau se târăsc. 

Curățenia la interior are o mulțime de beneficii pentru sănătate și este o activitate în care ar trebui implicați toți cei ce locuiesc în gospodăria respectivă. 

Aspirare periodică

intretinere-mocheta

Sursa foto: Unsplash.com

Aspiratul îndepărtează murdăria vizibilă, dar și bacteriile, polenul, acarienii ce sunt invizibili pentru oameni. Neigienizată corespunzător, aceasta nu numai că nu va avea un aspect plăcut, dar va pune în pericol și sănătatea locatarilor. Praful în exces, acarienii și diverși spori de mucegai pot afecta respirația și pot favoriza apariția alergiilor, atât copiii, cât și adulții fiind expuși acestui risc. 

Înainte de orice, mocheta se va aspira o dată la câteva zile sau ori de câte ori se observă murdărie. Se va folosi un aspirator profesional, cu un motor puternic, ce va disloca praful colectat la baza fibrelor mochetei. Deoarece spălarea mochetei este mai dificilă, se recomandă, ocazional, utilizarea unui aspirator cu injecție-extracție, pentru momentele în care se dorește o igienizare mai profundă a mochetelor. Pe piață există o mulțime de soluții profesionale de scos petele ce pot fi folosite împreună cu un aspirator de mochetă pentru rezultate optime. 

Alege un tip de aspirator cu o putere ridicată de absorbție a prafului pentru a asigura o igienă completă a  mochetei. 

În zonele cu trafic ridicat, aspirarea se va face mai des de o dată pe săptămână. Este indicat să insiști pe fiecare secțiune cu peria aspiratorului, de cel puțin două-trei ori. 

Igienizarea mochetei

Spre deosebire de un covor ce poate fi scos ori de câte ori se dorește și dus la spălătorie, mocheta nu permite acest lucru, mai ales dacă este lipită de podea. Spălatul mochetei se va face local, în cazul existenței unor pete sau cu ajutorul unui aspirator de lichide și praf pentru o curățare în profunzime. După utilizarea acestuia, suprafața mochetei va rămâne umedă și, de aceea, se recomandă aerisirea încăperii până se usucă în totalitate. 

Pentru micile accidente ce pot avea loc, există o mulțime de soluții profesionale de scos petele, ce își fac treaba eficient. Însă pentru rezultate garantate, trebuie să se acționeze imediat, cât pata este încă proaspătă. Pune o cârpă, prosop de hârtie sau o lavetă din microfibră direct pe pată pentru a absorbi cât mai mult din lichidul vărsat. Nu freca pata, doar tamponează cu atenție. După aceea, aplică pe zona afectată o combinație de apă și detergent  pentru covoare și tapițerii, iar ulterior clătește. 

Revitalizarea mochetei

Pentru reîmprospătarea culorilor, folosește un detergent special sau un șampon pentru covoare cel puțin o dată pe an sau chiar mai des dacă mocheta este supusă unui trafic intens. Înainte de a călca pe mochetă, asigură-te că aceasta este uscată în profunzime. 

În cazul anumitor tipuri de pete, cel mai indicat este să testezi ce ți se potrivește cel mai bine. Doar astfel vei găsi cea mai bună soluție de scos petele. 

Soluții de curățare pentru mochetă. Produse recomandate

Detergent mochete, covoare Tapi Extract

detergent-mochete

Tapi Extract este un detergent conceput pentru curățarea mochetei, a covoarelor și se folosește împreună cu un aspirator cu injecție -extracție. Formula performantă îi permite nu numai să curețe în profunzime, dar și să neutralizeze mirosurile, împrospătând întregul spațiu. Acesta are un pH neutru, dezactivează eficient alergenii ce se dezvoltă în fibrele mochetelor, având performanțe excelente de curățare.

Detergent covoare și tapițerii Sano Carpet Trigger

detergent-covoare

Detergentul Sano Carpet Trigger igienizează covoarele și curăță mocheta, îndepărtând petele, lăsând în urmă un miros parfumat și îmbietor.

Spray curățare gumă mestecat - Tapi Gum

solutie-indepartare-guma-mestecat

Gumă de mestecat lipită pe mochetă? Nu trebuie să îți faci griji. Cu sprayul special Taski Tapi Gum, guma este imediat înghețată, desprinderea ei de pe suprafață fiind foarte simplă. Fără urme, fără să deterioreze fibrele textile și fără să dăuneze mediului înconjurător.

Recomandări pentru întreținerea mochetei

Mocheta răsfață picioarele, devine locul ideal de joacă al celor mici sau poate desăvârși un mediu profesional. Însă, pentru a arăta în permanență bine, mocheta trebuie întreținută corespunzător. Ține cont de sfaturile de mai jos pentru a curăța mocheta cât mai puțin:

      • Evită să mănânci în zonele în care este amplasată mocheta: oricât de atent ești, firimiturile și resturile de mâncare pot cădea pe jos. Mai ales dacă ai copii. Pentru a nu transforma momentul mesei într-unul de stres continuu, alege să nu amplasezi mochetă în zona de luat masa sau evită să faci picnicuri improvizate pe jos. În cazul în care nu ai cum să rezolvi această situație, aspiră mocheta zilnic, dacă nu chiar după fiecare masă. Deși acorzi atenție maximă, firimiturile se pot face imediat nevăzute în fibrele mochetei.  
      • Acționează imediat ce se pătează: tamponează pata pentru a elimina excesul de lichid și folosește un detergent profesional, special, pentru îndepărtarea petei. Cu cât o lași să se usuce mai mult, cu atât va fi mai dificil de îndepărtat.
      • Nu intra încălțat pe mochetă, cu excepția cazului în care este amplasată într-o zonă profesională precum birouri. Astfel, o protejezi de murdăria cu care vii de afară pe încălțăminte. 
      • Aspiră frecvent mocheta: deși poate părea curată, mocheta strânge mult praf între fibrele ei și păr de la animalele de companie. Pentru a fi sigură pentru întrega familie, aceasta trebuie să fie curată mereu și igienizată. Aspiră în profunzime de câteva ori pe săptămână.
      • Nu așeza mobilier greu pe ea căci își poate pierde forma. Poți folosi câteva paduri speciale ce se lipesc pe picioarele mobilierului pentru a proteja mocheta. 
      • Apelează la o firmă de curățenie profesională: dacă nu ai timpul necesar sau preferi ocazional să faci curățenie în profunzime la interior, poți apela cu încredere la specialiști în domeniu. Aceștia dispun de aparatura necesară și produse de curățenie profesionale și, cel mai probabil, au și cea mai bună soluție de scos pete, pentru ca totul să strălucească în urma lor. 

Bucură-te de o casă sănătoasă, curată și de o mochetă cu aspect plăcut și nou, ca în ziua instalării!


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie